123 456 7890

Kerho sarjakakkosen kimppuun
Seinäjoen Jalkapallokerhon seuraava vastustaja, Oululaisen Jalkapallon Tuki, eli lyhyemmin OPS-jp, ei kalpene lainkaan perinteisessä joukkueiden rakentamistyylissä mitä oululaiseen tapaan tulee. Jos Seinäjoella sunnuntaina hävinnyt FC OPA vilisikin palkkasotureita meiltä ja muualta, on OPS-jp vieläkin vahvemmin keskittynyt matkatoimiston pitämiseen.

Keväällä seinäjoella vain seitsemän ulkomaanavun kanssa vieraillut seura on hankkinut vielä muutaman kaverin lisää listoilleen ulkomailta. Maalissa pelaa kookas ja varsin hyvä Bojan Cabarkaba ja alakerrasta löytyvät Nikola Markovicin lisäksi Leonardo ja itselleen jo yhdeksännen varoituksen Vaasassa FC Kiistoa vastaan hankkinut Aleksander Vuletic. Keskikentälle nykyisin katsomosta korvanappi/mikkisysteemillä valmentaja Ari Härköstä opastava manageri Miika Juntunen on löytänyt Seth Abladen ja Nikolai Dubinin. Kärjessä kirmaa maaliahne Dragan Pejic ja tarjolla ovat vielä Alemao ja Stanislav Boichuk, eli valinnan varaa todellakin löytyy.

Sekaan sopii aina ajoittain jokunen suomalaispelaajakin. Heistä yksi potentiaalisimmista on Juntusen oma poika, Matias, joka on esiintynyt poikien maajoukkueissakin. Myös Veikkausliigassa pelannut Jukka Puurunen on todellakin ihan pelimies tälle tasolle samoin kuin joukkueen kippari Olli Laukkanen.

Castrnin tekonurmella pelaavan sini-valkoisen kotijoukkueen ahneimmat maalitykit ovat tällä kaudella olleet kuudesti maalanneen Dragan Pejicin ohella viisi kertaa osuneet Eetu Uusitalo ja Alemao, sekä neljä kertaa osunut, mutta vaihteeksi pelikiellossa oleva Aleksander Vuletic.

Kerhon tulivoima on jakautunut jo yhdentoista eri pelaajan harteille. Useimmin on maalannut nuori Tommi Haanpää, jolla on tilillään seitsemän osumaa. Marko Huttu on tehnyt viisi maalia ja upeasti FC OPA-ottelussa pelannut Henri Saranpää neljä. Kolmen maalin viimeistelijöitä ovat Miika Asunmaa, Petri Niemi, Petri Huttu ja Mikko Kärki.

Kevään ottelun OPS-jp voitti täysin pelitilanteiden vastaisesti Jouppilanvuoren Tekonurmella. Varsinkin toisella puoliajalla tehoton kotijoukkue dominoi peliä, mutta lopulta ottelu ratkesi 89. minuutilla nyt pelikiellossa olevan Aleksander Vuleticin tekemään osumaan, joka olikin vieraiden ainoa maalipaikka.

Moinen oikeusmurha luonnollisesti kirveli joukkuetta samoin kuin manageri Miika Juntusen kommentit siitä, miten OPS-jp hoitelee Kerhon helposti mennen tullen. Voihan toki olla, että niin käy, mutta ainakin mustapukuinen pelaajisto on saanut sytykkeitä moisesta aivan riittävästi pistääkseen kaikkensa peliin ja haastaakseen suursuosikin niin hyvin kuin pystyy.

Kolme ensimmäistä karikkoa sarjan kärkikvartetissa viihtyneitä joukkueita vastaan on selvitetty jokseenkin onnistuneesti, sillä GBK taipui Kokkolassa 2-1, FC Kiisto joutui tyytymään Seinäjoella 1-1 -tasapeliin ja nimekäs FC OPA kompastui 2-1. Nyt Kerho pyrkii pistämään siis toisen YK:ta erehdyttävästi muistuttavan ryhmän tiukoille.

Joukkue pääsee reissuun melko hyvällä nipulla, sillä loukkaantumisten takia sivussa on vain maanantaina magneettikuviin menevä Johannes Saranpää. Sen sijaan Petri Hutun ja Helsingistä töitä saaneen kippari Jukka-Pekka Salmisen pekieltosynnit on sovitettu ja kaksikko on jälleen käytettävissä. Myös ennen FC OPA-ottelua pelikykynsä suhteen arvoituksina olleet Henri Saranpää, Marko Huttu, Toni Kujala ja Ville Pajula ovat kaikki sen verran kuosissa, että pystyvät pelaamaan.

Erittäin vahvan ottelun keskikentällä pelannut Mikko Kärki nousi viime sunnuntaina Kerhon sisäisen tähtipörssin kärkeen. Nyt on “Jannulla” staroja tilillään 12 kappaletta. Kakkosena listalla on yhdeksän sakaraisen Jani Asuintupa. Marko Huttu ja Henri Saranpää ovat molemmat saaneet kahdeksan tähteä ja Tommi Haanpää on kerännyt tililleen seitsemän staraa. Oululaisten tähtisikermän ykkösnimet ovat Kärjen tavoin 12 sakaraista saanut Dragan Pejic, kahdeksaan tähteen päässeet Alemao ja Aleksander Vuletic. Yhteensä Kerhon pelaajistolle on annettu 62 ja OPS-jp:n joukkueelle 53 tähteä.

Ottelu alkaa Castrnin tekonurmella torstaina klo 18.30.op”