123 456 7890

Kerholla paljon kysymyksiä
Viime sunnuntaina pelattu kotiottelu FC YPA:aa vastaan on yhdessä huomenna pelattavan FC Jyväskylä Blackbirds -ottelun kanssa herättänyt paljon kysymyksiä.

Suurin kysymys on varmasti vastuuvalmentaja Esa Haanpään mielessä se, kuka pelaa oikeana pakkina lauantain vierasottelussa. Jo sunnuntaina sivussa olleet Mikko Väänänen ja Petri Huttu ovat edelleen siinä tilanteessa, että kummankin pelaaminen vaikuttaa epätodennäköiseltä. Listalle joudutaan nyt liittämään myös Timo Rauhala, joka on suorittamassa varusmiespalvelustaan.

Vaihtoehtoja oikean pakin tontille toki löytyy paljonkin, mutta kuka on sitten se, jonka “Eski” sinne heittää, nähdään vasta pelissä. Tarjolla ovat kuitenkin topparina yleensä pelaava Tiitus Lehtinen, TP-Seinäjoen väreissä keskiviikkona ihan kelvollisesti pelannut toppari Jukka Ahola, tai TP-Seinäjoen väreissä kauden pelannut kaksikko Juho Pajula – Jaakko Vähäpesola. Kaksikko on ainakin perjantaina Kerhon harjoituksissa mukana.

Kysymyksiä herättää varmasti myös se, että olisiko pelisysteemiä tai -taktiikkaa muutettava jollakin tavalla pelattaessa ennakkoon selvästi vahvempia joukkueita. Ei ole epäilystäkään, etteikö näitä asioita olisi jo pohdittukin.

Reissupeli uutta tuttavuutta vastaan ei taatusti tule olemaan minkään laatuinen kevyt kesäretki, sillä sivussa ovat myös olkapäänsä FC YPA-ottelussa loukannut hyökkääjä Juha Etelä-Aho, sekä pidempään poissaolleet Henri Saranpää ja Miika Asunmaa.

FCJ on aloittanut kauden vaihtelevalla menestyksellä. Vieraissa joukkue on ollut umpisurkea häviten viimeksi Kerhon 3-1 kaatamalle JBK:lle samoin numeroin. Kotonaan FCJ on pelannut vahvasti, sillä se ei viidestä kotikentällään pelaamastaan ottelusta ole hävinnyt ainuttakaan. Voittoja on tilillä kaksi ja tasapelejä kolme.

FCJ:stä tekee hiukan arvoituksellisen vastustajan se, että joukkueella on farmisopimus Veikkausliigassa pelaavan JJK:n kanssa. Apuja saattaa siis hyvinkin olla luvassa lauantaina.

Se on joka tapauksessa varmaa, että Skr Uzuner ja etelä-korelainen Kim Hyan Kwan huilaavat ottelun saatuaan pelikiellot viime viikonlopun värikkään JBK-ottelun seurauksena, jossa Kwan lensi ulos ja Uzuner sai varoitustilinsä täyteen.

Kotikentällä FCJ on pelannut tasan PK-37:n ja GBK:n kanssa 1-1, sekä Norrvalla FF:n kanssa 2-2. FC Santa Claus puolestaan kaatui 4-0 ja naapuriseura FC Vaajakoski 1-0.

Kotijoukkueen maalinteko on levännyt pitkälti neljä maalia viimeistelleen Jasin Abahassinen ja kolme osumaa mieheen paukuttaneiden Niko Leppäsen, sekä ikinuoren Skr Uzunerin harteilla. Trion lisäksi vain Jukka-Pekka Laitinen on maalannut kerran.

Vastaavasti Kerhon maalitykkejä ovat olleet tällä kaudella viisi osumaa iskenyt Mikael Muurimäki, neljä kertaa maalannut Tommi Haanpää, kolme osumaa viimeistellyt Ville Pajula, kahdesti maalanneet Marko ja Petri Huttu, sekä Juha Etelä-Aho. Kertaalleen ovat osuneet Tiitus Lehtinen ja Toni Kujala.

Kerhon kolmen ottelun mittainen voittoputki tuli edellisessä kotiottelussa FC YPA:aa vastaan tylyyn päätökseen. Kauden kolmas kotitappio näki päivänvalon numeroin 3-0. Vieraissa sen sijaan on kulkenut paremmin. Tähän mennessä pelatut viisi vierasottelua ovat tuottaneet myös viisi voittoa. Kauden alusta tähän päivään ovat vieraissa kaatuneet GBK 4-1, Norrvalla FF 2-1, FC Santa Claus 2-1, PK-37 3-1 ja Lapuan Virkiä 3-1.

Veikkausraadit puolestaan ovat muistaneet FCJ Blackbirdin pelaajia siten, että aikaisemmin FC Lahtea edustaneella Niko Leppäsellä on seitsemän tähteä, Jasin Abahassinella kuusi, JJK:n farmimiehellä Kim Hyan Kwanilla kolme sakaraista ja viime kaudella FF Jarossa pelanneella maalivahti Antti-Jussi Karniolla Mohammed Dahirin tavoin kaksi sakaraista. Niila-Ville Laitinen, Sami Myllymäki, Anssi Nurminen, Skr Uzuner ja Juha Veijonen ovat kaikki saaneet yhden tähden. Yhteensä FCJ:n pelaajilla on siis 25 sakaraista

Kerhon pelaajistolle tähtiä on tullut yhteensä 34 ja ne ovat jakautuneet yhdeksän pelaajan kesken. Kahdeksassa tähdessä ovat tällä hetkellä Tommi Haanpää ja Ville Pajula. Mikael Muurimäellä on tähtiä viisi ja Petri Hutulla neljä. Juha Etelä-Aho ja Mikko Väänänen ovat kumpikin saaneet kolme sakaraista. Yhden tähden miehiä puolestaan ovat Tiitus Lehtinen, Aki Lyyski ja Petri Välimäki.

Joukkueet eivät ole koskaan aiemmin ottaneet mittaa toisistaan sen enempää sarja-, cup- kuin treenipeleissäkään, eli edessä on siinä mielessä täysin uusi tuttavuus. Kerho nähtäneen Hippoksella pelattavassa ottelussa kakkosasussaan, valkoisessa paidassa, mustissa housuissa ja valkoisissa sukissa, sillä kotijoukkueen peliasu on koko musta.

Viime kaudella joukkueet pelasivat eri lohkoissa ja FCJ:n onnistui kuin onnistuikin säilyttää sarjapaikkansa niukin naukin. Joukkue sijoittui pääosin Itä-Suomen ja pääkaupunkiseudun joukkueista muodostuneessa Lohko A:ssa sijalle 11. Kerho puolestaan pelasi tässä nykyisessäkin lohkossaan, eli Lohko C:ssä sijoittuen keskikastiin heikosti menneen alkukauden jälkeen. Loppukausihan oli Kerholta vallan mukava ja sellaista on toki syytä toivoa nytkin.

Ottelu alkaa Hippoksella klo 16.00, joten ei muuta kuin mukavalle retkelle kohti Jyväskylää.