123 456 7890

SJK matkusti jo tänään tiistaina Rovaniemelle, missä se kohtaa keskiviikkona 12.8. klo 18.30 Rovaniemen Palloseuran. Ottelu pelataan uusitulla Rovaniemen Keskuskentällä.

Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet perinteisesti sähköä täynnä, mutta nyt taistellaan myös Veikkausliigan mitaleista. RoPS on sarjassa toisena, neljä pistettä SJK:n edellä ja pelin enemmän pelanneena. SJK on kolmantena ja takana neljäntenä oleva FC Inter on vain kahden pisteen päässä.

Molempien joukkueiden tulokset ovat olleet pettymyksiä kahdessa edellisesä ottelussa, sillä molemmat ovat hävinneet kahdesti perätysten. Samalla kärjessä oleva HJK on päässyt pienelle karkumatkalle. SJK:n piste-ero on sarjakärkeen kuusi pistettä ja rovaniemeläisillä vain kaksi. Siten keskiviikon kamppailusta tulee varmasti erittäin mielenkiintoinen.

RoPS on erittäin fyysinen joukkue, joka tykkää kamppailla, mutta osaa myös pelata jalkapalloa, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari tulevaa vastustajaa.

He ovat olleet koko kauden nimenomaan joukkue isolla jiillä, jossa joka pelaaja tietää roolinsa ja pelaa hyvin yhteen. RoPS on vaikea joukkue pelata vastaan, Valakari jatkaa.

Myös RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen odottaa kovaa kamppailua.

Nimet Aksalu, Gogoua, Hetemaj, Pelvas, Tuco ja Riski ovat sellaisia nimiä, että laatua on kentälle luvassa, Malinen toteaa seuransa nettisivuilla.

Uskon, että meidän joukkue on valmis voittamaan SJK:n. Tapio Suomista lainatakseni “tervetuloa seuraamaan hienoa jalkapallonäytelmää”, Malinen jatkaa.

SJK ja RoPS ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti Veikkausliigassa ja molemmat ovat voittaneet kertaalleen 1-0 luvuin. Talvella kohdattiin myös Liigacupin jatkopeleissä ja tuolloin varsinainen peliaika päättyi 2-2 -lukuihin ja lopulta RoPS vei voiton rangaistuspotkukilpailussa 3-2 maalein. Viime kaudella SJK voitti kahdesti maalilla RoPS:n ja kerran pelattiin tasan.

Ottelu näkyy suorana ISTV:ltä klo 18.20 alkaen ja lähetystä voi seurata myös Seinäjoella Carlsberg Sports Barissa.

Roope Riski toi uutta virtaa koko SJK:n hyökkäyspelaamiseen.

RoPS:lla pelikieltoja huolenaan

Viime peleissä RoPS on kärsinyt pelikielloista ja useammala pelaajalla korttitili on täyttymässä yhden kortin jälkeen. Sivussa SJK:ta vastaan on pelikieltojen vuoksi liigan maalipörssiä johtava Aleksandr �Boris� Kokko ja puolustaja Abdou Jammeh. RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kritisoikin Veikkausliigan pelikieltojärjestelmää seuransa nettisivuilla.

Kokko ja Jammeh “lusivat” keskiviikkona “pahan pojan” mainettaan, molemmat saivat sunnuntaina kauden neljännen varoituksen. On tämä varoitussysteemi Veikkausliigassa todella käsittämätön. Esimerkiksi “Boris” sai kauden alussa kolmessa ottelussa peräjälkeen varoituksen ja oli varoituksetta 17 ottelua, mutta kun otti 21:nnessa ottelussa köykäisestä tilanteesta keltaisen kortin, joutuu huilaamaan yhden ottelun, päivittelee RoPS-luotsi nettisivuilla.

Malisen mukaan hän ihmettelee Veikkausliigan varoitusjärjestelmää kaikkien joukkueiden ja pelaajien puolesta.

Kyllä varoitusjärjestelmän täytyisi myös huomioida se, että pelaaja on selvästi muuttanut tapojaan, kuten “Boris”, joka pelasi peräti 17 ottelua ilman varoituksia, Malinen manaa järjestelmää RoPS:n nettisivuilla.

Keskiviikon otteluun pelikiellosta palaa kuitenkin kaksi �pahaa poikaa� kun Moshtagh Yaghoubi ja Faith Friday Obilor ovat suorittaneet syntinsä. Lisäksi joukkueeseen on liittynyt elokuun siirtoikkunassa kaksi uutta miestä, kun Suomen nuorten maajoukkueen puolustaja Akseli Kalermo ja yhdysvaltain passin omaava hyökkääjä John Oluremi Willian kiinnitettiin loppukauden sopimuksilla.

Viime otteluista on puuttunut loukkaantumisen johdosta ainakin puolustaja Janne Saksela ja maalivahti Tomer Chencinski. Chencinski on jo pelannut seuran reservijoukkueessa ja hänelle hommattiin korvaajaksi brasilialainen Ricardo, joka on täyttänyt paikan maalipuiden välissä erinomaisesti. Suomen U21-maajoukkueeseen kuuluvan Sakselan huhuiltiin jo olevan mukana viime sunnuntaina FC Lahtea vastaan, mutta hän oli edelleen sivussa ja siten pelaaminen keskiviikkonakin on epävarmaa.

Faith Friday Obilor pallotaistossa Toni Lehtisen kanssa.

SJK:lla kaikki pelaajat kunnossa ja käytettävissä

SJK on tilanteessa jossa kaikki pelaajat ovat terveina ja käytettävissä keskiviikkona. Pelikieltoa viime ottelussa kärsinyt Pavle Milosavljevic palaa niin ikään kokooonpanoon ja hyökkääjä Roope Riski pelannee jo toisen ottelunsa SJK paidassa siirtonsa jälkeen.

Viime peleissä SJK on kärsinyt tehottomuudesta maalin edessä. Palloja ei saada maaliin edes rangaistuspotkuista. Sunnuntaina kuitenkin SJK oli koko ajan vaarallinen hyökkäyspäässä ja tilanteitakin luotiin, silti maalit jäivät syntymättä. Erityisesti Riskin tulo mukaan toi uutta virtaa koko joukkueeseen ja näytti että miehellä on nälkää näyttää mihin hän pystyy.

Vaikka SJK:n peli onkin näyttänyt tehottomalta, kokonaisuudessa SJK on tehnyt koko kaudella paljon maaleja. Jopa enemmän kuin viime kaudella. Akseli Pelvas on myös mukana maalikuninkuustaistossa yhdeksällä maalillaan. SJK on tehnyt koko kaudella Veikkausliigassa 29 maalia, kun kärjessä olevalla HJK:lla niitä on 32 ja toiseksi eniten maaleja tehneellä FC Interilllä 31.

SJK:n heikompi jakso oli kuitenkin heinäkuu, jolloin tehtiin vain viisi maalia kaikissa peleissä, jos mukaan lasketaan myös Europelit. Nyt heinäkuu on kuitenkin takanapäin ja RoPS ottelusta alkaa kauden viimeinen, kolmas kierros. Kaikki joukkueet kohdataan vielä kertaalleen ja pelejä on jäljellä 12, kun KuPS kohdataan vielä kahdesti.

Nyt keskiviikkona olisi hyvä paikka aloittaa todellinen loppukiri ja kaataa mestaruustaistossa oleva RoPS.

SJK juhli huhtikuussa Jussi Vasaran voittomaalia RoPS:a vastaan