123 456 7890

SJK haluaa kiittää ja toivottaa lämpimästi hyvää jatkoa joukkueen jättäville pelaajille. Viime kauden päättyessä, päättyi myös monen SJK:ta edustaneen pelaajan pelit mustakultaisessa paidassa. Yksi pisimpään SJK:ta edustaneista pelaajista, Richie Dorman, lopetti myös koko peliuransa ja siirtyi SJK:n urheilullisen puolen tekniseksi johtajaksi.

SJK:n jättää hänen lisäkseen varmuudella Matti Klinga, Aristote Mboma, Emile Paul Tendeng, Anders Bååth, Jordan Mustoe, Shahdon Winchester, Peter Opiyo, Daniel O’Brien ja lainalla TPS:ssä koko viime kauden ollut Elias Ahde. Lisäksi SJK purki jo aiemmin Paavo Valakarin sopimuksen ja pelaaja edusti loppukauden Ykkösessä JJK:ta.

Jo kasvattajaseuraansa FC Lahteen palannut Matti Klinga, ehti edustaa heistä pisimpään SJK:ta edustusjoukkuetasolla. Klinga pelasi SJK:ssa kaikki kilpailut mukaan laskien yhteensä 93 peliä, ja teki niisssä kahdeksan maalia ja syötti yhdeksän. Kaudelle 2016 SJK:n paitaan HJK:sta siirtynyt Klinga voitti SJK:ssa Suomen cupin ja Veikkausliigan pronssia. Hänet muistetaan parhaiten viime kaudelta kahdesta maalistaan FC Hongan paitaan ja varsinkin jälkimmäinen niistä oli ikimuistoinen. SJK keskusteli Klingan kanssa jatkosta, mutta Klinga päätti jatkaa uraansa FC Lahden paidassa. SJK toivottaa Klingalle kaikkea hyvää ja toivottaa hänet tervetulleeksi myös vierasjoukkueen paidassa OmaSp Stadionille.

22-vuotias Elias Ahde on edustanut SJK:ta junioreista alkaen, siirryttyään yhteistyösopimuksen myötä Ilmajoen Kisailjoista TP-Seinäjoen kautta SJK:hon. Hyökkääjänä pelaava Ahde, oli SJK:n juniorijoukkueissa erittäin tehokas maalintekijä, mutta ei koskaan onnistunut lunastamaan paikkaansa edustusjoukkueen kovassa kilpailutilanteessa. Hän pelasi kuitenkin SJK:n edustusjoukkueessa kaikki kilpailut mukaan lukien 14 peliä ja teki niissä neljä maalia. Debyytti edustusjoukkueessa syntyi historiallisessa Mestarien liigan karsintaottelussa BATE Borisovia vastaan. Ahteen kohtaloksi osui kuitenkin pelaaminen pääosin seuran reservijoukkueessa tai lainasopimuksilla muiden seurojen riveissä. Ahde pelasi viime kaudella Veikkausliigasta tippuneen TPS:n riveissä lainapestillä 21 Veikkausliiga-peliä ja viimeisteli niissä neljä maalia. SJK katsoo, että Ahteen kehitykselle ei olisi oikein peluuttaa häntä reservijoukkueena Kakkosessa toimivassa SJK U23:ssa tai jälleen uudella lainasopimuksella muualla. Siten SJK on purkanut Ahteen pelaajasopimuksen ja hän on vapaa siirtymään muihin seuroihin. SJK toivottaa omalle kasvatilleen kaikkea hyvää tulevaisuuteen.

Myös nuori maalivahti Paavo Valakari voidaan lukea SJK:n omiin kasvatteihin. 20-vuotias Valakari liittyi SJK:n riveihin kaudelle 2013 ja pelasi aluksi juniorijoukkueissa. Hän nousi edustusjoukkueen rinkiin kaudella 2014 ja teki debyyttinsä SJK:n edustuksessa Suomen cupissa kaudella 2017. Maalivahtitilanteessa hän jäi kuitenkin kakkos- tai kolmosvaihtoehdoksi ja pelejä tuli lähinnä reservi- tai juniorijoukkeissa. Viime kaudella Ykkösessä pelannut JJK tarvitsi kipeästi hyvän maalivahdin riveihinsä loukkaantumisten vuoksi. Valakarin sopimus olisi päättynyt tähän kauteen ja SJK suostui purkamaan Valakarin sopimuksen ja vapauttamaan hänet loppukaudeksi JJK:n käyttöön. SJK toivottaa myös hänelle erittäin hyvää tulevaisuutta.

Uusiin seuroihin on Klingan tavoin jo siirtynyt SJK:ssa kahden kauden ajan pelannut hyökkääjä Aristote Mboma sekä viime kaudeksi mukaan liittynyt Emile Paul Tendeng. IFK Mariehamnin kanssa jo sopimuksen tehnyt Mboma pelasi SJK:ssa 65 kilpailullista ottelua kahden kauden aikana ja teki niissä 14 maalia. Sopimus SJK:n kanssa päättyi tähän kauteen, eikä sitä jatkettu. Keskikenttäpelaaja Emile Paul Tendeng siirtyi SJK-paitaan päättyneelle kaudelle Tampereen Ilveksestä, mutta hän kärsi pienistä loukkaantumisista lähes koko kauden ajan. Siitä huolimatta senegalilainen pelasi 24 liigaottelua ja teki niissä kaksi maalia ja alusti seitsemän maalia. Sopimus päättyi tähän kauteen ja SJK ei käyttänyt siinä ollutta optiota. Tendeng palasi takaisin Ilvekseen, jota hän edusti ennen SJK:ta kahden kauden ajan.

Sopimukset päättyi viime kaudella mukaan liittyneiden Anders Bååthin, Jordan Mustoen, Daniel O’Brienin ja kesken kauden mukaan liittyneiden Shahdon Winchesterin sekä Peter Opiyon kanssa. Opiyon kanssa SJK keskusteli jatkosta, mutta sopimukseen ei päästy. SJK ei jatkanut muiden sopimuksia. Bååth pelasi 29 liigapeliä ja teki niissä yhden maalin. Mustoe pelasi 21 ottelussa ja kirjautti tililleen yhden syöttöpisteen. Hyökkääjä Winchester pelasi 11 ottelua ja teki yhden maalin. O’Brien siirtyi Närpiön Kraftista SJK:n akatemiaan viime talvena ja teki Kakkosessa 13 pelissä 11 maalia. Hän pelasi SJK:n edustusjoukkueessa yhdeksän peliä ilman tehomerkintöjä. Opiyo esiintyi 13 ottelussa ilman maaleja. SJK kiittää pelaajia ja toivottaa hyvää jatkoa.

Pelaajien lisäksi SJK on jo aiemmin tiedottanut, että sports managerina joukkueessa toiminut Christoffer Kloo ja fysiikkavalmentaja Stefan Strömborg eivät jatka seurassa. Kloo, joka on myös SJK:n entinen päävalmentaja vuosilta 2011-2012, siirtyi kotikaupunkinsa Vaasan alueen ruotsinkielisten seurojen yhteisen jalkapalloakatemian, Wasa Akademin urheilutoimenjohtajaksi. Strömborg siirtyi puolestaan oman kotikuntansa Paraisten Pargas IF:n päävalmentajaksi ja valmennuspäälliköksi. PIF on hänen kasvattajaseuransa, joten näin ympyrä sulkeutui myös hänen osaltaan. SJK toivottaa molemmille erittäin hyvää uran jatkoa nykyisissä tehtävissään.

SJK pitää tiedotustilaisuuden seuran pitkän tähtäimen tulevaisuudesta ja muista tulevan kauden asioista tänään perjantaina 30.11. Tilaisuudessa kerrotaan myös tulevan kauden joukkueen rakentumisesta. Joukkue aloittaa harjoitukset maanantaina 3.12. päävalmentaja Alexei Eremenkon johdolla. Lisätietoa tiedotustilaisuudesta tulossa vielä myöhemmin tänään SJK:n kanaville.