123 456 7890

Kierroksen helmi Keskarilla

Seinäjoen Jalkapallokerho pelaa lauantaina kauden viidennen kotiottelunsa Kakkosen Lohko C:n yhdeksännellä pelikierroksella. Vastaan asettuu iisalmelainen PK-37, eli sarjan nelonen. Luvassa on eittämättä kierroksen todellinen kierroksen helmi.

Voimakkaasti farmiyhteistyöseura Kuopion Palloseuran pelaajistoon kauden alussa nojaillut PK-37 on ollut viime otteluissaan vaarallisen vahva. Se on ainoana joukkueena onnistunut kaatamaan sarjassa kakkosena olevan FC Kiiston vieraissa. Se on myös kellistänyt hyvin kautensa aloittaneen Warkaus JK:n peräti 3-0. VIFK puolestaan sai murhaavan tylyä kyytiä Sankarniemellä Samuli Kaivonurmen iskettyä pallon neljä kertaa tähtirintojen verkkoon 6-1 -voitossa.

Kahdeksasta ottelustaan PK-37 on hävinnyt vain kaksi. Ensin kotona FC YPA:lle 2-1 ja sitten vieraissa sarjan yllättäjälle, Haukiputaan Pallolle, 2-0. Vastaan saapuu siis erittäin vahva ja motivoitunut joukkue toista kauttaan ryhmän peräsimessä työskentelevän valmentaja Marko Pesosen johdolla.

Farmiyhteistyö Kuopion Palloseuran liigajoukkueen kanssa on tuonut PK-37:n riveihin tällä kaudella jo mm. Raphael Udahin, Olajide Williamsin, Timo Taipaleen, Samuli Kaivonurmen, Antti Hynysen
ja Jussi Kolarin.

Näiden herrojen tasosta ja merkityksestä PK-37:lle kertoo puolestaan se, että Kaivonurmi on tehnyt neljä maalia, Williams kolme, Hynynen kaksi ja Taipale yhden. Yhteensä PK-37 on viimeistellyt sarjassa 18 maalia, eli kuopiolaispelaajien saldo on yli puolet PK-37:n osumista.

Näin ennakkoon on siis vaikea sanoa, millaisella nipulla iislamelaiset helteiseen otteluun tulevat. Muuta varmuutta ei ole kuin se, että vastaan tulee todella kova nippu. Se on kuienkin selvää, että Udah, Williams, Kaivonurmi, Taipale ja Hynynen ovat pois käytöstä pelaajien pelattua eilen liigassa.

Vaikka PK-37:n yhteydessä puhutaankin paljon tuosta loistavasti toimivasta farmikuviosta, löytyy joukkueesta toki omiakin pelaajia, joiden taso riittää huippusuorituksiin. Vielä viime kaudella farmistatuksella joukkueessa pelannut Simo Rönkkö on nyt “Peksin” omia miehiä. Rönkkö dominoi viime kaudella Kakkosen Lohko C:n Veikkauspärssiä täysin mielivaltaisesti keräten lähes 40 tähteä! Se on aivan huikea suoritus.

Hänen lisäkseen tällä kaudella jo kolme osumaa viimeistellyt Tuomas Halonen on vaarallinen kaveri. Seuralla on vahva juniorityö, jonka hedelmät alkavat vasta vähitellen olla parhaimmillaan. Joukkuetta ei siis missään tapauksessa voi aliarvioida, vaan eittämättä nyt on luvassa yksi kovimmista testeistä tällä kaudella Kerholle.

Siitä kielii sekin, että viime kaudella Kerhon ei onnistunut PK-37:aa voittaa. Kotona nuhjattiin Provinssirock-perjantaina maaliton tasapeli ja elokuussa käytiin häviämässä Sankarniemellä niukasti 2-1.

PK-37 on yksi niistä joukkueista, jonka kanssa on kohdattu kaikilla Kerhon Kakkosessa pelaamilla kausilla. Vuonna 2008 Kerho haki pisteet Iisalmesta numeroin 4-2 Jani Asuintuvan maalattua kahdesti. Marko Huttu ja nyt FF Jarossa pelaava Tommi Haanpää tekivät Kerhon kaksi muuta osumaa. Isäntien osumista vastasivat Juho Ruotsalainen ja nyt Ykkösen joensuulaisessa JIPPO:ssa pelaava John Keister. Syyskierroksella Kerho meni menojaan ottaen helpon 3-0 -voiton Petri Niemen, Juha Etelä-Ahon ja Jussi Kankaanpään maaleilla.

Kaudella 2009 käytiin taas ensin vieraissa ja otettiin mukaan 3-1 -voitto. Maalinteossa kunnostautuivat Mikael Muurimäki, Petri Huttu pilkulta ja Toni Kujala. Kotijoukkueen maalin teki jälleen Keister. Syyskierroksella Tommi Haanpään kaksi maalia riittivät kääntämään ottelun tappioasemasta Kerholle lukemin 2-1. Vieraiden ainokaisen teki brasilialainen Andr.

Kerhon alkukausi on mennyt juuri kuten on voitu haaveillakin. Toki sieltä löytyy tuo yksi 1-1 -tasapeli Vihtavuoren Pamausta vastaan, mutta toisaalta tilillä on täydet pisteet vieraskentiltä neljästä ottelusta ja sarjan keulapaikka ennen yhden ottelun enemmän pelannutta FC Kiistoa.

On ihan päivänselvää, että kukaan tällä tasolla ei pysty marssimaan voitosta voittoon 26 ottelun ajan. Siinä mielessä tilanne on edelleen ihan mukava, sillä mieluummin sitä on sarjan ykkösenä kuin vaikkapa kuusi pinnaa perässä.

Kotikentällä Kerho on pelannut jo 384 päivää ilman tappiota. Sinä aikana on pelattu sarjassa 15 ottelua, joista Kerho on voittanut kymmenen ja pelannut viisi tasan. Tällä kaudella voittoja on kolme ja tasapelejä yksi. Sarjapeleissä Kerho on viimeksi muuten hävinnyt juuri PK-37:lle 15. elokuuta 2010 Sankarniemellä, missä kotijoukkue meni kahden maalin taukojohtoon Jussi Kolarin ja Juho Ruotsalaisen maaleilla ennen Tiitus Lehtisen kavennusta.

Lienee siis sanomattakin selvää, että tästä kärkikamppailusta Kerho haluaa poistua kentältä voittajana. Kauden kahdeksasta ottelusta useimmissa on nähty se efekti, missä vastustaja rakentaa omat barrikadinsa ja miehittää ne 11 pelaajan voimin odotellen ottelun loppumista. Usein, eli seitsemän kertaa, 90 minuuttia on ollut kuitenkin liian pitkä aika vain puolustaa Kerhoa vastaan.

Maanantaina Kokkolassa kotijoukkue GBK tuli kuitenkin vahvasti vastaiskuilla tulittaen kaksi huikeaa maalia. Siitä huolimatta Kerholta löytyi vielä yksi pykälä lisää koneesta ja voitto otettiin mukaan ihan väkisin. Mikael Muurimäki ja Mikko Ylihärsilä viimeistelivät ottelussa kauden ensimmäiset maalinsa. Vastaavasti Petter Meyer osui jo kahdeksannen kerran kauden kahdeksannessa ottelussa säilyttäen huikean korkean tasonsa.

Tuosta ottelusta sivussa oli peräti seitsemän edustusjoukkueen pelaajaa loukkaantumisten vuoksi, eikä tilanne kuluneen viikon aikana ole kohentunut sillä sektorilla. Sivussa ovat edelleen ViPa-ottelussa loukkaantuneet Mikko Väänänen ja Lee Brennan, sunnuntain viimeistelyharjoituksessa kolhiintunut Ville Ylinen, sekä pitkäaikaispotilaat Jesse Jääskeläinen, Matti Lähitie, Petri Niemi ja Toni Kujala.

Vaikka tilanne olikin tuollainen, löytyi paikkaajia hienosti. Kalle Taimi pelasi loistavan ottelun, Teemu Penninkangas tuli hienosti vaihdosta sisään ja B-junnuikäinen Veli-Pekka Pajula debytoi edustusjoukkueessa viime hetkillä. Voisi kuvitella, että kokoonpano lienee hyvinkin samantyylinen kuin Kokkolassa.

Yleisö on löytänyt hienosti Kerhon kahteen viimeiseen kotiotteluun. Ensin FC Santa Clausia vastaan saatiin tonni rikki ensimmäistä kertaa Kakkosen ottelussa ja helatorstaina Vihtavuoren Pamausta vastaan pistettiin vieläkin paremmaksi. Voisi kyllä kuvitella, että nyt väkeä tulee vieläkin enemmän paikalle. keli on ihan huikea, Kerho on pelannut vahvan alkukauden ja vastaan saapuu yksi Kakkosen Lohko C:n kovimmista joukkueista. Siinä on kaikki oikeat elementit luotuna mukavalle futisiltapäivälle Keskuskentällä.

Lauantain otteluisännän K-Citymarketin isännöimä kamppailu alkaa Keskuskentällä klo 16.00. Tervetuloa!

Kerhon maalit

8 Petter Meyer
3 Chris Cleaver
2 Lee Brennan
1 Mikko Ylihärsilä
1 Mikael Muurimäki
1 Tiitus Lehtinen
1 Aki Sipilä
1 Ville Ylinen
1 oma maali

Kerhon tähdet

13 Petter Meyer
9 Aki Sipilä
4 Chris Cleaver
3 Lee Brennan
2 Christian Sund
2 Ville Ylinen