123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho kohtaa keskiviikkona IFK Mariehamnin kotikentällään Seinäjoen Keskuskentällä. Ottelu alkaa klo 18.30.

Ottelu on samalla Veikkausliigan Respect-kampanjan ottelu.

SJK pääsee otteluun herkullisista asetelmista, sillä se on voittanut kuusi edellistä otteluaan ja on sarjassa jo kolmannella sijalla, tasapisteissä ottelun enemmän pelanneen FC Lahden kanssa, joka on kuitenkin maalin paremmalla maalisuhteella vielä yhden sijoituksen korkeammalla.
IFK Mariehamn puolestaan on sarjassa kymmenentenä.

Positiivinen fiilis tällä hetkellä. Mentiin tänään TPS peliä läpi ja halutaan kehittää omaa peliä edelleen. Emme ole tyytyväisiä vain vottoihin, kertoo SJK:n valmentaja Chris Cleaver.

IFK on hyökkäyssuuntaan todella vahva joukkue ja heilä on paljon vaarallisia yksilöitä. Me tiedämme kuitenkin miten he pelaa, mutta he osaavat olla arvaamattomia. Aina voi skoutata mitä heidän yksittäiset pelaajat tekevät, mutta pitää olla todella hereillä heidän kanssaan, arvioi Cleaver tulevaa vastustajaa.

Meillä on hyvä kokemus se edellinen peli heitä vastaan. 3-0 voitto ja siitä on hyvä jatkaa. Itseluottamus on joukkueella tietenkin tapissa. Ei tehdä tästä jatkossakaan liian monimutkaista. Puolustetaan joukkueena hyvin, niin aina me sen verran saadaan tontteja 90 minuutin aikana, että voidaan ratkaista näitä otteluita, kertoo hyökkääjä Toni Lehtinen, joka on päässyt hyvään maalivireeseen kesäkuun aikana.

Lähde mukaan annustamaan SJK:ta seitsemänteen peräkkäiseen voittoon ja viihtymään Seinäjoen Keskuskentälle keskiviikkona.

Toni Lehtinen ja Justin Moose iskivät maalin mieheen edellisessä kohtaamisessa.

MIFK:ltä odotettiin enemmän

Ennen sarjakauden alkua, pidetiin IFK Mariehamnia yhtenä sarjan kuumimmista joukkueista ja jopa HJK:n mestaruusputken pahimpana uhkaajana.
Lähes kaikissa arvioissa joukkue nostettiinkin vähintään kolmen parhaan joukkueen joukkoon ja tukea noille arvioille antoi MIFK:n nimekäs pelaajarosteri.

Kausi alkoikin hyvin, mutta toukokuussa alkoi vastoinkäymiset ja taitaviin yksilöihin luottavaa pelitapaa alettiin kritisoimaan.

Parhaimmillaan MIFK voikin olla loistava joukkue ja taitoa riveistä löytyy mm. Petteri Forsellin muodossa, mutta heikoimmillaan joukkue voi romahtaa jopa suurin numeroin. Kauden pahimimpina esimerkkeinä näistä tappiot SJK:lle ja KuPS:lle, joissa SJK kaatoi MIFK:n kotonaan 3-0 luvuin ja KuPS niin ikään kotonaan 4-0 luvuin.

Laadukkaita pelaajia IFK:ssa kuitenkin riittää ja missään tapauksessa heitä ei voi aliarvioida. Forsell voi ratkaista vaikka yksinään otteluita ja häntä tukee hyökkäyksessä Luis Solignac. Kaksikosta kumpainenkin on iskenyt jo kuusi maalia mieheen kauden otteluissa.

Petteri Forsell on urallaan pelannut myös SJK:ssa ja tuosta ajasta muisteloita ja vähän muutankin tarinaa, voi lukea Petterin ja Toni Lehtisen yhteishaastattelusta SJK:n nettisivuilta.
Toni Lehtinenhän on urallaan edustanut myös Mariehamn IFK:ta. Toinen SJK pelaaja jolla on kokemusta saarelta, on Akseli Pelvas, joka pelasi siellä lainasopimuksella pari kautta sitten.

Viime viikolla IFK kohtasi kotikentällään HJK:n ja piti vieraitaan pinteessä aivan ottelun loppuhetkille saakka, mutta lopulta pari minuuttia ennen loppua HJK:n Nikolai Alho iski voitto-osuman ja Konan säesti vielä toisella kaunistellen loppuluvut 2-0:aan.

Tappio oli kirvelevä ja varmasti Seinäjoella nähdäänkin tuosta sisuuntunut ahvenanmaalaisryhmä.

Petteri Forsell on IFK:n ja kenties koko Veikkausliigan suurin tähti.

SJK voittoputkessa

SJK on ollut koko kesäkuun loistavassa vireessä ja se on voittanut kaikki pelaamansa kuusi ottelua. Se ei ole myöskään päästänyt näissä otteluissa kuin kaksi maalia ja tehnyt samalla itse 11 osumaa.

Meno on ollut siten hurjaa ja SJK leirissä toivotaan hyvän vireen tietenkin jatkuvan.

AInakaan pelaajien kunnosta se ei ole kiinni, sillä niin hyvää työtä on tehty talvikaudella ja koko alkukauden ajan pelaajien lihashuollon ja pohjakunnon kanssa, että kaikki pelaajat ovat jälleen käytettävissä, kun valitaan kokoonpanoa keskikiviikon otteluun.
Myös Marco Matrone palaa pelikiellostaan mukaan riveihin, eikä muita pelikieltoja ole rasitteena.

Kovimmassa vireessä on kenties ollut Seinäjoen oma poika Toni Lehtinen, tai jo kaudella 2012 Seinäjoelle kotiutunut yhdysvaltalainen Justin Moose, jotka molemmat ovat osuneet jo neljästi ja maalisyöttöjäkin on Moosella tilillä kolme. Myös Lehtinen on onnistunut maalisyötössä kertaalleen.

Puolustuspeli on ollut täyttä rautaa ja maaleja SJK on päästänyt koko kaudella kolmanneksi vähiten.

SJK on parhaillaan kuntopuntarissa omaa luokkaansa ja kerännyt viimeisistä kuudesta pelistä jopa neljä pistettä enemmän kuin siinä toisena oleva HJK. SJK on kerännyt täydet 18 pistettä ja keskiviikon vastustaja IFK Mariehamn kuusi pistettä.

Kotiyleisön tukea silti kaivataan ja toivotaankin että keskiviikkona löytää yleisö sankoin joukoin kannustamaan omiaan Keskuskentälle. Seinäjokelainen joukkue ei ole jalkapallossa vielä koskaan aiemmin ollut näin kovassa nosteessa.

SJK – IFK Mariehamn keskiviikkona 2.7. klo 18.30. Portit ja palvelut aukeavat klo 17.00.

Juhliiko SJK keskiviikkona jo seitsemättä perättäistä voittoa?

Respect-otteluissa nostetaan Punainen kortti rasismille ja syrjinnälle

Kaudella 2014 jokainen Veikkausliigaseura pelaa kotonaan yhden Respect-ottelun, jossa yleisö nostaa pelaajien kanssa konkreettisesti punaisen kortin rasismille ennen ottelun alkua. Respect-otteluissa myös luetaan Punainen kortti rasismille -kampanjan viesti viestikapulasta, joka lähtee vierasjoukkueen mukana tämän omaan Respect-otteluun. Näin Respect-ottelut ja viestikapula kiertävät kauden mittaan kaikkien Veikkausliigaseurojen paikkakunnat. Keskiviikon ottelu on ensimmäinen Seinäjoella pelattava Respect-ottelu.

Show Racism the Red Card on vuonna 1996 Isossa Britanniassa perustettu organisaatio, jonka pyrkimyksenä on taistella yhteisöissä esiintyvää rasismia vastaan urheilun avulla. Jalkapallon avulla rasismia vastustavaa viestiä on välitetty erityisesti nuorisolle.

Alkuperäinen toimintamalli on vuosien varrella vaiheittain kehittynyt kansainväliseksi kampanjaksi sisältäen myös muita urheilulajeja. Kaikkien yhteisenä päämääränä on rasismin ja syrjinnän vastustaminen urheilun ja liikunnan kautta.

Otteluiden yhdeydessä palkitaan seuratoimijoita

Respect-otteluiden yhteydessä kukin seura valitsee oman Respect-palkinnon saajan, joka toimii tasa-arvoisesti ja kampanjan arvoja kunnioittaen.

Palkinto luovutetaan Seinäjoella ensimmäistä kertaa ja sen saa pitkän linjan seuratyöläinen, Hannu Latva-Mäenpää. Hannun haastattelua pääsee lukemaan tästä.

Respect-palkinnon saaja pääsee lisäksi valitsemaan kohteen Veikkauksen lahjoittamalle 500 euron stipendille.

Lasten pihapelipäivä oli osa Respect-kampanjaa

SJK osallistui myös lasten Pihapelipäivään toukokuussa. Pihapelipäivää vietettiin Lakeuden puistossa, Seinäjoen keskustassa.
Pihapelipäivän tarkoituksena on saada lapset ja nuoret liikkumaan ja vahvistaa pihapelikulttuuria.

Pelien ja leikkien lisäksi Pihapelipäivä pyrkii tukemaan vähävaraisia ympäri Suomen. Joulukuussa Hope-yhdistys auttoi Pihapelipäivän osanottajia keräämään liikuntavälineitä ja -varusteita niille, joille liikunnan harrastaminen ei varusteiden puuttumisen vuoksi ole mahdollista.

Tapahtuma oli myös osa Veikkausliigan Respect-kampanjaa ja puolet Veikkausliigaseuroista osallistui siihen tänä vuonna.

Respect-kampanja on myös homofobiaa vastaan

Veikkausliiga ilmoitti tämän vuoden helmikuussa osallistuvansa Tasavertaisen Urheilun Lupaukseen ja pyrkii siten kohentamaan seksuaalivähemmistöjen asemaa suomalaisen urheilun piirissä ja tuomaan esiin suomalaisten urheilutoimijoiden arvomaailmaa.

Veikkausliiga oli ensimmäinen suomalainen urheilutoimija, joka allekirjoitti lupauksen.

Peli näkyy suorana ISTV:ssä

SJK ja Urheilusanomat tekivät ennen kauden alkua yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa kaikkien SJK:n kotiotteluiden televisioimisen netissä Urheilusanomien Sisäpiiri-palvelun kautta ISTV:ssä. Myös tämä ottelu lähetetään suorana. Lähetyksen toteuttaa yhteistyössä Siltaloppi oy ja Great Play

Sisäpiiri-verkkopalvelu on avoinna kaikille Urheilusanomien tilaajille. Jos et ole Urheilusanomien tilaaja, voit kokeilla palvelua kuukauden ajan yhdellä eurolla. 
Urheilusanomiin pääset tästä linkistä. Lähetys SJK – IFK Mariehamn ottelusta alkaa noin klo 18:20.

LipunmyyntiPortit, palvelut ja lipunmyynti aukeavat Keskuskentällä klo 17.00Portilta:


15 (normaali)
10 (opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset)


5 (lapset 6-16 vuotta)


Ilmaiseksi lapset alle 6 vuotta ja sotaveteraanit.
Ennakkoliput ja muu info:Kaikkiin SJK otteluihin liput myy verkossa NetTicket.fi 

NetTicketistä ostetetut verkkoliput ovat kaikki euron halvempia. Jos omistat S-Bonuskortiln saat sillä euron sijasta kahden euron alennuksen. Kaikki toimituskulut kuuluvat nettilippujen hintaan. Verkkokauppa sulkeutuu puolituntia ennen ottelun alkua. Liput saat vaikka kännykkääsi.Muut ennakkolipunmyyntipisteet ja tietoa Keskuskentästä, löydät SJK-Shopista.