123 456 7890

Kerho halua revanssin
Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa keskiviikkoiltana Ylivieskan mielessään revanssi kauden avausottelussa kärsityn tappion jälkeen. Isäntäjoukkue FC YPA haki tuolloin pisteet Jouppilanvuoren Tekonurmelta lukemin 3-2 ja sai kotijoukkueen kiristelemään hampaitaan.

Kerholla on alla maukas vierasvoitto sarjan eliittiin kuuluvasta GBK:sta ja FC YPA:lla tasapeli sarjassa kärkipaikkaa hamuavan FC Kiiston kanssa. FC YPA pelasi vaasalaisia vastaan jo perjantaina kotikentällään Safarilla. Ottelu päättyi maalittomana. GBK puolestaan joutui nöyrtymään kotonaan Kerholle lauantaina numeroin 2-1.

Sarjataulukossa FC YPA on Kerhoa edellä yhden pisteen kerättyään 13:sta ottelustaan 18 pistettä. Sijoitus on ylivieskalaisilla kahdeksas. Yhdeksäntenä oleva Kerho on saalistanut viidestä viimeisestä pelistään kymmenen pistettä, joka on enemmän kuin alkukauden yhdeksästä ottelusta tuli yhteensä. Sijoitus on nyt yhdeksäs joukkueen ohitettua VPS-juniorit lauantain voitollaan.

Mielenkiintoista ottelussa on se, että Kerho on onnistunut Kakkosen Lohko C:n otteluissa maalinteossa jo 31 kertaa, eli yhtä usein kuin sarjassa toisena oleva FC Kiisto. Vain Lohko A:n Klubi 04 ja Lohko B:n Porin Palloilijat ovat tehneet tällä kaudella enemmän maaleja kuin Kerho.

FC YPA on voittanut kuluvalla kaudella viisi ottelua. Kerhon lisäksi kelta-mustissa pelaavan isäntäjoukkueen edessä ovat joutuneet taipumaan sarjaa johtava OPS-jp lukemin 2-1, TUS 2-1, VPS-juniorit peräti 6-2 ja OLS 2-0. Kaikki muut voittonsa FC YPA on ottanut kotonaan, paitsi tuon ensimmäisen kierroksen voiton Seinäjoella. Tappiota joukkueella on myös viisi. Kings kaatoi FC YPA:n Kuopiossa 2-1, Pietarsaaressa JBK oli vahvempi 1-0, Närpiössä isännät ottivat 1-0-voiton, Iisalmessa PK-37 voitti myös 1-0 ja Safarilla vieraillut FC OPA haki pinnat lukemin 3-1. Tasan FC YPA on pelannut kolme kertaa. FC Kiiston ja Norrvalla FF:n kanssa joukkue jäi maaleitta. Kokkolassa FC YPA johti GBK:ta vastaan jo kahdella maalilla, mutta joutui tyytymään 2-2 -tasapeliin.

Kerhon vastaava lista on vielä pikkuisen mollivoittoinen, sillä voittoja on neljä, tasapelejä viisi ja tappioita samoin viisi. Viidestä viimeisestä ottelusta on kuitenkin tullut jo kolme voittoa. Voitot on otettu OLS:sta 2-0, PK-37:sta 4-2 ja GBK:sta 2-1. Tasan joukkue pelasi kotikentällään Kingsin kanssa 1-1, mutta Norrvalla FF juotti jälleen kerran tappion katkeraa kalkkia Keskuskentällä isännille numeroin 3-2. Se oli joukkueelle jo viides kotitappio. Yllättävintä on varmasti kuitenkin se, että Kerho ei kuudesta vierasottelustaan ole vielä hävinnyt ainuttakaan ja saman trendin toivotaan toki jatkuvan tälläkin matkalla.

FC YPA:n tulivoima on levännyt mitä suurimmassa määrin kolmen miehen harteilla. Joni Pakola ja Ville Saxman ovat kumpikin osuneet viidesti Marko Laitalan maalattua neljä kertaa. Kari Junno, Denis Kostinschuk, Martti Saarela, Juha-Heikki Elo ja Aki Vähäsöyrinki ovat muut joukkueen maalintekijät.

Vierasjoukkueella tulivoimaa on löytynyt siis sangen runsaasti. Kuusi maalia viimeistelleen Tommi Haanpään lisäksi onnistujia ovat olleet viidesti viimeistellyt Marko Huttu, neljä kertaa maalannut Henri Saranpää, kolme maalia viimeistelleet Miika Asunmaa ja Petri Niemi, kaksi maalia mieheen tehneet Jani Asuintupa, Petri Huttu, Mikko Kärki ja Mikko Väänänen, sekä yhden maalin tehneet Johannes Saranpää ja Petteri Forsell.

Veikkaustähtiä on isäntäjoukkueesta saalistanut eniten Joni Pakola, jolla on tilillään peräti 12 sakaraista. Ville Saxmanilla tähtiä on kahdeksan, Martti Saarelalla seitsemän, Tapani Yrjölällä kolme, Kari Junnolla kaksi ja yhden tähden ovat saaneet mieheen Juho Alasuutari, Denis Kostinschuk, Marko Laitala ja Aki Vähäsöyrinki. FC YPA on yhteensä kerännyt 36 sakaraista.

Kerhon puolella tilanne on sellainen, että GBK:ta vastaan kolme tähteä saanut Mikko Kärki siirtyi sisäisen pörssin kärkeen noustuaan yhdeksään staraan. Kolmikko Jani Asuintupa, Henri Saranpää ja Marko Huttu on kerännyt tililleen kukin kahdeksan tähteä. Tommi Haanpää ja Petri Niemi ovat saaneet neljä tähteä, Petri Huttu ja Johannes Saranpää kumpikin kolme, Jukka-Pekka Salminen kaksi ja sekä Miika Asunmaa, että Petteri Forsell yhden mieheen. Yhteensä Kerhon pelaajat ovat saaneet pelatuissa otteluissa 51 sakaraista.

Ottelu on tietenkin erityisen mielenkiintoinen Ylivieskaan vierailulle palaavalle maalivahti Jyri Niemiselle, joka ehti pelata kaksi edellistä kautta FC YPA:ssa. Vastaavasti isäntien riveissä pelaa aiemmin TP-Seinäjokea edustanut Martti Saarela.

Kerho pääsee matkaan varsin hyvällä ryhmällä, vaikka Kokkolassa loukkaantunut Johannes Saranpää joutuukin jättämään matsin väliin. Myös Jussi Kankaanpää on edelleen sivussa. Kippari Jukka-Pekka Salmisen pelaaminen on edelleen hieman epävarmaa. Sen sijaan Jani Asuintupa palaa pelikiellosta ja on jälleen kehissä. On myös todennäköistä, että KPV:sta tulee mukaan jälleen ainakin yksi pelaaja.

Farmiyhteistyö on toiminut seurojen välillä tähän saakka juuri toivotulla tavalla. Kannattaa huomioida, ettei Kerho ole hävinnyt kertaakaan kun mukana on ollut pelaaja tai useampia KPV:n riveistä. Edellisessä ottelussa nuori Petteri Forsell voitti taatusti sydämiä puolelleen upottamalla komean vedon GBK:n verkkoon.

Ottelu alkaa keskiviikkoiltana Safarin Stadionilla klo 19.00. Kerhon joukoissa tietenkin toivotaan, että matkaan pääsee jälleen loistavasti joukkuetta kannustaneita kloppeja mahdollisimman sankasti.