123 456 7890

SJK joutui nöyrtymään kauden toisessa kotiottelussa toiseen kotitappioon, kun Ilves haki pisteet Jouppilanvuoren tekonurmella pelatussa Veikkausliigan ottelussa. Ottelun ratkaisu syntyi rangaistuspotkusta ja lopulta suorasta punaisesta kortista, jonka sai Abdoulaye Meite 88 minuutilla SJK:n yrittäessä kiriä ottelua tasoihin. Ottelun erotuomari Jani Laaksonen joutuikin kotiyleisön hampaisiin, mutta hänen tuomionsa eivät peliä ratkaisseet. SJK:n pitää pystyä parempaan esitykseen kotikentällään. Kausi on kuitenkin pitkä ja vasta alussa. Vaikka nyt koetellaan, niin me emme luovuta koskaan, kuten SJK kannattajaryhmä Klopit lauloi vielä pitkään ottelun päätyttyä.

Kuvat Marko Tuominiemi, luvaton käyttö kielletty

SJK – Ilves 0-2 (0-0)
0-1 62 min Mika Lahtinen rp
0-2 83 min Paul Emile Tendeng

Ilves loi ensimmäisen maalipaikan jo toisella peliminuutilla. SJK:n maalille syntyi vaarallisen näköinen hässäkkä, mutta Jarkko Hurme pelasti lopulta maaliviivalta. Myös SJK:lla oli erinomainen maalipaikka ottelun alkuhetkillä, kun Matti Klinga pääsi laukomaan. Klingan laukaus meni kuitenkin hiukan ohi takatolpan.

Vauhdikkaan alun jälkeen maalipaikat olivat ensimmäisellä puoliajalla vähissä. SJK piti toisella puoliajalla palloa, mutta maalipaikkojen luominen oli edelleen tuskaista.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin reilun tunnin kohdalla, kun Jarkko Hurme rikkoi Emile Paul Tendengiä boksin sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Mihkel Aksalu aavisti oikeaan kulmaan, mutta Mika Lahtisen rankkari painui verkkoon.

Ilves oli lähellä siirtyä kahden maalin johtoon jo seuraavalla minuutilla, kun Lauri Ala-Myllymäki pääsi ohjaamaan Lahtisen laukauksesta, mutta Aksalu torjui.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua Roope Riski ja Youness Rahimi pääsivät hyvään hyökkäykseen, mutta Hilander torjui Rahimin laukauksen. Roope Riski pelattiin läpiajoon 82. minuutilla, mutta Mika Hilanderin erinomainen vastaantulo esti Riskin tasoitusaikeet.

Ilves onnistui pian tämän jälkeen toistamiseen, kun Emile Paul Tendeng laukoi pallon maaliin Mikael Soisalon tarjoilusta.

SJK:n päivä synkkeni entisestään, kun Abdoulaye Meite sai suoran punaisen kortin ottelun loppuhetkillä.

Alussa oli pientä ongelmaa, miten puolustetaan. Vartin jälkeen rupesi toimimaan. Lähdettiin hakemaan nopeita vastahyökkäyksiä pelisuunnitelman mukaisesti, sanoi Ilveksen Felipe Aspegren.

Mietin, onko SJK väsynyt otteluista, vai onko heillä hyvä tuntuma. Meidän kohdalla mietin, olemmeko freshinä ja ollaanko hereillä. Ekan kympin aikana ei saatu konetta käyntiin ja SJK dominoi. Muoto ei kuitenkaan venynyt ja päästiin pikku hiljaa peliin mukaan. Tiedettiin, että kotijoukkueen tuska kasvaa ja saadaan enemmän palloa. Toinen jakso oli erittäin hyvä. Tämä oli neljäs perättäinen nollapeli, sanoi Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss.

Ekalla puoliajalla peli oli meidän hallussa. Luotiin paikkoja, mutta ei tehty. Toisella jaksolla vastustaja sai pilkun ja teki maalin. He toteuttivat omaa pelisuunnitelmaansa ja se piti, sanoi SJK:n Matej Hradecky.

Eka jakso oli hyvä. Se oli täysin meidän kontrollissa. Toisella jaksolla menetettiin ote ihan täydellisesti. Ei saatu syöttöpeliä rullaamaan. Hävittiin toisella jaksolla kaksinkamppailua. Ilves oli todella vahva läpi ottelun, ansaittu tappio meille. Meidän peli oli hidasta ja staattista. Ei tämä ole ideaalitilanne, mutta tämä on kylmä fakta ja konkretiaa. Meidän täytyy alkaa voittamaan, sitä kohti mennään. Vaikeita aikoja, tämä on hieno testi meille, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

SJK kohtaa seuraavaksi PK-35 Vantaan, ensi viikon perjantaina 29.4. klo 18.30 Myyrmäen stadionilla. Seuraava kotiottelu on 5.5. kun FC Inter vierailee Seinäjoella. Silloin pelataan jo Keskuskentällä.

SJK: Mihkel Aksalu MV, El-Hadji Kane, Henri Aalto, Matej Hradecky, Jussi Vasara (61′ Tarmo Kink), Alexei Eremenko (70′ Johannes Laaksonen), Ariel Tuco Ngueukam (70′ Youness Rahimi), Roope Riski, Matti Klinga, Jarkko Hurme ja Abdoulaye Meite.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty

Ottelun lehdistötilaisuus:

Ottelun videokooste: