123 456 7890

Kerho ei tappioon taivu
TP-47 – SJK 1-1 (0-0)
75 min 1-0 Daniel Caumo
93 min 1-1 Mikael Muurimäki

Seinäjoen Jalkapallokerho jatkaa edelleen ilman tappioita Kakkosen Lohko C:ssä. Niukalle meni tänään, mutta sitä mehukkaammalle maistui napata tikkari pois kaverin tassusta juuri ennen lipaisua kun Mikael Muurimäki viimeisteli kauden toisen osumansa tasoittaen ottelun TP-47:aa vastaan Pohjan Stadionilla lisäajalla.

Esityön “Mikin” maaliin teki laidalta hyvän keskityksen alueelle tarjoillut Arttu Seppälä. Seppälän keso tuli jokseenkin pilkun kohdalle, mistä Muurimäki pääsi iskemään nautinnollisen tasoituksen.

Oli vallan hyvin tiedossa, että viikon lopetus Torniossa on vaikea, sillä alla oli vierasreissu Varkauteen keskiviikkona.Ehkä juuri tästä syystä valmentaja, Christoffer Kloo, oli muuttanut hiukan kokoonpanoa. Kehissä olivat nyt niin Lee Brennan, kuin Mikko Väänänenkin.

Vahvasti pelissä mukana ollut kotijoukkue oli päästä juhlimaan Kerhon kauden ensimmäistä tappiota, sillä isännät menivät johtoon Daniel Caumon kauden seitsemännellä maalilla kun peliaikaa oli jäljellä vain varttitunnin verran.

Caumo viimeisteli osumansa Kerhon pallonmenetyksen jälkeen tulleesta irtopallosta alakerran peitettyä ensimmäisen maalintekoyrityksen.

– Kova vääntö se oli. TP-47 puolusti erittäin tarkasti ja olihan heillä yksi kohtuullisen hyvä brassi, joka sitten teki maalinkin. Toisaalta kyllä meidänkin pelimme kulki välillä ihan hyvin, mutta me emme luoneet niin paljon paikkoja kuin aikaisemmissa peleissä, kävi valmentaja Christoffer Kloo ottelua läpi.

– Heidän maalinsa syntyi meidän huonon purkumme jälkeen. “Luffe” nappasi ekan vedon, mutta brassi pääsi ekana palloon ja teki siitä sitten osuman. Aika kovaa he puolustivat ja sen kertoo kai sekin, että joukkue keräsi viisi varoitusta, pohdiskeli Kloo.

– Kun “Masse” (Matti Lähitie) tuli kentälle, miedän pelimmekin parani kyllä selvästi. Aki Sipilän takareisi hiukan oireili. Katsotaan, mikä on tilanne jatkossa, onneksi nyt kuitenkin on viikon tauko peleistä, jatkoi Kloo.

Vaikka Kerho tuttuun tapaansa pitikin palloa taas kerran selvästi vastustajaa enemmän, pystyi TP-47 luomaan ehkä hieman vaarallisempia paikkoja maalittomana päättyneellä avausjaksolla. Vaikka isännillä saumansa maalintekoon olikin, oli myös vierailla tilaisuutensa iskeä osumia. Tällä kertaa kotijoukkue onnistui kuitenkin vartioimaan jo 11 osumaa viimeistelleen Petter Meyerin maalittomaksi.

Vaikka pahasti vaikutti jo siltä, että Kerho kärsii kauden ensimmäisen tappionsa sarjapaleissä, tuo legendaarinen 93. minuutti oli jälleen vierasjoukkueen pelastus. Haukiputaalla sankariksi nousi kapteeni Chris Cleaver, tällä kertaa tuo ansio meni vain viisi minuuttia ennen loppua kehiin tulleelle Mikael Muurimäelle, joka näin pelasti vieraiden tappiottomien otteluiden putken 12 matsin mittaiseksi.

Tasoitus lisäajalla oli oivallinen osoitus siitä, että joukkue ei todellakaan anna periksi ja pelaa taatusti viimeiseen pillinvihellykseen saakka. Tasoituksen jälkeen myös pitkä kotimatka maistuu taatusti huomattavasti paremmalta kuin se olisi maistunut kauden avaustappion jälkeen.

Ottelussa ilahduttavaa Kerhon kannalta oli myös se, että vasta 37 minuuttia tällä kaudella pelannut Matti Lähitie palasi kentälle tultuaan Ville Ylisen tilalle noin tunnin pelin jälkeen.

Arvovaltainen raati löysi kentältä onnistujia ainoastaan kotijoukkueesta, joka on kyllä aivan ymmärrettävää. Olihan torniolaisille kuitenkin kyseessä miltei cup finaaliin verrattava tapahtuma. Pisteen arvoisen maalin viimeistellyt Daniel Caumo pokkasi kolme tähteä, Petteri Pellikka kaksi ja Niko Heiskanen yhden. Toisaalta ihan sama, ketä otteluissa palkitaan, sarjapisteet lopulta ovat kuitenkin ne ratkaisevat kun syksyllä sarjataulukkoa katsellaan.

Tasapelilläkin Kerho pitää edelleen Lohko C:n valtikkaa kiisatattomasti hallussaan. Eroa kakkosena olevaan PK-37:aan on seitsemän pistettä ja tasapeliin yltäneeseen ylempään keskikastiin kuuluvaan TP-47:aan jo 11 pinnaa.

Ennen päivän ottelua Kerhon otteluiden toiset puoliajat olleet kamppailuissa poikkeuksetta mustapukuisten dominointia. Vain VIFK:lle tänään hävinnyt JBK oli ennen TP-47:aa onnistunut maalaamaan Kerhoa vastaan ottelun toisella puoliajalla.

Vaikka TP-47 nyt maalinteossa onnistuikin toisella jaksolla, on kaikkien 12:sta pelin toisten puoliaikojen tilasto sellainen, ettei vastaavaa taida läytyä. Maaliero on Kerholle nimittäin 21-2.

Kun kevätkierrosta on jäljellä enää yksi kamppailu, voisi alkukauden sanoa menneen mukavasti. Kevätkierroksen viimeisessä ottelussahan Kerho kohtaa kotonaan entisen kerhokoutsin, Esa Haanpään, luotsaaman sarjakolmosen, FC Kiiston Vaasasta.

SJK: Luis Fernando, Mikko Väänänen (85. Mikael Muurimäki), Kalle Taimi, Mikko Ylihärsilä, Ville Ylinen (59. Matti Lähitie), Arttu Seppälä, Chris Cleaver, Christian Sund, Aki Sipilä (70. Timo Rauhala), Lee Brennan, Petter Meyer