123 456 7890

Kerho kaatamaan toista Kerhoa
Seinäjoen Jalkapallokerho pelaa toisen peräkkäisen kotiottelunsa lauantaina kohdatessaan jalkapallolegenda Atik Ismailin valmentaman iisalmelaisen PK-37:n Keskuskentällä.

Kahdesta peräkkäisestä kotiottelusta ensimmäinen meni täydellisesti kotijoukkueen käsikirjoituksen mukaan. Rovaniemeläinen FC Santa Claus sai sellaista kyytiä, että lahjapaperit lentelevät vieläkin Prunttimäessä kotijoukkueen innostuttua juhlapyhien viettoon jo neljä kuukautta etuajassa. Tyrmäysvoitto ratkesi ensimmäisellä puoliajalla isäntien iskettyä viisi osumaa 7-1 (5-0) -murskajaisissa.

Voitto oli kuitenkin vasta neljäs kotikentällä kymmenestä ottelusta yhden päätyttyä tasan ja viiden tappioon. Voittamalla PK-37:n saisi Kerho kotisaldonsa edes 50 % balanssiin. Tähän mennessä kotivoitot on kyetty ottamaan FC Vaajakoskesta numeroin 2-1, JBK:sta lukemin 3-1, Virkiästä 2-0 ja viimeksi siis pukeista 7-1. Tasan pelattiin Norrvalla FF:n kanssa 4-4. Seinäjoella ovat vierasvoittoa juhlineet OPS-jp 5-0, FC OPA 3-1, FC YPA 3-0, VIFK 2-1 ja GBK 1-0.

Sarjataulukossa neljäntenä majaileva Kerho on kuitenkin onnistunut vieraissa sen verran mukavasti, että sijoitus on edelleen tyydyttävä. Kauden kymmenen vierasottelua ovat nimittäin tuoneet tilille jo 24 pistettä kahdeksan voiton merkiksi. Päänahat on haettu Kokkolasta kaatamalla GBK 4-1, Vöyriltä kellistämällä Norrvalla FF 2-1, Rovaniemeltä kaatamalla Santa Claus 2-1, Lapualta Virkiä -voitolla 3-1, Oulusta kahdesti OLS:n kaaduttua 6-4 ja OPS-jp:n 2-1, Vaajakoskelta 4-2, sekä luonnollisesti myös Iisalmesta tämän päivän vastustajan kotikentältä, Sankarniemeltä, lukemin 3-1. Vain VIFK ja FCJ ovat kyenneet pistämään sokeria Kerhon bensatankkiin vieraskentillä.

PK-37 on tehnyt kauden mittaan kymmenen pelireissua ympäri Suomen pohjois- ja länsiosia voittaen vain yhden ainoan kerran. Täydet pinnat lähtivät mukaan sarjan heittopussilta, Virkiältä, numeroin 1-0. Kahdesti joukkue on ottanut vieraista mukaansa tasapelipisteen. GBK joutui tyytymään maalittomaan tasapeliin kotonaan FCJ:n päädyttyä Jyskän tekonurmella 1-1 -numeroihin PK-37:n kanssa. Muut seitsemän ottelua vieraissa ovat tarjonneet iisalmelaisille ainoastaan pelikokemusta.

Sarjataulukossa PK-37 on edelleen mukana putoamistaistelussa, josta on luvassa vielä melkoinen kamppailu. Iisalmelaisilla on neljän pisteen hajurako viivan alapuolella majailevaan OLS:aan, joka kuitenkin hankki loppukaudeksi maalitykki Mamadou Konaten, eli kelta-siniset taistelvat taatusti tosissaan paikastaan Kakkosessa. Sen sijaan 13 pisteessä oleva Norrvalla FF ja yhdeksässä pisteessä jumbona majaileva Virkiä ovat jo jääneet ratkaisevasti kelkasta.

Toki toiseenkin suuntaan PK-37:lla on edelleen mahdollisuuksia kavuta sarjataulukon tikapuita. Yläpuolella FCJ Blackbird on vain pisteen edellä ja FC Santa Clausiin matkaa on neljä pinnaa.

Kolmen brasilialaispelaajan voimalla Kerhon kimppuun hyökkäävän PK-37:n terävin purukalusto hajosi ennen siirtoajan umpeutumista, sillä raateluhammas John Keister lähti takaisin etelään ja pelaa loppukauden Pallokerho Keski-Uusimaan väreissä aivan kuten alkukaudestakin. Keister ehti kuitenkin tehdä Iisalmessa ollessaan viisi maalia ollen joukkueensa paras maalintekijä. Kolme maalia iskenyt kokenut Tomi Airaksinen puolestaan on sairauden takia sivussa.

Andr, Rian de Souza ja Marcello Ribeiro eivät toistaiseksi ole viimeistelleet erityisen ahkerasti, sillä vain viimeksi mainittu on onnistunut rikkomaan kuparisen tekemällä yhden maalin.

Veikkausraadit ovat palkinneet pelaajia PK-37:n riveistä yhteensä 43 taivaankappaleella. Eniten sakaraisia on kerännyt jo riveistä poistunut John Keister, jolla niitä on tilillään yhdeksän. loukkaantuneena lauantaina sivussa olevalla Tuomas Halosella on tilillään kuusi tähteä. Viiden tähden laatutavaraa ovat puolestaan Tomi Airaksinen ja Lasse Vornanen.

Kotijoukkueen tähdellisin pelaaja on tähän mennessä ollut 15 taivaankappaletta saalistanut Ville Pajula. Hänen kintereillään väijyy 12 tähteä pokannut Mikael Muurimäki. FF Jarosta takaisin Kerhoon kuuden viikon lainan jälkeen palannut Tommi Haanpää ehti kevätkierroksella keräillä kahdeksan tähteä Marko Hutun tilin näyttäessä kuutta tähteä. Yhteensä kotijoukkueen pelaajille on ojennettu tähtimitaleita 66 sakaraisen edestä.

Kotijoukkueen maalinteko on sujunut kohtuullisen mukavasti. Maalit ovat jakautuneet 14 eri pelaajan kesken Mikael Muurimäen oltua 13 maalillaan ahnein. Nuo maalit oikeuttavat Kakkosen Lohko C:n maalintekijätilastossa jaettuun kolmanteen sijaan. Ville Pajulalla on tilastossa seitsemän merkintää ja Marko Hutulla kuusi. Sekä Haanpää, että Juha Etelä-Aho ovat kumpikin onnistuneet neljä kertaa nuoren Samir Bouroussin tehtyä jo muutamassa matsissa kolme maalia. Edelleen loukkaantuneiden riveissä ja juuri Iisalmessa loukkaantunut Petri Huttu ehti maalata kahdesti ennen kolhuaan. Yhden maalin mieheen ovat tehneet Tiitus Lehtinen, Toni Kujala, Timo Rauhala, Mikko Väänänen, Johannes Saranpää, Jukka-Pekka Salminen ja Ville Kukkanen.

Esa Haanpään valmentama joukkue pääsee lauantain otteluun todella hyväkuntoisena, sillä sivussa ovat vain koko kauden huilannut Henri Saranpää, Jukka Ahola, sekä Petri Huttu.

Viime kauteen verrattuna Kerhon asetelmat ovat kohtuullisen mukavat. Kerho on nimittäin kerännyt 13 pistettä enemmän kuin viime kaudella oli kasassa samasta määrästä otteluita. Maaleja on tehty viisi enemmän, mutta vastaavasti myös omissa on kolissut pari kertaa enemmän, eli kokonaissaldo on plussan puolella.

Viime kaudella heikosti kotikentällään pelannut Kerho onnistui raapimaan kasaan yhteensä 14 pistettä. Nyt on kotoa pinnoja kasassa 13, eli kolmesta jäljellä olevasta kotimatsista kun otetaan lisää pojoja, kohenee tämäkin osasto. Vieraspeleistä Kerho keräsi koko viime kaudella 23 pinnaa, joten se osasto on jo pistetty remonttiin.

Ottelu alkaa Keskuskentällä klo 15.00, joten ei muuta kuin paikalle.