123 456 7890

Kerho tyrmäsi tyylillä
FC Kiisto – SJK 1-4 (1-1)
04 min 1-0 Juho Järvinen
35 min 1-1 Matti Lähitie
70 min 1-2 Daniel Caumo
81 min 1-3 Teemu Penninkangas
84 min 1-4 Patrik Lomski

Seinäjoen Jalkapallokerho tyrmäsi vaasalaisen FC Kiiston tyylikkäästi Kakkosen Lohko C:n päätöskierroksella kerrassaan upeissa olosuhteissa hivelevän loistavalla nurmella.

Voitto venytti eron sarjassa toiseksi sijoittuneeseen kokkolalaiseen GBK:hon 21 pisteeseen ja sarjan keskikastiin vaipuneeseen FC Kiistoon peräti 32 pisteeseen.

Toisen puoliajan ylivoima siivitti vierasjoukkueen Hietalahdessa yhteisen historian helpoimpaan voittoon, vaikka kotijoukkue aloittikin ottelun terävästi mennen kamppailussa johtoon jo kamppailun neljännellä minuutilla.

Ensimmäisen vartin vahvasti aloittanut FC Kiisto siirtyi Juho Järvisen hyvällä laukauksella johtoon ja tilanne olisi saattanut olla kotijoukkueelle vartin jälkeen jo 2-0, ellei Kerhosta Esa Haanpään joukkoihin siirtyneen Miika Asunmaan maalia olisi liputettu paitsioksi.

Kertaalleen joutui Mika Johansson venymään upeaan torjuntaan Kerhon maalilla, mutta siinäpä ne oikeastaan olivatkin kotijoukkueen saumat.

Mitä pidemmälle ottelu meni, sitä selvemmin vierasjoukkue alkoi ottelua dominoida ja luoda paikkoja paikkojen perään.

Jo ennen tasoitusmaalia Lee Brennan laukoi tolppaan ja jälkitilanteesta syntynyt maali katsottiin myös paitsioksi. Sen sijan kymmenen minuuttia ennen taukoa Patrik Lomski tarjoili kovan matalan pallon luukulle, missä kapteeninnauhaa hihassaan tällä kertaa kantanut Matti Lähitie kävi viimeistelemässä tasoituksen. Maali oli “Masselle” kauden toinen sarjapeleissä.

Lukuisista kulmureista parhaimmaksi yritykseksi jäi Tiitus Lehtisen pusku kohti alanurkkaa, joka kuitenkin saatiin selvitettyä väljemmille ulapoille.

Toisella puoliajalla vierasjoukkue otti tahtipuikon tassuunsa ja alkoi heiluttaa sitä. Isännät eivät kyenneet enää luomaan kontrolloituja hyökkäyksiä sitäkään vähää, mitä ottelun ensimmäisen vartin aikana, vaan peli alkoi väistämättömästi kääntyä vieraille selvästi paremman fysiikan vuoksi.

Ei siis ollut minkäänlainen yllätys, että johtoon mentiin ja lopulta peli repesi.

Voittomaaliksi jääneen 2-1 -maalin soi ehdottomasti ottelun parhaalle pelaajalle, Daniel Caumolle, todella mielellään. Caumo nappasi pallon keskialueella tuli väkisin vetopaikkaan ja tulitti pallon voimalla verkkoon ohi Juuso Kevarin. Danielille maali oli ensimmäinen Kerhon asussa ja yhdeksäs tällä kaudella yhteensä.

Viimeisen kympin aikana vierasjoukkue sahasi FC Kiiston hitaan puolustuksen silpuksi vielä pariin kertaan. Ensin asialla oli Teemu Penninkangas ja lopullisen niitin iski Patrik Lomski. Kummallekin kyseessä oli kauden viides maali virallisissa peleissä. “Patu” on maalannut kahdessa viimeisessä matsissa kolme kertaa osuttuaan Suomen Cupin Pikkufinaalissakin kahdesti.

“Penni” puolestaan on osunut kolmessa viimeisessä sarjapelissä neljä kertaa, eli syksyn tullessa tulivoima ja tarkkuus vain lisääntyvät koko Kerhon joukkueen osalta.

Kertaakaan aikaisemmin ei Kerhon ja FC Kiiston välinen ottelu ollut näin yksipuolinen sarjassa. Viidessä edellisessä sarjapelissä maaliero oli 6-5 FC Kiiston eduksi, eikä kumpikaan ollut voittanut ottelua kuin yhden maalin erolla.

Tämä kausi muutti vihdoinkin asetelmat totaalisesti tässä paikalliskähinässä. Joukkueet kohtasivat neljä kertaa treenipelit mukaan laskettuna ja joka kerta Kerho poistui kentältä voittajana.

Oli oikeastaan jopa hieman yllättävää, että kotijoukkue jäi näin selvästi ilman Petter Meyeriä, Mikko Väänästä, Chris Cleaveria, Mikael Muurimäkeä, Christian Sundia, Aki Sipilää ja Luis Fernandoa pelanneen Kerhon jalkoihin.

Toisaalta se kertoi vain Kerhon materiaalin leveydestä. Valmentaja Christoffer Kloo oli muokannut kokoonpanon jokseenkin täysin uusiksi, sillä keskikentällä oli kolme uutta pelaajaa ja kärkiparikin oli vaihdettu viime viikkoon verrattuna. Myös topparikalusto oli uudessa uskoassa ja Kalle Taimi oli palannut kehiin kuumeen jälkeen samoin kuin Mika Johansson A-junnuissa pelanneen Tuomas Karjanlahden paikalle.

Voittonsa myötä Kerho iski uusiksi ennätysnumeroiksi 70 pistettä nykymuotoisessa Kakkosessa. Voittoja lohkesi muhkeat 22 ja tasapelejä neljä. Kauden loppuun saakka ilman tappiota sinnitellyt lohko B:n voittaja, BK-46 Karjaalta, on toinen seura nykymutoisessa Kakkosessa, joka ei ole kauden aikana hävinnyt kertaakaan.

Sen lisäksi Kerho rikkoi päästettyjen maalien ennätyksen. Pallo päätyi vain 14 kertaa Luis Fernandon, Tomi Peltokankaan, Tuomas Karjanlahden ja Mika Johanssonin taakse.

Ottelun palkintoraati antoi isäntien Teemu Enbergille yhden sakaraisen, Kerhon Teemu Penninkankaalle kaksi ja kentän selkeälle johtohahmolle Daniel Caumolle kolme taivaankappaletta.

Voiton myötä myös viiden viikon turhanpäiväinen odottelu päättyi Kerhon osalta ja nyt alkavat sitten tosipelit. Karsintojen vastustajaksi varmistui Lohko B:n kakkoseksi sijoittunut Ilves Tampereelta. Pelit alkavat ensi lauantaina vierasmatsilla Kerhon osalta.

Siistissä ottelussa ei nähty kuin yksi varoitus, jonka sai tililleen ex-kerholainen, Miika Asunmaa. Ottelun tuomaristo Suad Lulicin johdolla hoiti hommansa mainiosti.

SJK: Mika Johansson, Kalle Taimi, Matti Lähitie, Tiitus Lehtinen, Timo Rauhala, Patrik Lomski, Mikko Ylihärsilä, Lee Brennan (65. Ville Ylinen), Johannes Saranpää (60. Arttu Seppälä), Daniel Caumo, Teemu Penninkangas