123 456 7890

Karhunkaato hommia edessä
Seinäjoen Jalkapallokerho aloittaa Suomen Cupin kohtaamalla neljännen kierroksen ottelussa vieraskentällä Kolmosessa pelaavan Kauhajoen Karhun. Karhu selvitti tiensä neljännelle kierrokselle voittamalla vieraissa FC Korholm/2:n 3-0. Kerholle ottelu on ensimmäinen cupin ottelu seuran historiassa.

Ottelun voittaja kohtaa viidennellä kierroksella voittajan otteluparista IK Myran-Rovaniemen Palloseura, eli luvassa lienee Veikkausliigajoukkueen vierailu. On aika vaikea uskoa, että Alavetelistä oleva Kolmosen joukkue pystyisi kukistamaan liigassa vahvasti aloittaneen RoPS:n.

Kerholle ottelu Kauhajoen Keskuskentällä on kauden kuudes virallinen peli ja voittotili on edelleen avaamatta. Nyt se on kuitenkin tarkoitus avata, vaikka se tarkoittaakin sitä, että jo ennestään tiukka otteluohjelma muuttuu vaikeasta vielä hankalammaksi.

Kerho olisi mieluusti pelannut tämän ottelun jo kuun alussa, mutta kauhajokelaiset eivät halunneet vielä silloin pelata, vaan halusivat järjestää massiivisen mainoskampanjan. Näin lehtereille onkin varmasti luvassa tuhatpäinen katsojajoukko. Se on loistava juttu, sillä tunnelma nousee cupissa aina kun “David” ja “Goljat” kohtaavat.

Karhulla on cupissa perinteitä, sillä viime kaudella joukkue eteni niin pitkälle, että sai vieraakseen tuolloin Veikkausliigassa pelanneen AC Oulun. Maalirikkaassa ottelussa oululaiset hakivat kuitenkin jatkopaikan numeroin 5-2.

Tällä kaudella Karhu on aloittanut Kolmosessa ailahtelevasti. Ensin kaatuivat VIFK Young Boys vieraissa 2-0 ja Nurmon Pallo kotona 4-1, mutta sen jälkeen ei voittoja ole tullut. Viimeksi FC Kuffen haki pinnat Kauhajoelta lukemin 3-2 ja sitä edelsi vierastappio Sporting Kristinalle numeroin 2-0. Seassa on myös yksi tasapeli FC Komun kanssa lukemin 1-1.

Kerhon saldo on kuitenkin synkempää luettavaa, sillä viidestä ottelusta on kolme pelattu tasan. Sen lisäksi tilillä on kaksi kotitappiota. Nyt olisi syytä saada koneet käyntiin ja ottaa voitto alle ennen perjantaina jatkuvaa Kakkosta, jolloin vieraaksi saapuu TUS.

Toki myös seinäjokelaisella jalkapallolla on mittavat cup-perinteet. Niistä suurin sankariteko löytyy 31 vuoden takaa, jolloin Seinäjoen Palloseura eteni Suomen Cupin finaaliin Valkeakosken Hakaa vastaan. SePS pudotti matkallaan finaaliin välierissä Mikkelin Palloilijat 1-0, puolivälierissä Oulun Työväen Palloilijat 5-1, kolmannella kierroksella Kajaanin Palloilijat 3-1, toisella kierroksella RPallon 4-1 ja ensimmäisellä kierroksella Forsby BK:n 3-0. Finaalissa Valkeakosken Haka varmisti tuplamestaruutensa numeroin 3-1.

Sen jälkeen lippua piti ylhäällä lähinnä TP-Seinäjoki pelaten useita Veikkausliiga-joukkueita vastaan 2000-luvulla. Viimeisimmät Seinäjoella vierailleet liigajoukkueet ovat edesmennyt AC Allianssi, Kuopion Palloseura, Tampere United, toinen edesmennyt ryhmä, eli FC Jazz ja Rovaniemen Palloseura. Sepsi-78 sai muutama vuosi sitten todellisen namupalan HJK:n käytyä kylässä.

Kolmosessa pelaava Karhu vahvisti kuun alkupuolella rivejään kahdella puolalaisella nuorukaisella. Heistä 21-vuotias Cezary Wrobel pelaa alakerrassa ja kärkeen hankittiin vuotta vanhempi Rafal Jedrych.

Cupin ottelusta Kerholta ovat sivussa ainakin Juha Etelä-Aho, Tiitus Lehtinen, Ville Kukkanen, Pekka Väänänen, Jukka Yli-Renko, Jyri Nieminen, Mikko Kärki, sekä mahdollisesti vielä Toni Kujalakin. Nyt on kuitenkin mainio tilaisuus antaa peliaikaa niille pelaajille, jotka eivät ole sitä vielä Kakkosessa saaneet. Se ei tarkoita Karhun aliarvioimista vaan sitä, että pelaajia on pakko kierrättää tahdin ollessa näin hurja.

Ottelu alkaa Kauhajoen Keskuskentän viheriöllä klo 19.00.