123 456 7890

Kakkosen länsilohkossa pelannut Kerho 07 ja A-nuorten SM-sarjaa pelannut SJK U19 on päättänyt jo kautensa. Molempien osalta kausi meni kohtuullisen hyvin, sillä päätavoitteet saavutettiin.

Kerho 07:n osalta se tarkoitti sarjapaikkaa myös ensi kaudelle Kakkosessa ja sijoitus kauden päätteeksi oli kuudes. SJK U19 -joukkueen tavoite oli päästä talven SM-karsintasarjan kautta mukaan kesän SM-sarjaan ja tavoite saavutettiin. Sarjassa sijoitus oli lopulta yhdeksäs ja SJK U19 pääsee mukaan SM-karsintasarjaan myös ensi talvena. Kaikki SM-sarjan joukkueet karsivat paikastaan Ykkösen parhaiden joukkueiden kanssa ensi kesän SM-sarjaan.

Kausi oli ok. Karsintasarja hyvä. Sarjassa mielestäni hyvät asiat oli, että nuorista pelaajista tuli kauden aikana pelaajia tähän ryhmään. Tekeminen on ollut hyvää koko joukkueella ja sarja on ollu tasainen. Se palveli meitä todella hyvin ja pelaajat ovat kehittyneet sarjan aikana. Se on tämän koko homman tarkoitus kuitenkin, kertoo SJK U19 joukkueen vastuuvalmentaja Max Peltonen.

Noin yleisesti. Pojille on ollut pitkä kausi. Ja se on alkanut jo tammikuussa karsinnan muodossa. Vaikka kausi onkin ollut pitkä, ei silti ole tullut mitään notkahduksia ja olemme melko tasaisesti pystynyeet suorittamaan otteluissa. Nuoremmista on tulossa äijiä mukaan ja näyttää hyvältä tulevaisuus kaikin puolin, uskoo Peltonen.

SJK U19 tavoittelee paikkaa SM-sarjasta myös tulevana talvena pelattavassa SM-karsintasarjassa. Kuva Pasi Palo.

SJK U19 joukkueen kokeneimmat pelaajat pelasivat SM-sarjan sijasta pääosin miesten Kakkosessa Kerho 07:n mukana. Näistä useampi pelaaja nousi joukkueen kantavaksi voimaksi ja joukkueen paras maalintekijäkin oli vielä A-juniori Elias Ahde, joka iski yhteensä yhdeksän maalia kauden aikana.

On mennyt kyllä hienosti ja täytyy olla kiitollinen pelikavereille jotka tarjoavat hyvin paikkoja. Niistä on ollut helppo työ laittaa palloja pussiin, toteaa maalitykki Ahde vaatimattomana.

Myös Kerho 07:n vastuuvalmentajana toimiva Max Peltonen oli tyytyväinen Kerhon kauteen.

Olen erittän tyytyväinen miten jotkut pelaajat ovat kasvaneet mukaan tähän joukkueeseen. Kokeneempi kaarti on hoitanut oman hommansa ja he ovat pitäneet nuorista huolta. Oli pienestä kiinni etteikö olisi oltu jopa ylempänäkin sarjassa, mutta täytyy olla kyllä tyytyväinen kauteen, kommentoi Peltonen.

Edustuksen pelaajia ollut mukana muutamia ottamassa tuntumaa ja uskon että hekin ovat huomanneet että ei sinne voi tulla vain pelailemaan. Hekin ottivat kuitenkin paikkansa hyvällä asenteella ja hoitivat hommansa, Peltonen jatkaa.

Nämä pelaajat jotka ovat nuorten maajoukkueissa ja muutama muu pelaaja, tulevat vahvasti ja toivottavasti edustuksellakin on heille käyttöä jossain vaiheessa, vastaa Peltonen kysyttäessä potentiaalisia tulevaisuuden Veikkausliigapelaajia.

Taustoille täytyy antaa täysi kymppi tästä kaudesta – valmentaja Jorma Tuohisaari, joukkueenjohtaja Jarmo Tervasmäki, huoltaja Kari Hietamäki sekä maalivahtivalmentaja Jori Särkkä – ilman heitä ei olisi tullut mitään tästä kaudesta, kiittelee Max Peltonen lopuksi.

Koko seuran päätös- ja palkitsemistilaisuus vietetään yhdessä SJK-junioreiden kanssa, keskiviikkona 29.10. Tuota ennen juhlitaan vielä edustusjoukkueen viimeistä kotiottelua ja historiallisia SM-mitaleita lauantaina 25.10.

Kerho 07 jatkaa Kakkosessa myös ensi kaudella. Lohkojako ei ole vielä tiedossa. Kuva Pasi Palo.