123 456 7890

Kerho tarrasi jatkopaikkaan
Ilves – SJK 1-2 (1-1)
44 min 0-1 Petter Meyer
45 min 1-1 Ville Pajula
81 min 1-2 Arttu Seppälä

Seinäjoen Jalkapallokerho tarrasi jatkopaikkaan nousukarsinnan välierien ensimmäisessä osaottelussa Tampereen Tammelassa kukistamalla isäntäjoukkue Ilveksen erittäin viihdyttävän, vauhdikkaan ja kohtuullisen tasokkaankin kamppailun päätteeksi.

Voisi kai vielä täydentää alkulauselmaa sen verran, että voitto tuli myös ansaitusti, joskin Ilves teki ottelusta todellisen trillerin iskemällä kaikki valttikorttinsa päytään hakien tulosta, jonka se olisi kipeästi kotiottelustaan tarvinnut.

Kaikki olosuhteet olivat heti alusta alkaen todella otolliset jännitysnäytelmälle. Tammelan Stadionin nurmi oli vuodenaikaan nähden komeassa kunnossa, säiden haltijatar lempi 2116-päistä yleisöä tarjoten upean syksyisen iltapäivän ja auringon painuttua Tampereen cityskenen taakse, valot loivat lisää tunnelmaa. Kerrassaan todellinen jalkapallonautinto, mitä tulee olosuhteisiin.

Tunnelman puolestaanloivat pääosin seinäjokelaiskatsojat, joiden ääni raikui sen verran upeasti, ettei siihen löytynyt kotijoukkueenfaneilta vastausta siinä mittakaavassa kuin Tampereen kokoisessa kaupungissa voinut kuvitella. Kokonaisuutena kuitenkin kiitosta kummankin seuran fanien laulannalle.

Itse ottelussa joukkueet esittivät juuri oletetunlaista peliä. Jännitys näkyi hieman otteissa kamppailun tärkeyden myötä, mutta taistelua ei todellakaan puuttunut. Ajoittain se meni aika raivoisaksikin kummankin joukkuen osalta.

Ensimmäisellä puoliajalla Ilves tuli alussa voimakkaasti luoden pari paikkaa, jotka maaliin palannut Luis Fernando kuitenkin selvitti tyylikkäästi.

Tasapäisesti mentiin aina ensimmäisen puoliajan loppuun saakka, jolloin kotijoukkueen alakerta takkusi paineen alla. Tilanne näytti kulmassa olevan jo omalla laillaan ohi, mutta Daniel Caumo karvasi pallon haltuunsa Topi Mattilan ja Vili-Atte Mäkisen taikinoitua pahemman kerran.

Caumo näki rangaistusalueella vapaana olleen Petter Meyerin passaten “Petskulle” paikan, josta maalitykki ei todellakaan voinut erehtyä. Kerho sai sen mitä tultiin hakemaan, eli vierasmaalin, eikä edes lähes seuraavasta tilanteesta tullut tasoitus sinällään saanut mieliä mustiksi.

Ilves tasoitti ottelun juuri ennen taukoa kulmurihässäkästä, jossa kaksi tupsukorvaa kolasi ensin maalivahti Luis Fernandon selälleen ja sen jälkeen pallo pomppi useammankin mustanuttuisen kautta maaliin. Osuma kirjattiin, kuinka ollakaan, vielä viime kaudella Kerhoa edustaneelle Ville Pajulalle. Aika moni tuomari olisi puhaltanut tilanteesta vapaapotkun vieraille, mutta syystä tai toisesta näin ei nyt käynyt ja tauolle mentiin tasanumeroissa.

Kerhon leirissä usko siihen, että toinen jakso on taas joukkueen, oli vankkumaton.Niin se on yleensä ollut ja niin se oli nytkin.

Heti toisen puoliajan alussa Kerho iski uudelleen Daniel Caumon puskettua pallon verkkoon, mutta tilanteessa avustava näki paitsion, mitä kukaan muu ei oikeastaan tainnut havaita. Caumo tuli tilanteeseen sen verran kaukaa ja vauhdilla, ettei mies missään tapauksessa ollut paitsiossa.

Edes maalin hylkääminen ei Kerhoa lamaannuttanut, eikä lamaannuttanut sekään, että Teemu Penninkankaan veto torjuttiin kädellä maaliviivalla ilman rankkaria. Toki vastaavanlaista tuomiota huudettiin toisessakin päässä pallon osuttua Chris Cleaverin käteen.

Heti Caumon “maalin” jälkeen myös Ilveksellä oli todella vaarallinen tilanne, mutta palloa ei saatu toistamiseen “Luffen” selän taakse, vaan mainosaidat paukkuivat.

Ottelun ratkaisu nähtiin vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua. Oikeassa laidassa pelannut Arttu Seppälä oli ajautunut vasemmalle leikaten sieltä kohti maalia vahvasti. Kikkarapää pääsi tekopaikkaan laukoen matalan vedon, joka ohitti jo maalivahti Jussi Mäkelän. Kaiken varmuuden vuoksi ottelun ensimmäisen puoliajan lopussa hiukan lämpöä ottanut Eetu Sassila sai jalkaansa sen verran väliin, että pallo painui toistamiseen kotijoukkueen maaliin ja Kloppien kansoittama päätykatsomo sai aihetta juhlia entistäkin riemukkaammin.

Vaikka lopussa tulikin mieleen, että pelissä pelataan lisäaikaa niin kauan, että kotijoukkue tasoittaa, kesti Kerhon alakerta Chris Cleaverin ja Mikko Ylihärsilän johtaman keskustan voimalla loppuun saakka. Kahdeksan minuuttia lisäaikaa oli aika paljon tapahtumiin nähden, mutta mikäs siinä.

Päivä oli Kerholle jokseenkin täydellinen. Klopit pitivät muiden seinäjokelaiskannattajien kanssa siitä huolen, että dominointi katsomon puolella oli täydellistä. Joukkue puolestaan piti huolen kentällä omasta osuudestaan laadukkaasti.

Kaksi vierasmaalia ja 2-1 -voitto tarkoittavat sitä, että ensi lauantaina Ilveksen olisi voitettava Keskuskentällä kahdella maalilla. Siinä on haastetta tupsukorville ihan riittävästi, sillä viimeiset 35 sarjaottelua karsinta mukaan lukien Kerho on pelannut ilman tappiota.

Kerhon edellisestä kotitappiosta on kulunut jo pikapuoliin 1 vuotta, joten tilanne on tämän otteluparin puolivälissä Kerholle mieluisa.

Kotijoukkue Ilveksen nimekkäät Jari Niemi, Henri Scheweleff ja Miki Sipiläinen olivat toki hyviä, mutta samaan hengenvetoon on todettava, että peli oli varsin suoraviivaista pitkän pallon takomista kohti Kerhon päätyä, vaikka pelaajiston laatu ehdottomasti riittäisi Ilvekselläkin pelaavampaan toimintaan.

Jos ajatellaan taisteluja pelin sisällä, Kerho oli puolustuksellisesti parempi kuin Ilves. Maalivahtipelissä oli selvä ero Luis Fernandon eduksi ja hyökkäyspäässäkin luovuutta löytyi vierailta enemmän, vaikka nyt ei mitään Eurosport-maaleja nähtykään.

Keskikentän taistelu oli sangen tasapäistä. Ensimmäisellä puoliajalla Niemi ja Scheweleff saivat ehkä hieman liikaa tilaa, mutta kyllä Aki Sipilä ja Christian Sund kestävät vertailun aivan täydellisesti.

Ensimmäisellä puoliajalla pelissä sai vedellä surutta sukille, mutta vasta toisella puoliajalla ottelun tuomari löysi korttinsa antaen lappuja aivan liian tiheään kummallekin joukkueelle.

Kerhosta keltaista katselivat Ville Ylinen, Aki Sipilä, Mikael Muurimäki ja Arttu Seppälä. Isännistä lapun saivat Topi Mattila, Matti Jokinen ja Eetu Sassila, mutta pahiten jalkoihin vedellyt Jari Niemi säästyi syystä tai toisesta varoitukselta.

SJK: Luis Fernando, Mikko Väänänen, Mikko Ylihärsilä, Chris Cleaver, Ville Ylinen, Arttu Seppälä, Christian Sund, Aki Sipilä, Teemu Penninkangas (86. Lee Brennan), Daniel Caumo (69. Mikael Muurimäki), Petter Meyer