123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon uusi toimitusjohtaja on entinen jalkapalloilija ja valmentaja Kari Martonen. Martosen pesti uudessa toimessa alkaa tammikuun alussa.

Martosella ei ole varsinaista aiempaa kokemusta seurajohdon tehtävistä, mutta hän on ollut jalkapalloseuroissa mukana yli 40 vuotta ja omaa laajan kokemuksen seuratoiminnan koko kirjosta, sekä suuren kontaktiverkoston Suomen jalkapallopiireissä.

Hänet tunnetaan positiivisena, helposti lähestyttävänä jalkapallomiehenä, sekä pitkäjänteisenä ja määrätietoisena toiminnan kehittäjänä.

Martosessa meidät vakuutti kokonaisuus. Hänellä on vankka jalkapallopuolen kokemus, hän on ihmisenä hyvä tyyppi ja hän osaa toimia johtajana. Lisäksi hän tietää mitä seuratyö Suomessa on ja hän on myös aiemmin siviilityössään johtanut talousvastuullista yksikköä, kommentoi SJK hallituksen jäsen Janne Kotamäki Martosen valintaa.

SJK toimitusjohtaja Kari Martonen

50-vuotta tänä vuonna täyttänyt Kari Martonen, on syntynyt 13.3.1963 Valkeakoskella, mutta muuttanut pian syntymänsä jälkeen Helsinkiin, jossa asui 27-vuotiaaksi asti. Hänen kasvattajaseuransa ovat helsinkiläiset Kontu ja HJK.

Pelaajana hän on pelannut 248 pääsarjaottelua ja tehnyt näissä 22 maalia HJK:n ja Hakan paidassa. Hän oli mm. voittamassa kolmea Suomen mestaruutta HJK:ssa vuosina 1985, 1987 ja 1988, sekä Hakassa vuonna 1995.

Martonen on suorittanut valmentajana UEFA Pro JVK-tutkinnon sekä Vierumäen Urheiluopiston erikoisammattivalmentajatutkinnon ja toiminut valmentajana Veikkausliigan Hakassa ja Hongassa, sekä päävalmentajana JJK:ssa. Lisäksi Martonen on ollut Suomen U21 maajoukkueen valmentajana yhtäjaksoisesti vuodesta 2007. Valmennusurallaan hän on voittanut yhden SM-kullan, kaksi SM-hopeaa ja yhden SM-pronssin, sekä yhden Suomen cupin.

Martonen, vaimo ja viisi lasta, ovat asuneet vuodesta 1990 lähtien Valkeakoskella ja perhe asuu aluksi toistaiseksi siellä, isän asuessa osan ajasta Seinäjoella.
Siviilikoulutukseltaan Martonen on tietotekniikan diplomi-insinööri sekä sähkövoimatekniikan insinööri ja hän on työskennellyt paperitehtaassa automaatioinsinöörinä.
Valmentajakoulutuksena hänellä on UEFA Pro JVK-tutkinto sekä Vierumäen Urheiluopiston erikoisammattivalmentajatutkinto.

Työsuhde alkaa Tammikuussa 2014.