123 456 7890

Veikkausliigakausi 2017 päättyy lauantaina ja SJK pelaa kauden viimeisen ottelun FC Interiä vastaan OmaSp Stadionilla. Ottelu alkaa klo 14.00. Samana iltana SJK järjestää kauden päätösjuhlan OmaSp Stadionilla.

Itse ottelussa ei varsinaisesti suurta panosta ole kummallakaan joukkueella, mutta molemmat haluavat ehdottomasti päättää kautensa voittoon. SJK voisi voitolla nousta vielä viidenneksi ja FC Inter voisi voitolla kaunistella sijoitustaan nousemalla kahdella pykälällä seitsemänneksi.

Haluamme todellakin päättää kautemme kotiyleisön edessä voittoon. Kausi on ollut rankka meille kaikille, myös kannattajillemme, joten meidän tehtävämme on palauttaa hymy ihmisten huulille voiton muodossa lauantaina. Samalla ihmiset voivat paremmin mielin odotella taas uuden kauden alkua, vakuuttaa SJK:n vastuuvalmentajana toimiva Brian Page.

Page luotsaa viimeistä kertaa vastuuvalmentajana SJK:ta. Ensi kauden päävalmentajana aloittaa Tommi Kautonen ja tällä tietoa Page jatkaa osana hänen valmennustiimiään sekä valmentajana Akatemian puolella. Page johti jo aiemmin tällä kaudella SJK Akatemian sarjanousuun Kakkoseen. Edustuksen valmennustehtävät hän otti yhdessä Toni Lehtisen kanssa syyskuussa.

On ollut minulle todella suuri kunnia johtaa tämän seuran lippulaivaa tämän loppukauden ajan. Se on ollut haastavaa, mutta olen silti nauttinut siitä haasteesta, minkä se toi. Olen pettynyt, että emme onnistuneet saamaan tarvittavia pisteitä päästäksemme Eurooppaan, vaikka mielestäni tämä ryhmä oli siihen tarpeeksi kova. Pettymyksestä huolimatta olemme tehneet kaikkemme, että henki pysyi hyvänä ja se pysyy sellaisena kauden loppuun saakka. Itselleni tämä kokemus oli opettava ja uskon nyt olevani parempi valmentaja kuin olin aiemmin tämän kokemuksen myötä, kertoo Page.

Kiitän puheenjohtaja Raimo Sarajärveä ja muuta hallitusta tästä mahdollisuudesta, minkä sain. Nyt on Tommi Kautosen aika ottaa ohjat ja toivottavasti hän johtaa meidät seurana takaisin huipulle, missä olemme olleet aiemmat vuodet. Tämä on hieno seura ja itselleni on suuri kunnia olla osa sitä, sanoo Page lopuksi.

SJK Akatemian Kakkoseen noussut joukkue esitellään lauantaina ennen ottelun alkua ja heidät on kutsuttu vieraaksi otteluun.

Joillekin SJK-pelaajille lauantain ottelu voi olla uran viimeinen SJK-paidassa, joillekin taas ensimmäinen tai yksi monista tulevista. Varmaa on kuitenkin se, että kukaan pelaajista ei ole kauteen ollut tyytyväinen ja parempaa halutaan tulevaisuudessa. Myös pelaajat haluavat päättää kauden voittoon.

Vaikea kausi loppuu. Muutama kierros sitten meillä oli vielä europaikka omissa käsissä, joten todella kovaa harmittaa että emme käyttäneet itse omia mahdollisuuksiamme. Joten päällimmäisenä on todella kova pettymys koko kaudesta ja tuntuu tyhjältä. Teimme pitkän kauden töitä, mutta kauden lopussa ei ole mitään tulosta, sanoo SJK:n kapteeni ja maalivahti Mihkel Aksalu.

Statistiikka kuitenkin näyttää, miksi me olemme siellä missä me nyt olemme. Kun katsoo kuinka monta maalia olemme tehneet ja kuinka monta päästäneen, niin se näyttää, että emme ole edes saaneet sellaisia tuloksia, että ansaitsisimme olla kärkikolmikossa tällä kaudella, Aksalu jatkaa.

Uskon, että molemmilla joukkueilla on vähän samantapainen fiilis tähän viimeiseen otteluun lähtiessä. Joten kova Inter on tulossa vastaan. Mutta me emme ainakaan missään tapauksessa ole tyytyväisiä mihinkään muuhun kuin voittoon tästä pelistä. Pelaamme meidän kotikentällä ja haluamme, että yleisölle jää hyvä fiilis viimeisestä kotipelistä, painottaa Aksalu.

Aksalu on kuitenkin varma, että joukkue ja seura ottaa päättyvästä kaudesta opikseen ja tulee entistä vahvempana takaisin kaudelle 2018.

Kuten vanha sanonta kuuluu, jos et onnistu, niin tee se uudelleen paremmin. Eli meidän pitää oppia meidän virheistä. Otetaan kaikki oppi tästä kaudesta, ja kaikki ne asiat jotka on tehty huonosti, tehdään paremmin seuraavilla vuosilla. Oppiihan sitä varmasti toistenkin virheistä, mutta vielä paremmin sitä oppii omistaan, päättää Aksalu.

Aksalun kanssa samoilla linjolla on myös muut pelaajat ja kapteenisto.

Vaihtelevaa on ollut koko kauden, emmekä ole valitettavasti pystyneet pitämään yllä meidän tasoamme. Tuloksellisesti on tullut joitain voittoja, mutta sitten on tullut tappioita. Tämä on heilahdellut aivan liikaa koko kauden. Viimeisin peli HIFK:ta vastaan on kyllä kismittänyt hirveästi, vaikka todennäköiseisti ei voitolla siinä ottelussa olisi lopulta mitään apua europaikan suhteen ollutkaan. Mutta se kuvasti mielestäni koko meidän kauttamme. Olimme ihan suvereeneja ottelussa, mutta sitten tulee nukahdus ja peli onkin yhtäkkiä tasoissa. Se on ollut vähän samanlaista koko kauden, sanoo SJK:n kapteenistoon kuuluva keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj.

Jos jotain meidän täytyy ensi kautta ajatellen parantaa, niin ensimmäisenä meidän täytyy saada takaisin meidän kotipelien tulokset. Meidän täytyy voittaa takaisin se kunnioitus ja eräänlainen pelko, että vastustajien ei ole todellakaan mukava tulla tänne pelaamaan meitä vastaan, Hetemaj jatkaa.

Vaikka tässä kauden viimeisessä pelissä ei sarjan kannalta ole pelattavaa kuin kunniasta, niin kyllä voiton jälkeen saadaan parempi maku. Ja kun tullaan takaisin lomilta treenaamaan, niin se varmasti näkyy jossain. Kaikki tiedetään, että se on Henri Lehtosen uran viimeinen ottelu Interin paidassa, joten uskoisin, että sielläkin päin on motivaatiota muillakin pelaajilla antaa kaikkensa. Meidän täytyy vastata siihen. Ennenkaikkea haluamme itsellemme ja faneillemme ottaa tästä viimeisestä pelistä sen kolme pistettä. Ja muistaa tämä kausi edes siitä, että viimeinen kotiottelu voitettiin, Hetemaj sanoo lopuksi.

Kauden päätösottelu SJK vs. FC Inter lauantaina 28.10. klo 14:00 OmaSp Stadionilla. Carlsberg Sports Barissa ovet aukeaa klo 12.00 ja muut portit ja palvelut aukeaa klo 13:00. Paikalle on tulossa bussilastillinen Interin kannattajia ja heidät sijoitetaan Itäpäädyn vieraspaikoille. Heillä on sinne oma sisäänkäynti ja omat palvelut.

Tervetuloa viimeistä kertaa tällä kaudella OmaSp Stadionin tunnelmaan!

Kauden päätösjuhla lauantaina illalla

SJK:n kauden päätösjuhlaa vietetään heti Veikkausliigakauden päätyttyä OmaSp Stadionilla. Kauden viimeinen ottelu päättyy noin klo 16:00 mennessä, mutta uudet juhlat aloitetaan jo klo 19:00 OmaSp Stadionin kolmannen kerroksen Atria Loungessa. Silloin nautitaan yhdessä koko seuraväen, pelaajien, seurajohdon, kannattajien ja yhteistyökumppaneiden kesken laadukkaasta illallisesta. Samalla monelle kannattajalle tarjoutuu mahdollisuus päästä tutustumaan pelaajiin sekä Atria Loungen VIP-tiloihin.

Ilta jatkuu toisen kerroksen Carlsberg Sports Barissa, jonne juhlaväki siirtyy klo 20:30. Klo 20:45 kannattajaryhmä Klopit luovuttaa oman Kloppien Kannu -kiertopalkintonsa kannattajien vuoden pelaajalle. Heti Kloppien Kannun luovutuksen jälkeen, aloittaa lavalla seinäjokinen Kuosiukkelit rap-ryhmä, jonka riveissä on SJK-kannattajia ja tunnelma nousee taatusti kattoon. Ilta jatkuu trubaduuri stand-up koomikko Joonas Moision sekä mukavan yhdessäolon parissa. Klo 23.00 alkaen bussit kuljettaa juhlaväkeä OmaSp Stadionilta Seinäjoen keskustaan iltaa jatkamaan. Klo 0:00 stadionin ovet sulkeutuvat.

Carlsberg Sports Bariin on vapaa sisäänpääsy, Atria Loungen illalliskortteja voi kaikki ostaa SJK:n verkkokaupasta 18 euron hintaan.

Nähdäänkö Henri Lehtonen vielä kerran Inter-paidassa?

FC Interin kausi on jälleen kerran ollut pettymys, ja joukkue on ennen viimeistä ottelua yhdeksäntenä. Inter varmisti sarjapaikkansa vain pari kierrosta sitten ja joukkue juhli sitä kuin mestaruutta. Joukkueella on vielä mahdollisuus voitolla nousta sarjassa seitsemänneksi, jos edellä olevat RoPS ja VPS menettävät pisteitä samaan aikaan. Mitään merkitystä ei tuolla sijoituksen muutoksella kuitenkaan olisi.

Tähän kauteen Inter lähti kuitenkin kovin odotuksin ja joukkueesta kasattiin jopa potentiaalista haastajaa HJK:lle. Edellinen kausi 2016 oli ollut niin ikään pettymys ja silloin sarjapaikka varmistettiin vasta putoamiskarsinnoissa paikallisvastustaja TPS:aa vastaan. Virheistä piti ottaa opiksi, mutta niin vain kävi, että samat virheet toistui tai niitä löytyi jostain koko pussillinen uusia. Valmentajana kauden aloitti edellisen kauden lopussa vastuun ottanut Shefki Kuqi. Mukaan saatiin nimekkäitä paluumuuttajia ja kovia ulkomaalaisvahvistuksia, kuten entinen Real Madridin ja Ranskan maajoukkueen pelaaja Julian Faubert.

Kuqin pesti päättyi riitaisasti elokuussa. Kuqi antoi ensin itse potkut apuvalmentajanaan olleelle Fabrizio Piccaretalle, sekä riiteli useamman pelaajan kanssa. Seurajohto ei apuvalmentajan potkuja hyväksynyt, vaan erotti ensin Kuqin ja palkkasi tilalle samaisen Piccaretan. Aluksi uusi alku näyttikin hedelmälliselle, mutta tulosta ei edelleenkään tullut. Lopulta Piccaretan tämän hetkinen pistekeskiarvo on jopa huompi kuin se oli Kuqin aikana. Shefki Kuqin myötä Inter menetti myös tärkeän hyökkääjän, kun nuorempi veli Njazi Kuqi lähti lähes samalla ovenavauksella. Häntä on korvannut ysipaidassa nuori ja erittäin lupaava Benjamin Källman.

Tämän hetken kuntopuntari Interissä kuitenkin näyttää ylöspäin ja lehtitietojen mukaan uutta joukkuetta kasataan nimenomaan Piccaretan alaisuuteen. Josko ensi vuonna Inter alkaisi viimein lunastamaan sitä potentiaalia mitä seuralla omistajineen on?

Tähän otteluun lisämielenkiintoa tuo Interiä 23 vuoden ajan edustanut seuraikoni Henri “Pänä” Lehtonen, joka ei saanut jatkoa ensi kaudelle. Miehen viralliset jäähyväiset nähtiin jo kotipelissä Turun Veritas-stadionilla, mutta oletettavaa on, että hän pelaa vielä yhden ottelun Interin paidassa. Siksi Turusta saapuu tähän otteluun iso määrä kannattajia kunnioittamaan omaa kapteenia ja seuralegendaansa. SJK-väki taatusti kunnioittaa omalta osaltaan hienoa pelaajaa kaikin muin tavoin, mutta harmillisesti pisteitä ei viimeisestä ottelusta ole luvassa. Ei ainakaan helpolla.

Lauantaina jäähyväisiä ja debyyttejä?

Vielä ei ole tiedossa, keitä pelaajia pelaa SJK-paidassa viimeistä kertaa, mutta sellaisiakin varmasti on. Joukkueen pelaajista osan sopimus päättyy tähän kauteen ja osalla saattaa olla jo mielessä uudet maisemat ensi kaudelle. Samalla kentällä saatetaan nähdä debytantteja, jotka pelaavat uransa ensimmäisiä otteluita Veikkausliigassa. Ainakin Aatu Kujanpää ja Ville Tikkanen ovat joukkueen valmennuksen käytettävissä ja he ovat harjoitelleet edustuksen mukana.

Tämä oli kaikille rankka vuosi. Pelaajat ovat tehneet kovasti töitä, kolmen eri valmentajan alaisuudessa. Meidän täytyy vielä miettiä, kuinka montaa nuorta pelaajaa käytämme lauantaina. Mutta mielestäni on vain kohtuullista kaikille pelaajille tässä joukkueessa, että emme jätä heitä ulos nyt. Olemme tulleet tähän asti ryhmänä ja joukkueena, ja haluan että päätämme kautemme sellaisena. Meillä on muutamia loukkaantumisia ja haluan tarjota muutamalle nuorelle mahdollisuuden korvata heitä. Teemme kuitenkin lopullisen päätöksen ryhmästä viimestelyharjoituksissa ja lähempänä ottelua, kertoo SJK:n vastuuvalmentajana vielä tässä ottelussa toimiva Brian Page.

Voitolla SJK voisi nousta sarjassa vielä viidenneksi, jos samaan aikaan FC Lahti häviäisi oman ottelun. Mitään varsinaista merkitystä ei tuolla sarjasijotuksella olisi, sillä paikka kuuden parhaan joukossakin takaa jo yhden lisäkotiottelun ensi kaudelle. Viides sija kuitenkin näyttäisi historiassa paremmalle.

Pelikieltoja ei SJK:lla ole tähän otteluun, mutta loukkaantumisten vuoksi on sivussa pidempään jo loukkaantuneena olleet Matej Hradecky, Richie Dorman ja Marc Vales. Heidän lisäkseen Chema Antón on sivussa alaraajavamman vuoksi. Vahid Hambo loukkasi itseään hieman harjoituksissa ja hänen kohdallaan päätös pelaamisesta tehdään lähempänä ottelua.

Tilastojen osalta SJK-pelaajista Billy Ions on iskenyt kaudella 11 maalia ja toiseksi eniten maaleja on tehnyt Aristote Mboma, jolla niitä on kasassa kuusi. SJK:n paras syöttäjä on ollut Erfan Zeneli, jolla on viisi syöttöä ja lisäksi kolme maalia tilillään. Eniten peliminuutteja on kellottanut maalivahti Mihkel Aksalu, joka on ollut sivussa ainoastaan yhdessä ottelusta. Toiseksi eniten minuutteja on Matti Klingalla ja kolmanneksi eniten Billy Ionsilla.

SJK:n puolustajista Dani Hatakka on pelannut eniten ja hän on noussut kauden aikana Veikkausliigan eliittiin sekä Suomen A-maajoukkuerinkiin. Hatakka on kerännyt myös toiseksi eniten keltaisia kortteja, Mehmet Hetemaj’n jälkeen. Hetemaj’lla on kahdeksan keltaista, Hatakalla kuusi. Tällä kaudella kukaan SJK-pelaaja ei ottanut Veikkausliigassa punaista korttia. Suomen Cupissa sen teki Obed Malolo kahdella keltaisella.

Terveenä olevista kenttäpelaajista maalitili on avaamatta kuudella pelaajalla.

Lauantain järjestelyt ja lipunmyynti

OmaSp Stadionin toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar palvelee jo kaksi tuntia ennen avauspotkua ja se on auki myös pitkään ottelun jälkeen. Lauantaina se aukeaa klo 12:00. Jotta voimme palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin, pelin aikana ja puoliajalla Carlsberg Sports Bar palvelee ainoastaan pääkatsomon asiakkaita. Anniskelupisteitä löytyy myös muualta stadionilta. Muut portit ja palvelut aukeavat tuntia ennen avauspotkua. Pelin jälkeen Carlsberg Sports Bar on jälleen auki kaikille asiakkaille.

Yonoton-mobiilisovelluksen kautta pääset tilaamaan ruokaa ja juomaa pikatiskeille. Palvelun avulla tuotteita on mahdollista tilata etukäteen niin isoille tai pienille ryhmille sekä yksittäisille henkilöille. Tilaukset tulee tehdä Yonoton-mobiilisovelluksen kautta, jonka saa ladattua App Storesta tai Google Playsta. Tilauksen voit tehdä vaikka ottelua edeltävänä päivänä.

Otteluun kulkee ympäri Seinäjokea Stadionbussit, joilla pääset paikalle otteluun hyvissä ajoin ennen ottelua. Bussimatkan hinta on 3 euroa. Voit tutustua reitteihin ja aikatauluihin suoraan Komia-liikenteen nettisivuilta: www.komialiikenne.fi

Katsojat otetaan tähän otteluun sisään Kannattajapäädyn puoleisesta pääportista. Paikalle tulevat FC Inter-kannattajat kulkevat suoraan Itäpäädyn taakse, missä heille on oma sisäänpääsynsä ja omat palvelunsa anniskeluineen. Itäpäätyä ei avata muulle yleisölle tässä ottelussa.

Kaikille katsojille suoritetaan turvatarkastukset, ja otteluun ei saa tuoda kiellettyjä esineitä. Palloliiton ohjeistus kielletyistä esineistä sekä ottelutapahtuman säännöistä, löytyy tästä linkistä.

OmaSp Stadionin SJK Shop palvelee ottelupäivinä myös sisäpuolella, Pääkatsomon lohkon 103 alta löytyy toinen fanituotemyymälä. Tervetuloa ostoksille!

Parkkitilat ovat alueella rajalliset, joten kannattaa suosia julkisia kyytejä tai polkupyöriä. Pyöräparkit löytyvät OmaSp Stadionin tapahtumatorin laidalta. Parkkipaikkoina palvelevat Wallsportin ja jääurheilukeskuksen parkkipaikat, Joupiskan laskettelukeskuksen alue sekä Alaseinäjoenkadun varrella oleva lisäparkkipaikka. Parkkitiloja löytyy myös noin 300 metrin päästä Seinäjoki Areenan alueelta ja Framin parkkihallista.

Ennakkolippuja myydään Pääkatsomoon, Eteläkatsomoon sekä Kannattajapäätyyn. Liput ovat numeroituja istumapaikan mukaan, poislukien Kannattajapääty. Kannattajapäädyn keskiosan lohkot 125 ja 126 ovat varattu SJK:n epävirallisen kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomoksi.

Ennakkoliput otteluun ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä SJK Shopissa OmaSp Stadionilla.

Tervetuloa viihtymään Seinäjoen OmaSp Stadionille!