123 456 7890

Kiusantekijäksi Ouluun
Seinäjoen Jalkapallokerho tekee kauden viimeisen vierasreissun suuntaamalla kolmannen kerran kuluvan kauden aikana Oulun Castrniin.

Vastaan asettuu koko kauden sarjaa yhdessä OPS-jp:n kanssa dominoinut FC OPA.

Panokset ottelussa ovat kovat, sillä isännille kelpaa vain voitto, mikäli sarjanousu aiotaan toteuttaa. Vierailla sen sijaan ei ole mitään paineita, vaan Castrnin kentälle voidaan lähteä rennoin mielin kiusantekijän rooliin.

Siinä mielessä Castrn on Kerholle ollut erittäin otollinen areena, että tällä kaudella joukkue on kaatanut siellä sekä sarjasta putoavan OLS:n 6-4, että sarjanousua havittelevan toisen oululaisyhdistyksen, OPS-jp:n, 2-1. Myös viime kaudella Castrn todettiin viihtyisäksi harrastusympäristöksi, sillä FC OPA:n kanssa pelattiin 2-2, OLS:n kanssa 0-0 ja OPS-jp kyykytettiin peräti 4-1. Ei siis lainkaan huono paikka Kerholle historian valossa.

Kerho on kuitenkin hävinnyt kaksi viimeistä vierasotteluaan, sillä JBK oli tavallaan parempi kotonaan numeroin 2-1 (1-0) ja FC YPA selkeästi 3-0 (2-0). Pietarsaaren ottelusta jäi karvaita muistoja luokattoman linjamiestoiminnan jälkeen, mutta vuosien saatossa sekin unohtuu. Ehkä.

Kotikentällään Kerho on toki viime aikoina saanut kurssinsa oikaistua. Elokuun alussa Norrvalla FF:ää vastaan pelatun maalirikkaan ja sangen värikkään 4-4-tasapelin jälkeen tilille on tipahdellut vain voittoja.

Matkalla on onnistuttu kaatamaan Virkiä 2-0, FC Santa Claus 7-1, PK-37 2-1 ja FCJ Blackbird 5-2.

Vaikka vierassaldo onkin kahden viimeisen ottelun osalta siis tappiollinen, jää kauden kokonaistulos vieraskentiltä erinomaiseksi. Tähän mennessä on takana kymmenen ottelua ja niistä voittoja on peräti seitsemän. Vain kolme kertaa on Kerho taipunut vieraissa, eli nuo kaksi edellistä ja heinäkuinen surupukutunnelma Hippoksella FCJ:tä vastaan numeroin 0-3.

FC OPA:n voittokulku Kakkosen lohko C:ssä on ollut komeaa. Joukkue on hävinnyt koko kaudella vain kahdesti pelaten kolme tasapeliä siinä sivussa. Voittoja on tilillä tyrmistyttävät 19.

Viime otteluissaan FC OPA:n kone on hieman yskinyt. Viimeksi joukkue joutui tyytymään kotikentällään 1-1 (1-0) -tasapeliin VIFK:n kanssa ja edellisessä vierasottelussaan Jyrki Kylmälän suojatit konttasivat GBK:ta vastaan 2-0 (0-0). Ei sujunut peli toivotulla tavalla Jyväskylässä FCJ Blckbirdiakaan vastaan, sillä siellä pinnat jaettiin numeroin 2-2 (2-1) oululaisten toki johdettua ottelua pitkään.

Vielä viime kaudella FC OPA:n leirissä uskottiin vahvasti palkkasotureiden tuomaan onneen joukkueen vilistyä ulkomaalaispelaajia. Tälle kaudelle ryhmä starttasi toisenlaisella strategialla hankittuaan riveihinsä ex-liigapelureita. Kuitenkin kauden mittaan pelaajaluetteloon on lisätty myös ulkomaalaispelaajia, mutta pääosin joukkue kulkee kotimaisin voimin. Se on toki ilahduttavaa siinä mielessä, että oululaiset jalkapalloseurat ovat viime vuosina kunnostautuneet lähinnä matkatoimistoina ja lentoyhtiöitä pystyssä pitävinä yleishyödyllisinä yhteisöinä.

Aiemmin tällä kaudella FC OPA kävi Seinäjoella ja otti pisteet mukaansa numeroin 3-1 (1-0) erään Mamadou Konaten viimeisteltyä vieraille kaksi osumaa ja Sami Hyvärisen onnistuttua kertaalleen. Kotijoukkueen lohdutusmaalin teki tällä kaudella 13 maalia viimeistellyt Mikael Muurimäki.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat sarjapeleissä kahdesti. Ensin otettiin mittaa toisistaan keväällä Castrnissa, missä pinnat jaettiin hyvän ja vauhdikkaan kamppailun päätteeksi lukemin 2-2 (1-1). Kerho sai otteluun huikean alun Petri Niemen maalattua jo ottelun toisella minuutilla. Jatkossa Ville Väisänen tasoitti juuri ennen taukoa ja 70. minuutilla Juha-Matti Huovinen vei pilkulta isännät johtoon. Tommi Haanpää nousi kuitenkin vieraiden sankariksi tasoittaen ottelun viisi minuuttia ennen loppua.

Kotikentällä oli edessä huima show. Tuskin sitä kukaan ennakkoon aavisti, millainen karuselli tuleman pitää, mutta paikalla olleet muistavat tuon ottelutapahtuman aivan varmasti. FC OPA saapui otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta Jari Kujalan suojatit venyivät loistavasti voittaen kamppailun lopulta 2-1 (0-1). Vieraiden Volodymyr Kilikievich teki avausmaalin 17. minuutilla ja peli näytti Kerhon osalta yhtä tummalta kuin taivas. Tuon maalin jälkeen vieraat keskittyivät pääasiassa filmaamiseen, protestointiin ja muuhun epäolennaiseen isäntien saatua juonesta kiinni. Heti toisen jakson alussa Mikko “Jannu” Kärki huudatti kotiyleisöä tasoittamalla ottelun komealla kierteisellä vaparilla ja 79. minuutilla toppari Tiitus Lehtinen tulitti pilkulta voittomaalin. Ihan oma lukunsa oli nykyisin FF Jarossa pelaava taitava Papa Niang, joka kalasteli kortteja kavereille joutuen itse oman pilkkansa uhriksi. Filmaus ei mennyt läpi ja tuloksena oli varoitus, jonka jälkeen Niang vielä protestoi itselleen ulosajon ottelun 70. minuutilla. Kotijoukkue pystyi pitämään huikean kamppailun hyppysissään vieraiden loppurynnistyksestä huolimatta.

Tällä kaudella FC OPA:n miehet ovat dominoineet tilastoja vahvasti. Tosin Mamadou Konaten päädyttyä surkuhupaisan siirtokarusellin jälkeen sarjasta putoavan OLS:n riveihin ei maalintekovoimaa ole suuremmin ollut kuin jo keskikentältä massiiviset 17 osumaa tulittaneella Janne Mahlakaarrolla. Konaten saldoksi FC OPA:ssa jäi 13 maalia. Brasilialainen Leonardo on maalinteossa onnistunut seitsemän kertaa Joonas Sohlon ja Dritan Stafsulan maalattua viidesti.

Veikkausraatien jakamia tähtiä on FC OPA:n miehistä Janne Mahlakaarrolla suurin piirtein saman verran kuin monella joukkueella yhteensä. “Jatta” on nimittäin kerännyt 29 sakaraista tililleen Mamadou Konaten ehdittyä poimimaan 15 tähteä. Titi Essomballa tähtiä on 12, Leonardolla 10 ja sekä Ville Väisäsellä, että Janne Kauppilalla yhdeksän. Yhteensä FC OPA:n miehet ovat saaneet saldoksi 109 sakaraista.

Kerhon ykkönen tällä osastolla on 15 tähteä napsinut Ville Pajula, joka vapautuu tähän otteluun viime ottelun pelikiellosta. Mikael Muurimäellä tähtiä on 12 ja Tommi Haanpäällä kymmenen Kerhon asussa ja kolme JBK:n paidassa. Juha Etelä-Ahon saldo osoittaa seitsemää Marko Hutun ja Tiitus Lehtisen ansaittua kuusi taivaankappaletta kummankin.

Maalintekijätilastossa Mikael Muurimäki on siis ylhäisessä yksinäisyydessään 13 maalillaan. Viimeksi FCJ Blackbirdin verkkoon pari nyyttiä upottaneella Tommi Haanpäällä on yksi JBK-maali mukaan luettuna tilillään yhdeksän osumaa, vaikka Palloliiton Tulospalvelu ei näin vahvistakaan. Ville Pajulalla maaleja on seitsemän ja Juha Etelä-Aholla kuusi.

Ottelu piti alunperin pelattaman klo 15.00, mutta viime hetken muutoksen takia kamppailu alkaa klo 16.00. Tervemenoa paikalle!