123 456 7890

Seinäjoen Keskuskentän avausottelu pelataan sunnuntaina 3.5. kun SJK isännöi siellä klo 16.00 alkavassa ottelussa Helsingin IFK:ta.

Ottelu on SJK:lle samalla kauden neljäs Veikkausliigassa ja toinen kotiottelu. SJK on pelannut kauden toistaiseksi tappiotta ja kerännyt 7 pistettä. Nousijajoukkue HIFK on kerännyt vasta kaksi pistettä, mutta näistä ensimmäinen oli varsin maukas 1-1 tulos Helsingin derbyssä paikallisvastustaja HJK:ta vastaan.

Pelit on ollut hirveän erilaisia johtuen erilaisista vastustajista, mutta myös vaihtelevista olosuhteista. Turussa pääsimme pelaamaan loistokuntoisella nurmella ja pääsimme syöttelemään. Sitten olimme RoPS:a vastaan Joupiskalla kovassa tuulessa ja se oli ihan erilainen peli. Pietarsaaressa kaksi hyvää jalkapallojoukkuetta olisi halunnut pelata hyvää futista, mutta Jaron kenttä ei sitä vielä ihan mahdollistanut. Se mihin olen tyytyväinen, että vaikka pisteiden valossa on mennyt hyvin, emme ole silti tyytyväisiä, vaan haluamme viedä peliämme eteenpäin, kommentoi päävalmentaja Simo Valakari SJK:n alkukautta.

IFK on jo pelillisesti näyttänyt että pystyy pelaamaan Veikkausliigassa. Se on todella vauhdikas joukkue ja lähtee innokkaasti hyökkäämään monen miehen voimalla. Hyviä yksilöitä, hyviä futaajia, joista moni ei ole ehkä pelannut niin paljoa Veikkausliigassa, mutta pelannut paljon muun muassa Ykkösessä. Tulee hieno matsi, Valakari päättää.

SJK:n keskikenttäpelaaja Jussi Vasara tuntee hyvin HIFK:n pelaajat.

Siellä on paljon tuttuja, kun olen kuitenkin samalta alueelta kotoisin. Paljon pelaajia jotka ova samaa ikäluokkaa, vuoden nuorempia tai vanhempia, joita vastaan on tullut pelattua. Siinä mielessä siisti peli tulossa. Marginaalit on pienet ja varsinkin tässä alkukaudesta pelit ratkeaa pieniin asioihin. Erikoistilanteisiin ja virheisiin. Pyritään parantamaan omaa peliämme ja toivottavasti saadaan muutama organisoitu hyökkäys enemmän ja sitä myöten pallohallinta meille. Pitää olla myös hyvin hereillä IFK:n vastahyökkäyksissä, arvioi Vasara.

Helsingin IFK:ta valmentaa Seinäjoen jalkapalloväelle tuttu mies, Jani Honkavaara. Seinäjoella syntynyt ja jalkapallokoulutuksensa saanut Honkavaara pelasi aikoinaan TP-Seinäjoen paidassa ja oli mukana nostamassa aikoinaan TP-Seinäjokea Veikkausliigaankin.

Keskuskenttä tuo minulle paljon muistoja ja on mahtava päästä sinne. Osuu vielä vaimon syntymäpäivät samaan viikonloppuun, joten tulemme koko perheen voimin Seinäjoelle. Olen kerran aiemmin tainnut olla Keskarilla vierasjoukkueen pukukopissa, kun pelasin SoVo:ssa, muuten kotijoukkueen koppi on tullut paremmin tutuksi, naureskeli HIFK:n päävalmentaja Honkavaara Veikkausliigan media-avauksessa.

Seinäjoen Keskuskenttä onkin mahtavassa kunnossa ja kenties paremmassa kuin koskaan kauden alkaessa. Kentänhoitajat ovat tehneet todella hyvää työtä. Myös alueen palveluita on jälleen parannettu ja kaikki on valmiina huipputason jalkapallotapahtumaa varten.

Peliin on tulossa paikalle myös HIFK:n kannattajia pari bussilastillista, joten tunnelma tulee olemaan myös huikea.

SJK – HIFK sunnuntaina 3.5. klo 16.00. Portit ja palvelut aukeavat klo 14.30. Tervetuloa kannustamaan SJK voittoon!

Keskuskenttä on loistokunnossa tällä hetkellä.

HIFK:n nousu Veikkausliigaan oli uskomaton tarina

Kaudella 2013 Kakkosessa pelanneen seuran piti vain taistella sarjapaikasta Ykkösessä. On liian laimeasti sanottu, että HIFK nousi vaiheikkaiden tilanteiden jälkeen, nousun ratkettua kauden viimeisessä ottelussa.

Näen tässä tarinassa paljon samaa mitä oli aikonaan meillä TP-Seinäjoen kanssa, kun nousimme ensin Kakkosesta Ykköseen ja sieltä samantien Veikkauslliigaan, muisteli HIFK:n Seinäjoelta lähtöisin oleva päävalmentaja Jani Honkavaara.

HJK:sta siirtynyt Fredrik Lassas on kovan paikan edessä. Ikää 18 vuotta, tehtävänä HIFK:n keskikentän johtaminen. Kärjessä on Pekka Sihvola, joka on tehnyt 42 liigamaalia viimeisen neljän kauden aikana. Kymmenen maalin kautta odotetaan nytkin. Yli 300 liigaottelun kokemuksella varustettu Tuomas Aho on tärkeä palanen IFK:lle.

Seinäjoelle HIFK saapuu kaikki pelaajat pelikunnossa, eikä pelikieltojakaan ole rasitteena. HIFK on kuitenkin pelannut viimeisen viikon sisällä jo kaksi ottelua, kohdattuaan ensin viime lauantaina Suomen cupissa FC Interin ja sitten Rovaniemellä RoPS:vastaan keskiviikkona. Joukkue kuitenkin kierrätti pelaajiaan ja pelaajien pitäisi olla parhaassa iskussa sunnuntain kohtaamisessa.

Viimeksi SJK on kohdannut HIFK:n Suomen Cupissa viime kaudella. Tuolloin SJK voitti jatko-ottelussa Sonera Stadiumilla 1-0 luvuin. Seinäjoella HIFK vieraili viimeksi Ykkösessä kaudella 2012. Tuolla kaudella SJK voitti kaikki kolme kohtaamista, yhteistuloksella 8-1.

HIFK:n historia ja kannattajat pitävät huolen siitä, että HIFK on yksi odotetuimmista vastustajista.

HIFK vieraili Seinäjoella viimeksi Ykkösen kaudella 2012. Mukana oli silloinkin runsaasti kannattajia.

Joukkue jälleen täydessä iskussa

SJK:lta ei puutu tästäkään pelistä kuin Jesse Sarajärvi, joka toipuu pienestä loukkaantumisesta. Kaikki muut pelaajat ovat kunnossa ja SJK on päässyt valmistautumaan otteluun lähes puolitoista viikkoa, sillä edellinen ottelu oli viime viikon torstaina Jaroa vastaan Pietarsaaressa. SJK voitti tuon ottelun Akseli Pelvaksen maalilla.

Nyt päästään ensimmäistä kertaa tälle kaudelle Seinäjoen Keskuskentälle, joka on aivan erinomaisessa kunnossa tällä hetkellä.

Keskuskenttä on itselleni tärkeä paikka, sillä olen siellä jo pikkupoikana katsonut pelejä ja muistan miten pääsin mukaan ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen kanssa sinne treeneihin. Kotikenttä on ollut meille vahva paikka ja toivottavasti se jatkuu tänäkin kautena, toivoo SJK:n hyökkääjä Toni Lehtinen.

SJK:lle tällä kaudella kolmessa ensimmäisessä ottelussa on maaleja iskenyt Bahrudin Atajic, Akseli Pelvas ja Jussi Vasara. Aktiivisin laukoja ollut Pelvas ja hänen jälkeensä keskikenttämiehet Johannes Laaksonen ja Wayne Brown. Maaleja SJK on toistaiseksi päästänyt vasta yhden.

Johannes Laaksonen on ollut yksi SJK:n hanakimmista laukojista.

Keskuskenttä ja järjestelyt

Portit, palvelut ja lipunmyynti porteilla aukeaa aina puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua. Sunnuntaina 3.5. klo 14.30.

Seinäjoen Keskuskentälle mahtuu katsomoihin noin 3000 ihmistä ja lisäkatsomoilla kapasiteetti saadaan yli 4000 katsojaan. Seisomatilaa on näiden lisäksi runsaasti. Pääkatsomo on katettu ja sinne mahtuu noin tuhat ihmistä. Kuppi-istuimet löytyy pääkatsomon lisäksi myös aurinkokatsomosta. Kentän osoite on Urheilupuisto 10.

Lipunmyynnit ja sisäänkäynnit löytyvät pääkatsomon takaa, sekä pesäpallokentän kulmauksesta. Kaikki ennakkolippulaiset, kausikorttilaiset, VIP-vieraat ja muut vapaakorttilaiset, otetaan sisään pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä, ns. Ison Kiven portista. Porteilla voidaan tehdä turvatarkastuksia tarvittaessa.

Alueelta löytyy kahvila- ja makkaranmyyntipalvelut molemmista päistä kenttää ja WC:t löytyvät pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä. Myös SJK fanituotteita on mahdollista ostaa omasta kojustaan. VIP-tila löytyy niin ikään kaupunginpuoleisesta päädystä.

Olutteltta palveluineen aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua ja se sijaitsee perinteisesti Ison Kiven juurella, pääkatsomon päädyssä. Toinen anniskelualue avataan maakatsomoon vieraskannattajien viereen.

SJK Kannattajat ja Klopit majoittuvat pääkatsomon Ison Kiven puoleiseen päätyyn. Mahdollisten vieraskannattajien paikka on aurinkokatsomossa vastakkaisella puolella.

Median edustajille on varattu tilaa kuuluttamon läheisiltä paikoilta pääkatsomosta ja haastattelut suoritetaan pääkatsomon päädyssä varatun haastatteluseinän edessä. Lehdistötilaisuus on ottelun jälkeen kuuluttamon päädyssä olevan ajanottotornin tiloissa. Median edustajilla on oltava voimassa oleva pressikortti (muu vastaava todiste) tai akkreditointi tapahtumaan.

Liput otteluun

Kaikkiin SJK peleihin saa lipun kätevästi verkosta SJK Shopissa, sekä ennakkomyyntipisteissä:
– Citymarket Jouppi
– Citymarket Päivölä
– Prisma
– ABC Seinäjoki
– Coffee House
– Wilson
– Hospoda Korbel
– Wallsport Areena

Liput ennakkoon aina kaksi euroa halvemmalla.

Liput portilta:
15 � (normaali)
10 � (opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset)
5 � (lapset 6-16 vuotta)Ilmaiseksi lapset alle 6 vuotta ja sotaveteraanit.

Ottelu on osa YLE:n Futiskierrosta

Kauden toinen Futiskierros nähdään sunnuntaina 3.5. Yle TV2:ssa. Pääotteluksi on valittu Ilves–RoPS.

Futiskierros poikkeaa perinteisestä ottelulähetyksestä, jossa seurataan vain yhtä ottelua. Futiskierroksessa on yksi pääottelu, mutta myös muista samaan aikaan pelattavista otteluista poimitaan lähetykseen maaleja ja muita mielenkiintoisia tilanteita.

Sunnuntain 3.5. Futiskierroksen pääotteluna nähdään tunnelmallisella Tammelan stadionilla pelattava Ilves–RoPS. Ottelun selostaa Matti Härkönen.

Futiskierroksessa seurataan myös Twitterissä aihesanalla #Futiskierros käytävää keskustelua. Yksi twiiteistä palkitaan Veikkausliigan virallisella pelipallolla.

Täysi kuuden ottelun kierros Veikkausliigaa sunnuntaina 3.5. kello 16.00. Futiskierros seuraa kierrosta Yle TV2:ssa kello 15.40 alkaen:
Ilves – RoPS (pääottelu)
FC KTP – VPS
FC Lahti – FC Inter
HJK – FF Jaro
IFK Mariehamn – KuPS
SJK – HIFK

Lisäksi pelin lähettää kokonaisuudessaan suorana ISTV.

ISTV:ltä näkee jokaisen Veikkausliigaottelun suorana, ei pelkästään SJK:n otteluita. Hintaa palvelulla on vain 9,90 euroa / kk.

Sunnuntain SJK – HIFK lähetetään HD-tasoisena, viidellä kameralla kuvattuna ja selostettuna suorana lähetyksenä. ISTV:n lähetyksiä pääsee katsomaan ja tilaamaan tästä linkistä:
Ilta-Sanomat Extra