123 456 7890

Kiisto rokotti virheistä
SJK – FC Kiisto 1-2 (0-1)
45 min 0-1 Juho Mäkiniemi
50 min 0-2 Miika Ekström
77 min 1-2 Ville Pajula

Haastavissa olosuhteissa pelattu Kakkosen Lohko C:n tuttavusten kohtaaminen Seinäjoen Jalkapallokerhon ja FC Kiiston välillä päättyi vieraiden voittoon keltanuttuisten iskettyä kahdesti kotijoukkueen räikeistä virheistä.

Erittäin pahasti siipirikkoisen kotijoukkueen kokoonpano-ongelmat jatkuivat ja näyttikin siltä, että 625:n katsojan joukossa istui suurin osa ideaalisesta avauskokoonpanosta nuorten miesten paikatessa vaativia ruutuja parhaansa mukaan. Se paras ei kuitenkaan tuloksen valossa riittänyt pisteille, vaikka ajoittain joukkue pystyikin luomaan paikkoja, joista maaleja pitäisi pystyä iskemään.

Sateessa pelattu ottelu oli hieman poikkeuksellinen perinteisistä kamppailuista FC Kiistoa vastaan siinä mielessä, että tunteet pysyivät hyvin kurissa niin kentällä kuin sen laidalla, eikä ylilyöntejä nähty. Kaiken kukkuraksi pikahälytyksellä juuri Vaasasta tuomariksi saatu Suad Lulic onnistui sangen kelvollisesti, eikä edes siihen suuntaan voi osoitella sormella.

Vierasjoukkue aloitti ottelun pirteämmin kuin hieman arkaillut kotijoukkue, mutta mitä pidemmälle ensimmäinen puoliaika kulki, sitä paremmin isännät saivat pelin haltuunsa ja vieraat olivat pakotettuja tekemään ensimmäisen pelaajavaihtonsa jo 21. minuutilla, jolloin Timo Rauhalan pyörityksessä pahemman kerran ollut kokenut Jan-Christian Westermark sai tehdä tilaa eilen Kerhon asussa A-junnuissa hyvän pelin pelanneelle lupaavalla Nicolas Tuiskulle, joka pysyikin paremmin pelissä mukana.

Oli Kerhon kannalta melkoista ironiaa, että kaksi tekopaikkaa nopeassa tahdissa rakentanut Rauhala kolautti päänsä niin pahasti yhteen FC Kiiston topparin kanssa, että vikkeläkinttuinen laituri joutui jättämään kentän verissä päin ja lähtemään paikkailtavaksi. Vielä kun topparina aloittanut Jaakko Lampi loukkasi nivustaan sen verran, että toinenkin vaihto tehtiin jo tauolla, tuli jo ennestään tupaten täydelle joukkosidontapaikalle taas täytettä ihan tuskastuttavan paljon.

Ensimmäisen maalinsa vieraat iskivät pelikellon ehdittyä jo 45. minuutin paremmalle puolelle Miika Ekströmin katkaistua Tiitus Lehtisen poikittaissyötön alakerrassa ja pelattua Juho Mäkiniemen karkuteille. Mäkiniemi kiitti ja kumarsi nostaen pallon yli vastaan tulleen Petri Tuomelan.

Tauon jälkeen Kerhon taivas pimeni entisestään. Jos oli sää synkänpuhuva, pilvet kasaantuivat vierasjoukkueen kulmuritilanteen jälkeen todella rykelmäksi Ekströmin lauottua irtopallon kohti Kerhon maalia. Maalilla muilta osin erinomaisen ottelun pelannut Petri Tuomela epäonnistui torjunnassaan ja liukas pallo löysi tiensä isäntien maaliin pelikellon oltua vasta 50. minuutilla.

Noin 12 minuuttia tuosta toisesta maalista kauden ensimmäistä peliään Jaakko Lammen tilalle tultuaan pelannut Anssi Syrjämäki joutui rikkomaan Miika Ekströmiä rangaistusalueella saaden tempustaan varoituksen. Tuloksena oli luonnollisesti pilkku, mutta sehän ei vielä maali ole. Ei, vaikka FC Kiiston laitapakki Jani Kujanpää himpun verran ylimielisesti huusikin ennen pilkkua penkille haluavansa vaihtoon, koska “sehän on jo 3-0”. Eipä ollut, sillä nyt Petri Tuomela antoi sytykkeitä kotijoukkueelle torjuen kauden toisen rankkarinsa upeasti. Kuvittelisi Kujanpäänkin noin kokeneena pelaajan tietävän, että pilkku ei vielä maali ole. Tällä kertaa FC Kiiston rankkarit yleensä pomminvarmasti sisään pistävä joukkueen kippari Pekka Liukkonen hävisi kamppailunsa Tuomelaa vastaan.

Ehkä tuo torjunta oli se, mikä sitten sytytti siipirikkoisen, mutta sisukkaan kotijoukkueen, sillä vielä jaksettiin painaa ja luoda paikkoja. Sellaisia tuli niin Miikka Tuovilalle, Toni Kujalalle, Ville Yliselle, kuin muutamalle muullekin kerholaiselle. Onni tai taidot eivät kuitenkaan riittäneet. Toisaalta oma osansa FC Kiiston pelastumiseen oli myös lohkon parhaisiin maalivahteihin kuuluvalla Peter Kaupilla.

Liekö “Kujanpään 3-0” tarttunut muihinkin kiistolaisiin, sillä Ville Pajulan unelmakanuuna lähes 40 metristä yllätti Kaupin vedon upottua sellaisella voimalla riman kautta yläkulmaan, että saattoipa Keskuskentän sinällään hyväkuntoiseen nurmeen tulla moukarimontun tapainen kolo. Joka tapauksessa kotijoukkue vyörytti peliään, mutta ajoittain ote lipesi, eikä tilanteita saatu päätettyä tarpeeksi huolellisesti.

Tappio oli tietenkin erittäin turhauttava, eikä sekään lohduta, että näinkin nuorella nipulla pystyttiin pistämään sarjan rutinoiduimpiin kuuluva fyysinen ja suoraviivainen FC Kiisto ahtaalle. Ahtaalle laittaminen ei nimittäin tuo pisteitä sarjataulukossa.

Ottelussa nähtiin jälleen yksi nuori debytantti eilen kaksi maalia OPS:n verkkoon A-junnuissa tulittaneen Tommi Kukilan päästyä ensimmäistä kertaa kehiin sarjapelissä. Ennen kauden alkua spekuloitiin sillä, miten Kerhon hyökkäyskalusto on laadultaan ehkä lohkon paras. Voipi olla, mutta niin Mikko Ylihärsilä, Juha Etelä-Aho kuin Mikael Muurimäkikin istuivat kaikki katsomossa kuin kanat orrella. Loukkaantuneina sivussa olivat myös Petri Niemi, Mikko Väänänen, Jussi Kankaanpää ja Petri Huttu. Tähän otteluun sentään saatiin kehiin Nuutti Panula ja Toni Kujala, mutta vastaavasti siis hukattiin Timo Rauhala ja Jaakko Lampi. Tuskin tällaista loukkaantumissumaa kovin monella joukkueella oikeasti on, eikä voi välttyä harmittelemasta tilannetta, joka väistämättä vaikuttaa pelin tasoon.

On hienoa, että nuoret miehet pystyvät paikkaamaan kokeneempia pelaajia, mutta jos kentällä on samaan aikaan liikaa kokemattomia, vaikkakin miten tahansa taitavia, nuoria pelaajia, vaikuttaa se silti kokonaispanokseen.

Onneksi kausi on vasta neljän ottelun mittainen. Se vaikuttaa kuitenkin hiukan mollivoittoiselta ja apealta. Pakko on kuitenkin uskoa, että pilvinenkin sää päättyy joskus. Auringon on ihan pakko paistaa jokaiseen risukasaan. Niin kauan kuin jokainen pelaaja jättää kaiken sen kentälle, mitä on annettavaa, on myös pakko uskoa, että työ palkitaan. Niin ei kahdessa viimeisessä pelissä ole käynyt, mutta jospa se pitkässä juoksussa menisi sittenkin niin.

Arvovaltainen ja asiantunteva raati palkitsi FC Kiiston Miika Ekströmin aiheellisesti kolmella Veikkaustähdellä. Kotijoukkueen Ville Pajula pokkasi kaksi taivaankappaletta ja Petri Tuomela yhden sakaraisen.

SJK: Petri Tuomela, Nuutti Panula, Tiitus Lehtinen (v), Jaakko Lampi (46. Anssi Syrjämäki, v), Ville Pajula, Ville Ylinen, Toni Kujala, Miikka Tuovila, Timo Rauhala (29. Miika Asunmaa), Samir Bouroussi (68. Tommi Kukila), Teemu Penninkangas

Kuvagalleria