123 456 7890

Kerho haastaa isot pojat

Seinäjoen Jalkapallokerho haastaa lauantaina Pietarsaaren Tellushallissa pelattavassa Tammiturnauksen finaalissa isot pojat hippasille. Vastaan asettuu ruotsalaisen Stahre IA:n perjantai-iltana kaatanut isäntäjoukkue FF Jaro.

Kerho otti omassa perjantain koitoksessaan selkeän 5-1 -voiton Närpes Kraftista, mutta se ei vielä paljon kerro, sillä nyt vastaan tulee monta kaliiberia kovempaa tavaraa.

Valmentajansa, Alexei Eremenkon, näköistä iloista ja hyvää jalkapalloa pelaava FF Jaro tuli kirpaisevan tutuksi viime keväänä, jolloin eräs tietty Kerhon kärjessä perjantaina kaksi maalia viimeistellyt Petter Meyer lähetti Kerhon Suomen Cupissa laulukuoroon jatkoajalla iskettyään pietarsaarelaisten 2-1 -voittomaalin Joupiskalla.

Teoriassa nyt olisi mainio tilaisuus ottaa revanssi, mutta pitää kuitenkin muistaa, että vastaan asettuu täysiverinen ammattilaisjoukkue, jonka Kerho yrittää pistää ahtaalle.

Kerho pelasi perjantaina ilman laitapakkikalustoon kuuluvia Ville Ylistä ja Mikko Väänästä, keväällä Jaroa vastaan viimeistellyttä Teemu Penninkangasta ja muutamaa muuta pelaajaa, mutta nuoriso-osasto ei paljon nimmareita keräillyt, kuvia kumarrellut tai outoja pelipaikkoja ihmetellyt, vaan iski kiinni kuin sika limppuun ja hoiti hommansa tyylillä.

Toivon mukaan lauantain koitoksessa Kokkolan Pallo-Veikoista Kerhoon siirtynyt Aki Sipilä pääsee tekemään debyyttinsä ja pistämään perjantaina huikean matsin Jaron asussa pelanneen Patrik Byskatan kuriin ja herran nuhteeseen.

Seurojen väliltä löytyy muitakin linkkejä kuin tuo viime kevään cupin ottelu. Kolme kerholaista on aiemmin edustanut Jaroa. Meyerin lisäksi myös kippari Chris Cleaver ja Mikael Muurimäki ovat temmeltäneet punakoneen paidassa. Vastaavasti perjantaina yhden Jaron maaleista 3-1 -voitossa viimeistellyt Tommi Haanpää on pelannut Kerhossa ja on TP-Seinäjoen kasvatti.

Vaikka tässä tilanteessa Daavid ei saa ottaa linkoa aseekseen Goljatia vastaan, yrittää Kerho kuitenkin keksiä konstin jos toisenkin, millä kotiyleisönsä edessä pelaavan Veikkausliigan ilopillerin, FF Jaron, mielenrauhaa kyettäisiin horjuttamaan tavalla tai toisella.

Kuinka siinä sitten onnistutaan nähdään lauantaina klo 16.30 Pietarsaaren Tellushallissa äänekkään Kloppi-katraan laulaessa tahdit koitokselle.