123 456 7890

Kerho 07 Akatemian kausi Kakkosen Pohjoislohkossa on neljää ottelua vaille lopussa. Sunnuntaina joukkue matkaa Kokkolaan GBK:n vieraaksi. Ottelu pelataan Kokkolan keskuskentällä 13.9. klo 16:00. Joukkueet ovat sarjassa tasapisteissä seitsemäntenä ja kahdeksantena. Kerho 07 on edellä paremman maalieron ansiosta. Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti aiemmin. Toukokuussa Kerho voitti Jouppilanvuoren tekonurmella 3-1, Emil Lidmanin kahdella ja Sami Viljasen yhdellä maalilla. Heinäkuussa GBK voitti samoin lukemin Seinäjoen keskuskentällä.

Kerhon paras maalintekijä on tällä kaudella ollut Rasmus Karjalainen. �Rasse� on iskenyt jo 12 maalia. Sillä irtoa Pohjoislohkon maalipörssin kolmas sija. GBK:n Tom Melarti on maalipörssin neljäntenä 10 maalillaan. Miika Hohenthal on tehnyt seitsemän maalia, muilla GBK:n pelaajilla ei ole yli kahta maalia. Kerhon pelaajista Emil Lidman on tehnyt kahdeksan ja Sami Viljanen sekä Jordi Lahnalakso kolme maalia.

Pohjoislohkossa KPV ja FC YPA ratkovat keskenään kärkipaikan kohtalon. Myös AC Kajaanin kolmossija näyttää varmalta. Kiiston jääminen viimeiseksi on jo varmaa matemaattisestikin. Sijat neljännestä yhdeksänteen ovat täysin auki. Neljäntenä olevan FC Santa Clausin ja kahdeksantena olevan GBK:n ero on vain neljä pistettä ja JBK hengittää kokkolalaisten niskaan kolmen pisteen päässä.

Myös tämä on kuuden pisteen ottelu, kuten OPS-ottelukin. OPS oli yhden sijan meitä edellä ja GBK on yhden sijan perässä. Marginaalit ovat pienet. Voitolla voidaan nousta viidenneksi ja tappiolla pudota pari sijaa. Tärkeä ottelu molemmille joukkueille. Keskitytään omaan tekemiseen, ei voida liikaa miettiä mennyttä tai tulevaa. Täytyy keskittyä tähän hetkeen. Seuraava harjoitus ja seuraava peli on aina se tärkein, sanoi Kerho 07 Akatemian päävalmentaja Ossi Virta.

Alkukaudesta Kerho kulki voitosta voittoon kotikentällä, mutta vieraissa tulokset olivat heikkoja. Viime aikoina tilanne on ollut päinvastainen, sillä Kerho on voittanut kaksi viimeisintä vierasottelua ja pelannut sitä ennen yhden tasurin. Viime viikonloppuna molemmat joukkueet voittivat vieraskentällä. GBK voitti YPAn 0-1 ja Kerho kaatoi OPS:n 0-3.

Meillä on todella hyvä henki joukkueessa. Pikku hiljaa mennään eteenpäin. Nämä ovat kovia pelejä meille. Meillä on ollut paljon ailahtelua otteluiden välillä ja niiden sisällä. OPSia vastaan oli hyvä, tasainen ja ehjä kokonaisuus. Pelaajat haluavat oppia ja kehittyä. Kun tulee paljon uusia opetuksellisia asioita, toiminta muuttuu hetkellisesti tiedostamattomasta tiedolliselle. Kun se muuttuu automaatiotasolle, peli paranee. Voittaminen ja kehittyminen eivät sulje toisiaan pois. Lähdemme voittamaan jokaista ottelua ja haluamme myös pelata hyvin ja kehittyä, sanoi Virta.

GBK on pelannut Kakkosessa kaudesta 2008 lähtien. Se on ollut useasti lohkon kärkipäässä, mutta lohkovoittoon asti eivät ole rahkeet riittäneet. Tähän kauteen GBK lähti suurin odotuksin, mutta on lohkossa vasta kahdeksantena. Joukkueessa on lukuisia pelaajia, joilla on kokemusta Ykkösestä tai jopa Veikkausliigasta.

GBK on kova joukkue, ehkä vähän yllättävästi noin alhaalla sarjataulukossa. Heillä on hyvä pelaajaryhmä ja hyvä joukkue. Uskon, että he tulevat loppukaudesta ottamaan pisteitä. Kova peli on ehdottomasti tiedossa. Meidän pitää valmistautua ja harjoitella hyvin. Täytyy pelata omalla tasolla niin hyvä ottelu kuin mahdollista, jotta voidaan saada hyvä tulos ja hyvä peli, Virta ennakoi.

GBK-pelaajista Jussi Roiko pelasi kausina 2006-2008 VPS:ssä ja Jarossa yhteensä 60 liigaottelua ja teki seitsemän maalia. Sunnuntain ottelusta Roiko on kuitenkin poissa pelikiellon takia. Ville Luokkala edusti VPS:ää 2011-2013. Viime kaudella KPV-kasvatti pelasi Ykköstä Valkeakosken Hakassa. Luokkala on pelannut Ykköstä myös KPV:ssä. Kakkosessa hurjia maalimääriä usean kauden ajan mättänyt Tom Melarti pääsi kokeilemaan liigavauhtia kuudessa ottelussa Jaron paidassa kausilla 2005 ja 2007. Lawrence Smith pelaa Suomessa jo yhdeksättä kauttaan. Hän tuli Suomeen hyökkääjänä, mutta on valunut ryhmityksessä keskikentälle tai toppariksi. Smith on pelannut Veikkausliigassa VPS:ssä 22 ottelua kaudella 2009. Joukkueen valmentajana toimii Chris Corcoran, joka on myös pelannut muutamassa ottelussa.