123 456 7890

SJK matkustaa lauantaiksi Helsinkiin, missä se kohtaa HJK:n klo 15.00 alkavassa ottelussa. Ottelu on TV-kanava Jim:n Futiskierroksen pääottelu. Seinäjoella sitä voi katsoa suorana ja ilmaiseksi OmaSp Stadionin Vierasmatsi Live -tapahtumassa. Paikalle matkustaa paljon SJK-kannattajia ja pääkaupunkiseudulla asuu entisiä seinäjokisia sekä SJK:ta kannattavia, jotka kaikki voivat sijoittua stadionilla samaan paikkaan, Itäkatsomon lohkoon 120. Liput sinne saa edulliseen 10 euron hintaan tästä linkistä. Tämän ennakon loppuosassa lisää järjestelyistä sekä katsomokartta.

SJK on Veikkausliigassa tällä hetkellä toisena. Kärkikolmikolla, eli Ilveksellä, SJK:lla ja KuPS:lla on 12 pistettä. Ilves on kärjessä parhaimman maalieron turvin, se on myös pelannut yhden ottelun vähemmän. Kolmikon takana pisteen päässä neljäntenä on lauantain vastustaja HJK, joka on pelannut yhden ottelun SJK:ta enemmän. Lauantain peli on siten kärkikamppailu. Molemmat joukkueet pelasivat edelliset ottelunsa kirvelevästi tasan, johdettuaan otteluitaan ihan viime hetkille asti. HJK:lla palautumisaika on pelin jälkeen ollut hieman lyhyempi, sillä lauantaina edellisestä ottelusta on kulunut neljä päivää. SJK:n edellisestä pelistä on kuusi päivää. SJK ja HJK kohtasivat jo aiemmin huhtikuussa Seinäjoella ja silloin pisteet tasattiin 0–0-tuloksella.

Edelliseen otteluumme verrattuna, meillä on nyt paljon enemmän tuoreita jalkoja joukkueessa. Olemme myös pelanneet jo kerran HJK:ta vastaan, joten tiedämme millainen joukkue tulee vastaan. Tietenkin tiedämme myös, että se on erilainen tällä kertaa ja siellä on nyt joukkuekin hieman erilainen, johtuen heidän pelikielloista, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Olemme edelleen sarjan kärjessä, emme halua luopua siitä ja haluamme jatkaa siellä. Haluamme saada kolme pistettä. En näe syytä, miksi emme voisi ottaa kolmea pistettä, sillä joukkueemme on otteluun valmis, niin mentaalisesti kuin fyysisestikin. Meillä on hyvä henki joukkueen sisällä, hyvä yhdessä työntekemisen henki. Pelaajia on tullut takaisin ja meillä oli tänään treeneissä täysi pelaajaryhmä. Osa toki vielä harjoittelee vain osan harjoituksista, mutta heidänkin paluunsa tapahtuu tänä viikonloppuna tai seuraavan. Eli meillä on täysi pelaajaryhmä ja on minun päänsärkyni valita niistä paras mahdollinen kokoonpano, jolla saamme parhaan mahdollisen tuloksen juuri tästä ottelusta, jatkaa Eremenko.

Me olemme siis jo nyt valmiina lauantain otteluun, mutta meillä on edelleen pari päivää aikaa hioa kaikki kuntoon lauantaiksi. Näistä kahdesta viime Mestareiden Liigan ottelusta, olemme kuitenkin voineet saada inspiraatiota, että mitä tahansa voi tapahtua ja jalkapallo on juuri siksi niin mahtavaa, päättää Eremenko.

SJK:n maalissa on pelannut kaikissa Veikkausliigan otteluissa Jesse Öst ja SJK on päästänyt Ilveksen jälkeen toiseksi vähiten maaleja. Öst on esittänyt muutamia komeita torjuntoja ja ollut tärkeä osa tiivistä puolustusta.

Varmasti tiukka peli on tulossa nytkin. Ja varmasti se maalivahti meistä joka pelaa, saa taatusti tehdä töitäkin. Niin se on aina HJK:ta vastaan, mutta ollaan tarvittaessa valmiita tehtävään, sanoo Jesse Öst vaatimattomasti.

Meillä on ollut aika paljon pelejä lyhyessä ajassa ja pojat ovat varmasti olleet fyysisesti aika väsyneitä. Samoin on myös itsellä. Vähän on väsynyt ja pääkin on aika väsynyt. Mutta ollaan tsempattu hyvin ja puolustettu hyvin kollektiivisesti. Joten se on ollut mielestäni avain meidän pisteille. Pitää jatkaa samaan malliin edelleen, Öst jatkaa.

Jos omissa soi loppuhetkillä, kuten viime ottelussa, se ottaa päähän tottakai. Mutta kuten koutsi on sanonut, sen päivän saa olla vihainen ja saa ärsyttää, mutta seuraavana päivänä on uusi päivä, uudet treenit. Käydään läpi mitä tapahtui, mutta keskitytään sitten seuraavaan peliin. Peli kerrallaan, päättää Öst.

Veikkausliigan kärkipään kamppailu HJK – SJK lauantaina 11.5. klo 15.00 Helsingissä. Peli näkyy suorana maksullisesta Ruutu-palvelusta ja se on pääotteluna TV-kanava Jim:n Futiskierroksessa. Seinäjoella peliä voi seurata suorana ja ilmaiseksi OmaSp Stadionin Vierasmatsi Live -tapahtumassa Carlsberg Sports Barissa ja siellä ovet aukeaa klo 14.00. Ottelu on myös Veikkauksen kohteena ja kertoimet löytyy tästä.

Hallitseva mestari HJK vastassa toistamiseen

HJK oli joukkueiden välisissä kohtaamisissa niskan päällä vuosina 2017 ja 2018. Tämän vuoden ensimmäinen kohtaaminen huhtikuussa Seinäjoella päättyi 0–0 ja SJK oli lähempänä voittoa. Tasapeli antoi SJK:lle toivoa, että HJK on horjutettavissa.

Kaudella 2016 SJK ja HJK pelasivat edellisen tasapelinsä kauden päätösottelussa ja silloinkaan ei SJK onnistunut maalinteossa HJK:ta vastaan. SJK on voittanut HJK:n viimeksi kaudella 2016 Suomen cupin finaalissa. Sen jälkeen SJK ei ole onnistunut edes maalinteossa HJK:ta vastaan. SJK:n edellinen liigavoitto HJK:ta vastaan on mestaruuskaudelta 2015, kun peli päättyi Seinäjoen Keskuskentällä 3–0.

Jos huhtikuun tasapeli antoi toivoa SJK:lle, antoi se sitä myös muille Suomen seuroille. HJK:n tavoitteet tälle kaudelle olivat Veikkausliigan voitto, Suomen cupin voitto ja lohkovaihepaikka Euroopassa. Suomen cupissa joukkue jäi alkulohkoon ja myös Veikkausliigassa on ollut nihkeää. Historiansa 30. mestaruutta tavoitteleva HJK voitti kauden kaksi ensimmäistä ottelua, mutta pelasi sitten tasan KuPS:n kanssa. Ja kun SJK näytti vahvemmalta hallitsevaa mestaria vastaan heti seuraavassa ottelussa, katosi HJK:n sädekehä hetkessä. Nyt HJK on pelannut putkeen kuusi ottelua ilman voittoa ja se on HJK:n heikoin kauden aloitus useisiin vuosiin. HJK kärsi yhden lähihistorian suurimman tappionsa Suomen kentillä, kun se hävisi Interin vieraana 4–1-numeroin.

HJK:ssa kuohuu syystäkin ja päävalmentaja Mika Lehkosuo, yhdessä kakkosvalmentajana tällä kaudella aloittaneen Jani Sarajärven kanssa, ovat saaneet tuta kannattajien kiukun. Valmennuksen erottamisvaatimukset ovat nykyään yhä useammin ainoa ääni mitä HJK:n kannattajapäädystä kuuluu. Missään tapauksessa HJK:n aliarvioimiseen ei kenelläkään ole varaa. Vaikka Lehkosuota ulos huudellaankin, on hän kiistatta Suomen parhaita valmentajia. Hän luottaa omaan prosessiinsa ja jos se saadaan toimimaan, loppuvat huutelutkin nopeasti.

HJK:lla on joukkueessaan suomalaisia tähtipelaajia, kuten Riku Riski, Kaan Kairinen, Lassi Lappalainen ja Sebastian Dahlström. Uusista hankinnoista kovin CV on nigerialaisella Elderson Echiejilella, joka oli Nigerian MM-kisaryhmässä vuosina 2010 ja 2018. Myös norjalainen Harmeet Singh ja meksikolainen Marco Bueno ovat pelanneet A-maajoukkueissa.

Juuri nyt HJK:lta puuttuu kuitenkin ylläolevasta tähtikatraastaan monta tärkeää palasta. Elderson ja Kairinen saivat edellisessä pelissä punaisen kortin ja Dahlströmin korttitili täyttyi. He kaikki puuttuvat varmuudella lauantain ottelusta. Lisäksi Faith Friday Obilor sai aiemmin FC Interiä vastaan suoran punaisen kortin. Korttinsa jälkeen hän vielä tuuppasi vastustajan pelaajan kumoon. Taklaus ja koko tilanne oli sen verran ruma, että Palloliiton kuripitovaliokunta katsoi hänen yrittäneen vahingoittaa tahallaan vastustajaansa ja antoi hänelle neljä peliä lisää pelikieltoa. Varsinaisen kahden pelin pelikieltonsa hän on jo kärsinyt kahdessa välissä olleessa pelissä. Obilorilla on vielä sääntöjen mukaan mahdollisuus valittaa tuomiosta Urheilun oikeusturvalautakunnalle. Loukkaantumisen vuoksi sivussa on varmuudella Riku Riski.

SJK pääsee vihdoin levänneenä otteluun

Kauden ensimmäinen kuukausi oli SJK:n osalta melkoista otteluruuhkaa, sillä SJK pelasi vain reilussa neljässä viikossa seitsemän ensimmäistä peliään. SJK on siten urakoinut suuren osan peleistään neljän päivän välein. Siinä ajassa ei harjoitella tai päästä hiomaan kuvioita. Se on vain palautumista ja selviytymistä otteluruuhkasta. Siihen nähden SJK:n alkukausi on ollut valtava menestys, sillä SJK ei ole menettänyt pelaajia loukkaantumisten vuoksi ja pisteitä on kertynyt mukavasti. Nyt pelien välissä ollut kuuden päivän tauko onkin tullut tarpeeseen. Jatkossa myös ottelutahti normalisoituu ja pelejä on rauhallisemmalla tahdilla.

SJK saa lauantain peliin takaisin pelikieltonsa kärsineen Moshtagh Yaghoubin, jolle HJK:n kohtaaminen on varmasti erityistä, sillä HJK purki hänen sopimuksensa ennen viime kauden loppua. SJK:n loukkaantuneena olleista pelaajista Billy Ions oli jo penkillä edellisessä ottelussa ja aina vain paremmassa kunnossa. Myös Joonas Sundman ja Joel Mero ovat olleet jo mukana normaalisti harjoituksissa. Heidän kohdalla lauantain ottelu saattaa tulla kuitenkin vielä liian aikaisin. Kaikki muut pelaajat ovat täydessä iskussa ja käytettävissä.

Viime ottelussa SJK antoi myös lepoa muutamille enemmän pelanneille pelaajille, kun Denys Oliinyk, Sergei Eremenko ja Serge Atakayi aloittivat vaihdosta. Viime viikkoina taas vähemmän pelanneista Jeremiah Streng, Daniel Håkans, Ville Tikkanen, Jesse Sarajärvi ja Maximo Tolonen ovat käyneet SJK Akatemian mukana Kakkosessa tai harjoitusottelussa pitämässä pelituntumaa yllä.

SJK:n seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 18.5. FC Honkaa vastaan klo 16.00 ja se on samalla koko toukokuun ainoa kotiottelu. Myös kesäkuulle on merkitty vain yksi kotiottelu ja se saattaa vielä siirtyä myöhemmin pelattavaksi, mikäli IFK Mariehamn menee Suomen Cupin finaaliin. IFK kohtaa VPS:n Suomen Cupin välierässä 16.5. Jos siis myös kesäkuun ottelu siirtyy, pelaa SJK lauantaina 18.5. ainoan kotiottelunsa kahteen kuukauteen. Sitä peliä ei kannata missata ja ennakkoliput siihen saa SJK:n verkkokaupasta.

Lauantaina kaikki SJK-kannattajat Itäkatsomon lohkoon 120

Helsinkiin matkustaa junilla ja omilla kyydein useita kymmeniä SJK-kannattajia ja lisäksi siellä on jo valmiiksi kymmeniä kannattajia. Siten SJK saa peliin kunnon tuen omiltaan.

Kaikki SJK-kannattajat ja SJK:ta tukevat, voivat sijoittua Helsingin Telia 5G Areenalla Itäkatsomon ja Pohjoispäädyn kulmauksessa olevaan 120 lohkoon. Sinne on oma sisäänkäynti vanhan jäähallin puoleisesta kulmasta ja siellä on omat palvelut anniskeluineen. Anniskelualue on K18, mutta alaikäiset ja lasten kanssa peliin tulevat, voivat sijoittua anniskelualueen viereen ja tulla sisään samasta portista. Katso alta kuva lohkon sijoituksesta ja sisäänkäynnistä.

Ennakkoliput SJK-katsomoon saa ainoastaan tästä linkistä: HJK – SJK 11.5. klo 15.00 SJK-kannattajien lohko 120. Lippuja saa vielä pelipäivänä Pohjoispäädyn lipunmyyntipisteestä, jos niitä on jäljellä.

SJK:n kannattajaryhmä Klopit sijoittuu katsomolohkon etuosaan. Porteilla kaikille tehdään turvatarkastus.