123 456 7890

Kerho hakee uutta alkua
Seinäjoen Jalkapallokerho hakee kauteen tavallaan aivan uutta alkua. Ensimmäiset yhdeksän sarjaottelua tuottivat tilille vain yhden voiton, neljä tasapeliä ja neljä tappiota. Näiden tulosten seurauksena päävalmentaja Thomas Dunne erosi tehtävistään ja hänen paikalleen pestattiin kakkosvalmentajana toiminut Jari Kujala.

Kujala lähtee nyt uusien adjutanttiensa, Esa Haanpään ja maalivahtivalmentaja Rolf Laitamäen kanssa viemään Kerhoa kohti uusia haasteita. Haasteita todellakin riittää, sillä putoamisviiva on aivan liian läheisessä tuntumassa.

Ensimmäinen kesätauon jälkeinen haaste Kujalalle ja Kerholle on kuopiolainen Kings, joka viime kaudella taisteli noususta Ykköseen aivan tosissaan. Kuopion Palloseuran farmiyhteistyöjoukkue on kuitenkin aloittanut kautensa vielä Kerhoakin heikommin, sillä senkin tilillä on vain yksi voitto ja yksi tasapeli.

Tuon ainoan tasapelinsä Kings pelasi juuri Kerhon kanssa toukokuussa Kuopion upealla Magnum Areenalla. Siellä Kerho joutui taistelemaan 62 minuuttia alivoimalla Mikko Kärjen jouduttua aikaistettuun suihkuun jo reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Silti Kerho pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan kääntäen alivoimalla tappioaseman johdokseen, jonka puolestaan Kings tasoitti aivan ottelun viime hetkillä.

Kerhon maaleista Kuopiossa vastasivat Henri Saranpää ja Mikko Väänänen. Kuopiolaisten maalit syntyivät Petri Luhion ja kokeneen Tomi Airaksisen viimeisteleminä.

Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäin, eli siinäkin mielessä ottelu on elintärkeä kummallekin ryhmälle. Kerholla pisteitä on siis seitsemän ja niiden myötä sijoitus on 11. Kingsillä pisteitä on vasta neljä ja ne oikeuttavat 12. sijaan. Kaksikon alapuolelle jäävät vain Oulun Luistinseura ja kokonaan ilman pisteitä oleva Terjärv US.

Tähän mennessä Kingsin kymmenestä sarjassa tehdystä maalista ovat vastanneet kolme maalia tehnyt Petri Luhio, kahdesti osuneet Tomi Airaksinen, Esa-Pekka Vartiainen ja Harri Penttilä, sekä yhden maalin tehnyt Samu Pirinen. Vastaavasti Kerhon maalitykkejä ovat olleet neljä kertaa onnistuneen Marko Hutun lisäksi kolme osumaa mieheen tehneet Miika Asunmaa ja Tommi Haanpää, kahdesti maalanneet Petri Huttu, Petri Niemi, Henri Saranpää ja Mikko Väänänen. Kertaalleen ovat osuneet Mikko Kärki ja Johannes Saranpää.

Veikkausraatien lemmikkejä ovat vierailevasta Kingsistä olleet kevään otteluissa viisi tähteä saalistanut Tuomas Kärkkäinen, kolmeen staraan päässyt Esa-Pekka Vartiainen, kahden tähden miehet Harri Penttilä, Marko Siltanen ja Tomi Airaksinen, sekä yhden sakaraisen saanut Petri Luhio. Kerhon tähtikaartia ovat olleet kuusi tähteä mieheen saaneet Marko Huttu ja Henri Saranpää, kolmeen tähteen yltäneet Mikko Kärki ja Johannes Saranpää, kahden staran Jani Asuintupa, Tommi Haanpää, Petri Huttu, Petri Niemi ja Jukka-Pekka Salminen, sekä yhden tähden saanut Miika Asunmaa.

Kerho lähtee otteluun ilman edelleen sivussa olevaa Juha Etelä-Ahoa, Mikko Väänästä ja Pekka Väänästä. Myös Tiitus Lehtisen, Toni Kujalan ja Jukka Aholan pelaaminen on epävarmaa. Muilta osin joukkue on kunnossa ja uhkuu pelihaluja. Kokkolan Pallo-Veikkojen kanssa voimassa olevan farmisopimuksen pohjalta on todennäköistä, että ainakin yksi pelaaja tulee jeesaamaan torstain ottelussa.

Matsi alkaa Keskuskentällä klo 18.30.op”