123 456 7890

Kerho 07 Akatemia nappasi kauden toisen vieraspisteensä Kajaanissa pelatussa Kakkosen Pohjoislohkon kärkipään kamppailussa. Kerhon maalissa Jere Koponen pelasi tänään myös kauden toisen nollapelinsä. Tähän asti ainoa piste oli tullut kauden avauksessa KPV:ta vastaan ja nolla pysyi edellisen kerran kotipelissä FC Kiistoa vastaan. Kotipeleissä Kerho onkin ollut murskaava ja se on voittanut kaikki pelaamansa kuusi ottelua. Pohjoislohko on tänä vuonna äärimmäisen tasaisen, sillä sunnuntaiden otteluiden jälkeen joukkueet sijoilla 2-5 ovat vain kahden pisteen sisällä. Tämän päivän tasapeli nosti Kerhon ohi OPS:n, mutta samalla FC YPA voitti oman ottelunsa ja nousi toiseksi. Kerho on neljäntenä.

AC Kajaani – Kerho 07 Akatemia 0-0 (0-0)

Ensimmäisellä puoliajalla Kajaani pelasi matalalla prässillä ja Kerho pääsi kontrolloimaan peliä.

Pääsimme siinä muutaman kerran rakentelun kautta murtautumisvaiheeseenkin, mutta ei päästy aivan parhaisiin paikkohin. Eipä kyllä vastustajakaan päässyt. Toisella puoliajalla he nostivat miehiä ylös ja saivat paikkoja, mutta me puolustimme hyvin ja kurinalaisesti, kertoo Akatemian johtaja Ossi Virta.

Parhaat tilanteet Kerho loi vastaiskuilla, joista pääsivät luomaan jopa ylivoimahyökkäyksiä.

Emme käyttäneet vastaiskujamme tarpeeksi hyvin hyväksemme. Siinä pallollisten pelaajien valinnat eivät ihan aina onnistuneet, mutta pääsimme kuitenkin paikkohin. Riistojen jälkeen tunnistettiin hyvin milloin kannatti lähteä pallohallinnalla ja milloin nopeaan hyökkäykseen, mutta viimeiset ratkaisut olivat vähän huonoja, sanoo Virta.

Vieraspiste oli kuitenkin todella tärkeä sarjakakkosta vastaan. Vastassa oli kokeneita ammattilaisia. Me lähdemme silti joka peliä voittamaan ja kehittämään omaa peliämme, joten emme ole täysin tyytyväisiä tasapeliinkään. Lähdemme siitä että homma kehittyy ja seuraavaa peliä lähdemme voittamaan, päättää Virta Kajaanista.

Ottelun raadin jakamat tähdet menivät tänään kaikki kotijoukkueelle. Parhaana palkittiin Simon Chibueze, kaksi tähteä meni Sampo Lastuvirralle ja yksi Samsonia Kakhaberille.

Kerho 07 Akatemia:Jere Koponen MV, Joona Lautamaja, Tuomas Rintamäki, Joonas Rantala, Juho Kemppinen, Janne Tuohisaari, Arttu Aromaa, Jesse Sarajärvi (62› Antti Palomäki), Rasmus Karjalainen (73› Joonas Lepistö), Sami Viljanen (73› Nikko Ruokangas) ja Emil Lidman.

Akatemia jatkaa vieraskentällä ensi lauantaina 4.7. kun se matkustaa Pietarsaareen JBK:n vieraaksi. Ottelu alkaa Länsikentällä klo 16.00. Seuraava kotiottelu on lauantiana 11.7. klo 16.00 ja tuolloin Seinäjoen Keskuskentälle saapuu OPS.

Jere Koponen piti nollan AC Kajaania vastaan.