123 456 7890

SJK ei onnistunut voittamaan viimeistä otteluaan ennen Veikkausliiga-kauden aloitusta. Isäntäjoukkue Kalmar FF onnistui ensimmäisen vartin aikana iskemään ottelun ainokaisen.
Jo ennen ottelun alkua Toni Lehtinen loukkaantui alkulämmöissä ja hänen tilallaan ottelun aloitti Jesse Sarajärvi. Ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen SJK:n keskikenttäpelaaja Jussi Vasara loukkaantui pallontavoittelutilanteessa yhdessä Kalmarin puolustajan kanssa ja hän joutui tulemaan ulos. SJK:lla oli ottelussa kaksi testipelaajaa, saksalainen puolustaja Marvin Ajani ja slovenialainen laitapelaaja Stefan Smiljanic. Smiljanic sai kovan taklauksen ensimmäisen puoliskon lopulla ja myös hän joutui tulemaan vaihtoon huoltajien taluttamana. Loukkaantumiset eivät jääneet siihen, vaan myös Sarajärvi jätti kentän ennen puoliaikaa. Jesse sai kovan iskun päähänsä ja vielä ei ole tiedossa miten paha tilanne on kyseessä. Pienellä ringillä matkassa ollut SJK joutui ottelun loppuvaiheilla pelaamaan vajaalle, kun keskikentällä poikkeuksellisesti pelannut El-Hadji Kane katseli toista keltaista. Vaihtopelaajat loppuivat ja kärkeenkin laitettiin kakkosmaalivahti Paavo Valakari. Lopussa myös Elias Ahde ajettiin ulos toisella keltaisella. SJK aloittaa Veikkausliiga-kauden ensi lauantaina, kun se matkustaa Turkuun FC Interin vieraaksi. Otteluun järjestetään Seinäjoelta bussikuljetus kannattajille ja siitä tulee lisää infoa pääsiäisen jälkeen.

SJK:n avaus Fredriksskansilla tänään

Kalmar FF – SJK 1-0 (0-0)
1-0 15 min Svante Ingelsson

SJK aloitti ottelun hyvin ja sai pallohallinnan itselleen. Lopulta hyvä alku loppui, kun hyökkäyspäässä Kalmarin Marko Biskupovic ajoi kovaa Jussi Vasaraa pallontavoittelutilanteessa ja Vasara jouduttiin taluttamaan vaihtoon. Pelikello näytti vasta yhdeksää minuuttia. Vasaran tilalle vaihdettiin viikolla Suomen U21-maajoukkueen mukana ollut Youness Rahimi.

Loukkaantumisen jälkeen Kalmar sai pelin paremmin haltuunsa, joskin pelissä mentiin melko lailla päästä päähän koko ensimmäisen puoliskon.

SJK sai pelin ensimmäisen kunnollisen maalipaikan, kun laidassa pelannut Henri Aalto nousi hyvin ja jätti pallon takana tulevalle Alexei Eremenkolle. Eremenko näki takatolpalle nousevan Ariel Tuco Ngueukamin, mutta Tuco ei kunnolla ehtinyt palloon ja pallo meni yli päädystä.

Kalmar onnistui iskemään lähes välittömästi avausosuman, kun vasemmalta laidalta lähtenyt keskitys näytti ensin tulevan boksissa olevalle Marcus Antonssonille. Antonsson antoi pallon kuitenkin mennä ja takaa oikealta mukaan noussut Svante Ingelsson iski varmasti etualakulmaan. Maalissa muuten hyvän ottelun pelannut Jere Koponen oli voimaton.

Ottelu jatkui maalin jälkeen sekavissa merkeissä ja lopulta vähän ennen taukovihellystä, SJK:n testipelaaja Stefan Smiljanic jouduttiin vaihtamaan kentältä kovan taklauksen seurauksena. Asialla sama pelaaja kuin Vasaran tilanteessa ja tällä kertaa erotuomari nosti myös keltaisen kortin. Lisää jobin postia tuli, kun Jesse Sarajärvi sai kovan iskun päähänsä ja hän joutui jättämään kentän.

Puoliajalla kentälle otettiin nuori hyökkääjä Elias Ahde, sekä varamaalivahti Paavo Valakari. Kalmar otti pelin enemmän haltuunsa, mutta sai paikkoja lähinnä kaukaa vapaapotkuista.

Peli on lopulta ohi 74 minuutilla, kun erotuomari katsoo El-Hadji Kanen rikkoneen hyökkäyspäässä. Miehellä oli jo keltainen ennestään alla ja toinen tiesi punaista ja ulosajoa. Vajaalla peli meni entistä sekavammaksi. Lopulta SJK sai vielä toisen punaisen, kun Elias Ahde, sai tuomarilta toisen keltaisen.

Vaikka SJK pelasi kahden miehen vajaalla ottelun loppuun, pystyi se pitämään enemmän palloa. Tuloksen kannalta sillä ei ollut merkitystä ja ottelu päättyi isäntien voittoon.

Varotoimenpiteenä otettiin Lehtinen ja Vasara sivuun. Ei haluttu ottaa mitään riskiä ensi viikkoa ajatellen. Saatiin jälleen kerran hyvä opetus, sillä olimme vähän naiiveja. Tuomari sai mahdollisuuden antaa toiset keltaiset meidän pelaajile, eikä näin saisi olla. Meidän täytyy oppia näistä peleistä ja ei varsinkaan vieraskentällä saa antaa mahdollisuutta tälläiseen, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari

SJK: Jere Koponen MV, El-Hadji Kane, Henri Aalto, Timo Tahvanainen (60′ Teemu Penninkangas), Jussi Vasara (10′ Youness Rahimi), Alexei Eremenko, Tuco, Jesse Sarajärvi (45′ Paavo Valakari), Marvin Ajani, Stefan Smijanic (45› Elias Ahde) ja Abdoulaye Meite.

Ottelun videokooste katsottavissa kalmarilaisen Barometern -sanomalehden nettisivuilta. Tästä linkistä.