123 456 7890

Kerho 07 Akatemia nappasi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa, kun se vieraili Rovaniemellä, FC Santa Claus AC:n vieraana. Kerhon sankareina olivat maalintekijät Sami Viljanen ja Rasmus Karjalainen. Karjalaiselle maali oli jo kauden kymmenes. Samalla voitolla Kerho katkaisi peräti kahdeksan ottelun voitottoman putkensa. Edellinen voitto tuli kesäkuun 23. päivä ja silloinkin vastassa oli Santa Claus. Päänahka oli makoisa, sillä Santa majailee lohkossa neljäntenä.

Sami Viljanen avasi maalihanat Rovaniemellä. Kuva Pasi Palo.

FC Santa Claus AC – Kerho 07 Akatemia 0-2 (0-1)
0-1 12 min Sami Viljanen
0-2 63 min Rasmus Karjalainen

– Tiedettiin että ei ole helppo peli tulossa. Ja pojat taisteli kovalla asenteella, pitäen vastustajan pois maalipaikoilta. Olemme pelanneet hyvin jo aiemmissakin otteluissa, mutta nyt tehtiin paikoista maalit,
kommentoi Akatemian johtaja Ossi Virta paikanpäältä ottelun jälkeen.

Molemmat maalit olivat komeita ja niissä oli hienosti koko joukkue mukana.

Ensimmäisessä maalissa pääsimme syöttämään kymppialueelle positiiviseen peliasentoon. Pystymurtosyöttö diagonaalisjuoksuun prässäävän pelaajan taakse. Siitä Sami Vljanen pääsi läpiajoon ja hän viimeisteli hallitusti maalin, Virta kertaa ottelun 12. minuutilla syntynyttä avausmaalia.

Tauolle mentiin Kerhon johdossa ja toisella puoliajalla, noin tunnin pelin jälkeen tuli ottelulle sinetti.

Toinen maali oli niin ikään hienosti rakenneltu. Ensin Jordi Lahnalakso teki pystyjuoksun puolustuksen selutaan. Ensimmäinen liike seurattiin, mutta Rasmus Karjalainen teki täydentävän liikkeen alapuolelta kymppialueelle ja siitä toinen juoksu. Rasmus otti upean ensimmäisen kosketuksen ja laukoi komean maalin aivan tolpan juureen, Virta jatkaa.

Ottelu päättyi Kerhon 2-0 voittoon ja samalla katkaistiin pitkä voitoton putki. Kauden ensimmäinen vierasvoitto maistui todella hyvältä, mutta Virta muistuttaa että työnteko ei lopu tähän.

Me jaksettiin tänään tehdä tarvittavia asioita ja taisteltiin hienolla peli-ilmeellä. Nollataan tämä kuitenkin nopeasti ja jatketaan työntekoa ensi viikolla. Meidän pitää tehdä paljon vielä töitä ensi viikonlopun AC Kajaani-ottelua varten. Mutta nyt iloitaan hetki tästä voitosta, päättää Virta.

Kerho 07 Akatemia: Paavo Valakari MV, Joonas Rantala, Rasmus Karjalainen (73› Antti Palomäki), Juho Kemppinen, Jordi Lahnalakso (83› Nikko Ruokangas), Sami Viljanen, Joona Ala-Hukkala, Joona Lautamaja, Arttu Aromaa, Jaakko Vihanta (45› Aleksi Leppänen) ja Nicolas Kotamäki.

Akatemian seuraava ottelu on kotikentällä Seinäjoella, kun vieraaksi saapuu AC Kajaani. Ottelu pelataan lauantaina 22.8. klo 16.00.