123 456 7890

SJK palaa maajoukkuetauolta tositoimiin ja matkustaa Helsingin IFK:n vieraaksi. HIFK – SJK pelataan Töölön Telia 5G Areenalla ja se alkaa klo 18.30. Ottelu näkyy suorana ISTV:n ja Ruutu+:n palveluista ja Seinäjoella SJK-kannattajat kokoontuvat katsomaan ottelua OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Bariin, jossa ottelu näkyy ilmaiseksi. Tervetuloa!

Juuri ennen maajoukkuetaukoa SJK vaihtoi päävalmentajaa ja espanjalainen Manuel Roca otti joukkueen haltuunsa.

Olen nyt ollut täällä reilun viikon ja ehtinyt vetää joukkueen kanssa viidet harjoitukset. Sinä aikana pelaajat ovat osoittaneet todella hyvää asennetta ja he ovat erittäin opinnälkäisiä meidän uutta pelityyliämme kohtaan. Me opettelemme joka päivä yhden uuden asian. Keskitymme muodostelmaan, puolustamiseen ja hyökkäämiseen. Käymme asioita läpi pelaajien kanssa ja askel askeleelta olemme entistä organisoidumpi sekä vahvempi joukkue, sanoo SJK:n päävalmentaja Manuel Roca.

Pelaajien täytyy tietää, miten he toimivat kentällä ja mikä on heidän roolinsa. Kaikkien täytyy tietää, miten hyökkäämme. Ja jos menetämme pallon, niin siitä riippuen missä kohtaa kenttää ja millä hetkellä se tapahtuu, pitää pelaajien tietää mitä me teemme. Puolustuksen pitää olla organisoitua, eikä meidän saa päästää syntymään tiloja linjojen taakse. Mielestäni suurin ongelma SJK:n pelaamisessa on ollut vastahyökkäyksissä, joihin haemme parannusta ja organisoitua tekemistä, kuvailee Roca.

On tietenkin asioita, joihin emme voi vaikuttaa, kuten esimerkiksi joku erikoisesti pomppaava pallo tai puolustajan jalasta suuntaa muuttava veto, mutta kaikkeen muuhun meillä täytyy olla olemassa oleva ratkaisu, Roca jatkaa.

Roca on myös tutustunut tarkoin Helsingin IFK:n pelitapaan.

Näin keskiviikon vastustajan paikanpäällä Seinäjoella, kun joukkueet pelasivat 3-3-tasapelin. Sen lisäksi olen katsonut videolta heidän pelejään ja minulla on mielestäni aika hyvä kuva siitä, mitä he koittavat tehdä ja mihin meidän tulee kiinnittää huomiota, kertoo Manuel Roca vielä lopuksi.

Vain neljä pelaajaa on saanut peliaikaa SJK:n jokaisessa ottelussa. Maalivahti Mihkel Aksalu sekä kenttäpelaajat Tomas Hradecky, Billy Ions ja Matti Klinga. Keskikenttäpelaaja Klinga ei ole vielä tällä kaudella avannut Veikkausliigassa maalitiliään, mutta minuutteja hän on kellottanut Aksalun jälkeen eniten.

On ollut kyllä nyt aika hyvä meno treeneissä. Harjoitteleminen on ollut aktiivista ja olemme pelanneet paljon erilaisia peliharjoitteita. Treeneissä ei ole pahemmin seisoskeltu, vaan tempo on ollut kova. Pelitavallisesti tuskin on ihan suuria mullistuksia luvassa, mutta yksityiskohtiin, kuten puolustamiseen sekä myös hyökkäykseen, on tuotu uusia asioita, joita koitamme parantaa, kertoo Matti Klinga uuden päävalmentajan metodeista.

Kova peli on kuitenkin keskiviikkona edessä, sillä HIFK on ollut hyvä kotonaan kannattajiensa edessä. Meillä oli myös tiukka peli heitä vastaan täällä Seinäjoella viimeksi. Silloin teimme hienon nousun lopussa. Nyt meidän pitää kuitenkin olla parhaimmillamme alusta alkaen, niin saamme pisteet mukaamme, jatkaa Klinga.

Matti Klingalla on peliurallaan kytkös myös Helsingin IFK:hon.

Kyllä, aloitin aikoinaan jalkapallon HIFK:ssa ja aloitin siellä myös jääkiekon. Sitä ei taatusti moni tiedä, mutta näin se kuitenkin on. Asuimme Helsingissä, kun olin lapsi ja myöhemmin muutimme Lahteen. Aloitin tosiaan jalkapallon HIFK:n paidassa, sieltä menin PK-35:een ja muuton jälkeen Lahden Reippaaseen, kertoo Klinga lopuksi pienenä paljastuksena.

HIFK – SJK Helsingin Telia 5G Areenalla keskiviikkona 14.6. klo 18.30.

Vaikka SJK Kannattajat ei järjestä tähän otteluun kuljetusta, matkustaa paikanpäälle omilla kyydein SJK-väkeä. Lisäksi Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla asuvat SJK-kannattajat lähtevät luonnollisesti omiaan tukemaan. SJK-kannattajat sijoittuvat ottelussa pääkatsomon 101 katsomolohkoon ja sisäänkäynti sinne on pääkatsomon eteläpäädyn puoleisesta laidasta. SJK-kannattajat voivat ostaa lohkoon ennakkoliput edullisemmin omasta linkistään, joka löytyy tästä.

SJK:n valmennuskolmikko oikealta vasemmalle, Manuel Roca, Brian Page ja Toni Lehtinen.

Kokenut HIFK vastassa keskiviikkona

Veikkausliigan kokenein päävalmentaja Antti Muurinen, valmentaa kaikkein kokeneinta joukkuetta. Mikael Forssell, Juho Mäkelä, Mika Väyrynen ja Tomi Maanoja, ovat kaikille varsin tuttuja pelimiehiä. Lisäksi joukkueessa on paljon kokemusta nimenomaan Veikkausliigatasolta.

IFK:ssa on myös nuoria lupaavia pelaajia, mutta syystä tai toisesta he ovat jääneet toistaiseksi vähälle peliajalle. Tämän kauden alussa SJK:ssa viime vuodet pelannut Emil Lidman siirtyi HIFK-paitaan, mutta hänet lainattiin samantien seuran reservijoukkue Gnistaniin Ykköseen, mutta hän ei ole vielä pelannut.

Joukkueen paras maalintekijä on Pekka Sihvola neljällä maalillaan ja näistä kolme tuli SJK:ta vastaan Seinäjoella pelatussa ottelussa, kun joukkueet tasasivat pisteet 3-3-tuloksella. HIFK on pelannut paljon tasapelejä, sillä 11 ottelusta kuusi on päättynyt pistejakoon. Tilillä on vain yksi voitto ja neljä tappiota. Maaleja joukkue on tehnyt sarjassa vähiten, vain kahdeksan. Sarjataulukossa yhdeksällä pisteellä ollaan toiseksi viimeisellä sijalla.

Minkäänlaiseen aliarvioimiseen ei kuitenkaan IFK:n kohdalla ole varaa ja varsinkin kotonaan joukkue voi yllättää kenet tahansa. SJK:lle myös entinen Sonera Stadium, nykyään Telia 5G Areena -nimellä kulkeva Töölön jalkapallostadion, on ollut tyly paikka vierailla. SJK ei ole voittanut siellä kuin kerran ja se tapahtui Suomen Cupissa, jatko-ottelun jälkeen. Vastassa oli silloin juuri HIFK, joka tuolloin pelasi vielä Ykkösessä.

SJK:lla kokoonpanohuolia

Vaikka SJK saa mitä todennäköisimmin mukaan keskiviikkona loukkaantuneena olleet Dani Hatakan ja Johannes Laaksosen, tulee lisää jobinpostia Chema Antónin loukkaantumisen osalta. Yläraajavamma pitää miehen noin kuukauden verran sivussa. Samanlainen tilanne on myös hyökkääjä Aristote Mbomalla. Tähän kun lisätään pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi oleva Facundo ja pikkukolhua paranteleva Jesse Sarajärvi, niin uusi päävalmentaja Manuel Roca joutuu miettimään peluuttamiset jälleen tarkkaan. Nuoria pelaajia voi nostaa mukaan SJK Akatemiasta, mutta vain jos heidät on rekisteröity edustusjoukkueeseen. Palloliiton uuden säännön vuoksi siirtoja voi tehdä muiden pelaajien osalta vasta kun siirtoikkuna aukeaa.

Maajoukkuetehtävissä kuluneen viikon aikana olleet Elias Ahde, Obed Malolo, Mehmet Hetemaj, Marc Vales ja Mihkel Aksalu, ovat mukana normaalisti. Ahde ja Malolo olivat voittamassa Suomen U21-maajoukkueen kanssa Ukrainassa pelattua neljän maan turnausta. Mehmet Hetemaj teki uransa ensimmäisen A-maajoukkuemaalin Suomen paidassa Liechtensteinia vastaan ja Marc Valesin edustama Andorra otti MM-karsinnoissa maansa historian toisen voiton, katkaisten samalla peräti 66 ottelun voitottoman putken. Mihkel Aksalu joutui antautumaan Viron maalilla kahdesti Belgian supertähdille MM-karsinnoissa, mutta peräti yhdeksällä torjunnallaan hänet valittiin silti kentän parhaaksi pelaajaksi.

Keskiviikon ottelu aloittaa samalla SJK:lla varsin mielenkiintoisen jakson, sillä jo lauantaina pelataan jälleen kotikentällä ja vuorossa on aina kiihkeä Pohjanmaan derby SJK vs. VPS. Tuo ottelu alkaa lauantaina 17.6. klo 15:00 ja otteluun on mennyt jo reilusti yli 3000 ennakkolippua. Omat lippusi siihen otteluun saat SJK:n verkkokaupasta. Seuraava mielenkiintoinen tapahtuma on maanantaina, sillä silloin arvotaan vastustaja SJK:n Eurooppa-liigan ensimmäiselle kierrokselle. SJK pelaa ensimmäisen euro-ottelunsa 29.6. ja toisen osan 6.7. Vielä ei ole tiedossa pelataanko ensin kotona vaiko vieraissa.