123 456 7890

Kerho taipui tasuriin
Närpes Kraft – SJK 2-2 (0-1)

15 min 0-1 Petri Huttu (rp)
50 min 0-2 Juha Etelä-Aho
78 min 1-2 Kevin Peth
91 min 2-2 Kevin Peth

Seinäjoen Jalkapallokerhon kenraali ennen ensi lauantaina alkavaa Kakkosta jätti hieman ristiriitaisia tunnelmia. Ensimmäiset 70 minuuttia joukkue piti peliä hallussaan johtaen ottelua kahdella maalilla. Lopulta peli päättyi kuitenkin 2-2 (0-1) tasapeliin isäntien iskettyä kahdesti viimeisen vartin aikana.

“Aika kova peli oli. Tuomarina oli joku koeotteluaan puhaltanut kaveri, joka antoi Kraftin potkia surutta meidän pelaajiamme. Kaikkea sai vetää ja siitä seurasi vain puhuttelua”, harmitteli vastuuvalmentaja Esa Haanpää ottelun jälkitunnelmissa.

Kerho meni ottelussa johtoon rankkarista, jonka Petri Huttu kävi tykittämässä sisään. Pilkkua edelsi tilanne, jossa Mikko Väänänen nousi oikeaoppisesti tukemaan prässiä, riisti pallon ja ajoi alueelle, missä hänet kaadettiin selkeästi pilkun arvoisesti.

“Hallitsimme peliä täysin ensimmäiset 70 minuuttia. Sitten ote hieman lipesi kun ryhdyimme tekemään erilaisia kokeiluja ja säästämään avauksen pelaajia. Se jäi varmasti harmittamaan joukkuetta, mutta siihen asti peli oli kyllä ihan OK”, jatkoi Haanpää.

Kerho teki ottelussa kuusi vaihtoa, joista ensimmäinen jouduttiin tekemään jo ennen taukoa erinomaisesti harjoituskauden otteluissa pelanneen Toni Kujalan takareiden vihoiteltua.

“Vaihdoimme heti Marko Hutun kentälle siinä vaiheessa. “Maukka” olisi kyllä tullut kehiin tauolta joka tapauksessa, eli vaihto tuli vain neljä minuuttia etuajassa. Se ei sinällään vaikuttanut paljon peliimme, sillä Henri Saranpää pudotti sitten hieman alemmas”, selvitti tilannetta Haanpää.

Yksi ongelmatekijä ottelussa oli Närpiön hallin pienuus. Se hieman sekoitti pakkaa ja aiheutti sen, että keskikentällä ei tilaa erityisen paljon ollut.

“Me lähdimme otteluun rytmittämään peliämme siten, että karvasimme alusta todella lujaa ja korkealta vartin verran. Sen jälkeen pudotimme karvausta. Homma ei ihan toiminut sillä tavalla kuin olisimme halunneet, mutta tuo kentän koko taisi vaikuttaa siihen melko paljon”, pohti Haanpää.

Toisen puoliajan alussa vieraat menivät jo kahden maalin johtoon komean hyökkäyskuvion jälkeen. Ensin Ville Pajula pelasi pallon topparin ja pakin välistä pistona Tommi Haanpäälle, joka karkasi päätyyn, josta hän käänsi pallon takaviistoon Juha Etelä-Aholle. “Etskulla” oli helppo työ tulittaa 2-0 -maali Kerholle.

“Meillä oli paikkoja enemmänkin ratkaista peli lopullisesti. “Etskulla” ja “Maukalla” oli kummallakin pari selvää paikkaa, joista on kyllä sarjapeleissä pistettävä pallo varmasti maaliin. Se jäi myös kaivelemaan, että Mikael Muurimäki oli kolme kertaa pääsemässä läpiajoon ja joka kerta häntä vedettiin sukille ilman varoituksia”, jatkoi Haanpää matsin ruotimista.

Kraft sai kavennuksen ottelun 78. minuutilla ja tasoituksensa ottelun oltua jo lisäajalla. Kummastakin maalista vastasi seuran oma nuori kasvatti, Kevin Peth. Varsin ilahduttavaa nähdä, että nuoret pelaajat saavat oikeasti vastuuta närpiöläisjoukkueessa.

Sinällään tasapelillä ei sen suurempaa merkitystä ollut mihinkään suuntaan. Kerho pelasi koko talvikauden ilman tappiota aloitettuaan sen maalittomalla tasapelillä VIFK:n kanssa ja päättäen sen talven toiseen tasuriin Kraftin kanssa. Siihen väliin mahtuikin pelkkiä voittoja seitsemän kappaletta.

“Ehkä tässä voisi sanoa, että pelaajille jäi varmasti näyttämisen halua ensi lauantaille, sillä tulos oli pettymys ja ehkä pettymys oli myös viimeisen 15-20 minuutin esityskin. Silti ihan luottavaisilla mielillä me olemme. Pitää vain toivoa, ettei kolhuja tule alkavalla viikolla. Säästelimme tarkoituksella mm. maalivahti Aki Lyyskiä, mutta kuinka ollakaan, Toni Koivusaari taittoi nilkkansa Zoran Peicin työnnettyä Petri Niemen “Koivarin” päälle sellaisessa tilanteessa, missä hänellä ei ollut mitään mahdollisuuksia palloon”, harmitteli Haanpää nuoren Toni Koivusaaren loukkaantumista.

Kolmisen viikkoa sivussa ollut Jaakko Lampi palasi ottelussa kehiin tultuaan 53. minuutilla Mikko Väänäsen tilalle.

“Kyllä sen hieman näki, että “Jaska” on ollut kolme viikkoa sivussa. Silti nämä olivat tosi tärkeitä minuutteja hänelle. Nyt pitää saada minuutteja lisää, esimerkiksi TP-Seinäjoen väreissä, niin ihan hyvä tästä tulee”, iloitsi Haanpää nuorukaisen paluusta pelihommiin.

Kokonaisuutena talvikausi meni jopa odotuksia paremmin. Kaiketi tällaisen jälkeen voi lähteä varsin hyvillä mielin alkavaan sarjakauteen.

SJK: Aki Lyyski (60. Toni Koivusaari), Mikko Väänänen (53. Jaakko Lampi), Petri Niemi, Tiitus Lehtinen, Petri Huttu, Henri Saranpää (68. Ville Kukkanen), Ville Pajula (79. Jukka Ahola), Toni Kujala (41. Marko Huttu), Mikael Muurimäki, Juha Etelä-Aho (84. Samir Bouroussi), Tommi Haanpää