123 456 7890

SJK matkustaa jo hyvissä ajoin tiistaina Helsinkiin, missä se kohtaa keskiviikkona 17.6. klo 18.30 HJK:n Sonera Stadiumin kärkikamppailussa. HJK johtaa sarjaa viiden pisteen erolla RoPS:iin ja kuuden pisteen erolla kolmantena olevaan SJK:hon. HJK on kuitenkin pelannut kaksi ottelua takana tulevaa kaksikkoa enemmän, joten sarjataulukko on siltä osin hieman vääristynyt.

SJK hävisi edellisessä ottelussaan juuri RoPS:lle kotikentällään ja siihen peliin ei ole tyytyväinen kukaan SJK leirissä. HJK saakin siten vastaansa sisuuntuneen SJK:n.

Meidän kaikki viimeiset ottelut ovat olleet kärkimatseja. Osassa peleissä olemme pelanneet osan ottelua hyvin, IFK Mariehamn pelissä pelasimme koko pelin hyvin, kun taas RoPS matsissa huonosti. Lähdemme hakemaan tasaista ja ehjää kokonaisuutta HJK:ta vastaan, kommentoi päävalmentaja Simo Valakari tulevaa ottelua.

Joukkueen pelaajat ovat motivoituneita ja valmiita otteluun.

Tämä on kärkikamppailu ja nämä ottelut ovat aina arvaamattomia, eikä voi varmasti tietää etukäteen mitä tulee tapahtumaan. Mutta me olemme ainakin valmiit antamaan kaikkemme ottelussa, sanoo SJK:n kapteeni Pavle Milosavljevic.

Uskon että ottelu on varmasti parasta mahdollista jalkapalloa mitä Suomessa on. Siinä on varmasti myös paineita molemmilla joukkueilla, mutta uskon että me pystymme pitämään päämme kylmänä ja pystymme voittamaan, Milosavljevic jatkaa.

Entinen HJK pelaaja ja nykyään SJK:ssa maaleja takova Akseli Pelvas odottaa tunteikasta ottelua omalta kohdaltaan. Pelvas on osunut SJK paidassa vanhan seuransa verkkoon jo kolmasti ja lisää saattaa olla tulossa keskiviikkona.

Tuttuja kavereita vastassa ja tiedän miten heitä vastaan pystyy tehdä maaleja. Kyllä tämä ottelu tietenkin herättää tietynlaisia tuntemuksia, sillä se oli kuitenkin minun kotistadionini toistakymmentä vuotta. Siellä on paljon muistoja ja paljon on pelejä tullut pelattua siellä. Koen myös että olen saanut siellä kannattajiltakin aina hyvän vastaanoton, joten kyllä se on siten aika tunteikas hetki minulle. Mutta pelin tiimellyksessä sitä ei ajattele enää, kommentoi Pelvas.

Pelvaksella on myös selkeä resepti sille miten HJK kaadetaan.

Meidän pitää lähteä hyökkäysvoittoisesti iskemään heidän heikkouksiin. Ei meidän kannata liikaa lähteä heitä kunnioittamaan ja vetäytymään. Se harvemmin toimii. Tiedämme kuitenkin että meillä on kaikki avaimet siihen että pystymme luomaan tarvittavia tilanteita ja puolustuskin on tunnetusti ollut meillä hyvää. En usko että paljoa maaleja päästetään tässäkään pelissä. Luotto omaan juttuun vaan, niin sillä pääsee aika pitkälle, Pelvas jatkaa päättäväisenä.

Paikanpäälle Helsinkiin lähtee myös SJK Kannattajat ja otteluun järjestetään kaikille avoin bussikuljetus.

Veikkausliigan kärkipään ottelu HJK – SJK keskiviikkona 17.6. klo 18.30, Helsingin Sonera Stadiumilla.

Keskiviikkona SJK ja HJK kohtaavat toistamiseen tällä kaudella.

HJK:n kannattajat kriittisinä

Hallitseva Suomen mestari HJK ilmoitti maanantaina, tärkeän kärkikamppailun alla, pelaavansa elokuussa harjoitusottelun brittijätti Liverpoolia vastaan. Hieno tapahtuma ei kuitenkaan kirvoittanut pelkästään ylistystä, sillä HJK:n kannattajat kokevat tulleensa huonosti kohdelluksi ottelun tiedottamisen suhteen. Ottelu nimittäin pelataan samana päivänä, kun Veikkausliigan otteluohjelman mukaan HJK:n pitäisi pelata lauantain vierasottelua Maarianhaminassa. Moni kannattaja on odottanut tuota kesäistä reissua innolla ja varannut jo matkojakin otteluun. Keskiviikon tulevan kärkimatsin osalta HJK:n valmistautumiseen tämä tuskin vaikuttaa mitenkään, mutta itse ottelussa HJK kannattajat saattavat näyttää pettymystään seurajohtonsa toimintaan. Joka tapauksessa Liverpool lienee yksi kiinnostavimmista vastustajista koko Pohjolassa ja HJK:lle sekä jalkapalloilulle tapahtuma tuo varmasti paljon näkyvyyttä.

Samassa tiedotustilaisuudessa HJK ilmoitti tehneensä pitkän jatkosopimuksen päävalmentaja Mika Lehkosuon kanssa ja sopimus kestää kauden 2018 loppuun. Vastaavaan tapaan SJK on sitoutunut omaan valmentajaansa pitkäjänteisesti, sillä SJK teki jo viime vuonna Simo Valakarin kanssa neljän vuoden jatkosopimuksen. Merkittävää asiassa onkin kahden Suomen valmennuspiirien kuumimpien ja nousevien nimien sitoutuminen omiin projekteihinsa pidemmällä aikavälillä. Sekä Lehkosuo että Valakari, nostettiin mukaan myös median spekulaatioissa Suomen maajoukkueen avoinna olevaan päävalmentajan pestiin.

Vaikka HJK johtaakin tällä hetkellä sarjaa, eivät kaikki ole olleet täysin vakuuttuneita mestarin otteista. Monet uudet pelaajavahvistukset eivät ole vielä näyttäneet koko potentiaaliaan ja pelitapaa on moitittu mediassa ja HJK:n kannattajistossa. Joka tapauksessa HJK on Suomessa aivan omaa luokkaansa ja ainoa suurseura. Muut seurat voivat toistaiseksi vain haaveilla heidän resursseistaan ja pelaajamateriaalistaan. HJK ei ole silti voittamaton ja SJK on kaatanut HJK:n kahdesti viimeisissä viidessä kohtaamisessa.

Tällä kaudella SJK isännöi HJK:ta toukokuun lopulla ja tuolloin HJK:n onnistui nousta voittoon japanilaisvahvistus Atomu Tanakan maalilla. Ottelu päättyi 1-2 lukuihin, kun SJK ensin johti puoliajalla Akseli Pelvaksen maalilla.

SJK:n ja HJK:n viime kohtaamisen jälkeen Robin Lod on jättänyt joukkueen, siirryttyään Kreikan suurseura Panathinaikosiin. Lodin toistaiseksi viimeiseksi otteluksi Suomen pääsarjassa jäi siten toukokuinen kohtaaminen SJK:n kanssa. Korvaajaksi HJK hankki Toni Kolehmaisen.

HJK on pelannut pelejä kovalla tahdilla ja moni HJK pelaaja oli viime viikollakin maajoukkuekomennuksella. Loukkaantuneena on tällä hetkellä ainakin Nikolai Alho, Gideon Baah ja Obed Malolo. Pelaamissaan neljässätoista ottelussa, HJK on tehnyt 20 maalia ja päästänyt 9. Maaleja on siten yksi enemmän kuin SJK:lla ja päästettyjä maaleja neljä enemmän. Joukkueen paras maalintekijä on Demba Savage, jolla on kasassa kuusi maalia. Savage osui myös SJK:ta vastaan ensimmäisessä kohtaamisessa. Japanilaiskaksikko Tanaka ja Mike Havenaar, ovat molemmat tehneet kolme maalia mieheen. Savagen lisäksi joukkueen parhaana pelaajana on tällä hetkellä hieman yllättäen maalivahti Daniel Örlund, joka on pitänyt joukkuetta pystyssä ilmiömäisillä torjunnoillaan.

Atomu Tanaka iski HJK:n voittomaalin Seinäjoella toukokuun lopussa.

Cedric Gogoua pelikiellossa

SJK joutuu otteluun ilman Veikkausliigan vuoden puolustajaksi viime kaudella valittua Cedric Goguaa, jonka korttitili täyttyi edellisessä RoPS ottelussa. Loukkaantumistilanne on sen sijaan parantunut, kun koko alkukauden sivussa ollut Jesse Sarajärvi on jälleen pelikunnossa. Hän haki yhdessä hyökkääjä Bahrudin Atajicin kanssa pelituntumaa sunnuntaina reservijoukkue Kerho 07:n riveissä. Loukkaantuneena on siten enää Marco Matrone, joka hänkin on jo ottanut ensimmäiset kunnon juoksuaskeleensa SJK:n harjoituksissa.

Keskiviikon kärkiotteluun SJK pääsee hyvin akut ladattuina ja ainoastaan maalivahti Mihkel Aksalu oli viime viikolla maajoukkuekomennuksella. Aksalu pelasi Viron paidassa San Marinoa vastaan ja piti nollan, kun Viro voitti 2-0 ja piti maan unelman EM-kisapaikasta elossa. Aksalu on ollut kovassa vireessä myös Veikkausliigassa ja hän on torjunut jo kahdeksan nollapeliä.

SJK:n paras maalintekijä on ollut Akseli Pelvas, joka on osunut neljästi. SJK:lla on kuitenkin maalit jakautunut varsin tasaisesti ja maalintekijöitä on peräti kymmenen. Eniten maalisyöttöjä on kasassa Jussi Vasaralla. Myös Pelvas on kunnostautunut syöttötilastossa ja hän on kokonaisuudessaan tällä hetkellä SJK:n tehokkain pelaaja, kun lasketaan yhteen maalit ja niihin johtaneet syötöt. Eniten syöttöjä, eniten onnistuneita syöttöjä omille ja eniten voitettuja kaksinkamppailuja on puolestaan Mehmet Hetemajlla, joka onkin varsin tärkeä palanen SJK:n pelissä.

Mehmet Hetemaj on SJK:n keskikentän päällikkö

SJK Kannattajat bussilla peliin

SJK Kannattajat järjestää kaikille avoimen bussikuljetuksen Helsinkiin ja siellä Sonera Stadionilla keskiviikkona 17.6. klo 18.30 pelattavaan HJK – SJK kärkikamppailuun.

Matkaan lähdetään Seinäjoelta, Wallsport Areenalta klo 12.30 ja paluu on samaan paikkaan ottelun jälkeen, noin klo 2.00 yöllä. Paikanpäällä Helsingissä olemme noin tuntia ennen ottelun alkua ja bussi ajaa suoraan Sonera Stadionille, vanhan jäähallin taakse. SJK kannattajat sijoitetaan omaan varattuun paikkaansa Itäkatsomon pohjoispäätyyn ja sinne on oma portti Sonera Stadiumin itäkatsomon päädystä.

Myös Helsingissä asuvat ja omilla kyydeillä tulevat SJK kannattajat pääsevät samaan katsomonosaan, jos he ilmoittavat tulostaan etukäteen SJK kannattajien sähköpostiin. Itäkatsomon takana on normaalit palvelut anniskelualueineen.

Reissun hinta on 40 euroa ja se ei sisällä pääsylippua peliin. Kaikki matkalaiset saavat kuitenkin liput alennettuun hintaan.

Ilmoittautumiset mukaan sähköpostitse osoitteeseen kannattajat@sjk2007.fi. Matka maksetaan ennen bussin lähtöä Wallsport Areenan kahvioon. Matkaa koskevat tiedustelut ja paikanpäälle omin kyydein tulevien ilmoitukset, voi laittaa samaan osoitteeseen.

Lähde mukaan kannustamaan SJK:ta voittoon! Linja-autossa on tunnelmaa ja kannattajien linja-autossa sitäkin enemmän! Tervetuloa mukaan.

Ottelu näkyy myös ISTV:llä

Kaikki Veikkausliigaottelut näkyvät kokonaisuudessaan suorina ja selostettuina monikameralähetyksinä Ilta-Sanomien ISTV:ssä. Lähetyksiä voi katsella verkosta ympäri Suomen ja hintaa palvelulla on vain 9,90 / kuukausi.

Palvelun kautta otteluita voi katsella myös jälkikäteen ja kaikista peleistä tulee myös kentänlaitahaastattelut ja kohokohtakoosteet hidastuksineen.

ISTV:n pääset tilaamaan osoitteesta Ilta-Sanomat/Extra