123 456 7890

Kantaako siivet?
Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa sunnuntaina Kokkolaan Kirkonmäen kentälle ottamaan mittaa vakuuttavasti sarjan aloittaneesta GBK:sta.

Kerho on pelannut kaksi ottelua Gebiksen tavoin sillä erotuksella, että isäntäjoukkue on ottanut kaksi voittoa sarjassa viidentenä olevan Kerhon jäätyä kotiavauksessaan maalittomaan tasapeliin FC OPA:n kanssa.

Sarjassa kolmantena oleva GBK puolestaan voitti avausottelussaan Torniossa TP-47:n 2-0 (2-0) kamerunilaisen Misse Ebonguen ja Kristoffer Ainasojan osumilla ja sen jälkeen pahoinpiteli sarjanousija Kajaanin Hakaa Kipparihallina tunnetussa bunkkerissaan 4-1 (3-1). GBK:n maaleista vastasivat Jesse Iivonen, Ville Jylhä, Mika Granholm pilkulta ja Ebongue toistamiseen.

Talvella GBK:n joukke vaikutti olevan levällään pahemman kerran, mutta niin vain markkinoilta raavittiin kasaan varsin tasokkaitakin pelimiehiä vilisevä nippu. Perinteisenä junnuseurana tunnettu kokkolalaisyhdistelmä päätti satsata Misse Ebogueen, Lawrence Smithiin, Marcelo Machadoon ja jatkuvasti rampana olevaan Vitaoon. Ulkomaalaisnelikosta ainakin Smith ja Vitao ovat ottelusta sivussa ensimmäisen katseltua punaista Suomen Cupin tappiollisessa ottelussa Mikkelin Palloilijoita vastaan ja jälkimmäisen käytyä leikkauspöydällä. Myös molemmat Ainasojat ovat poissa joukkueesta huomenna.

Sen paremmin ei mene Kerhollakaan. Sivussa on puolet joukkueesta. Keskiviikon vaativa kamppailu FF Jaroa vastaan verotti rivejä Mikko Ylihärsilällä, Toni Kujalalla ja mahdollisesti vielä Nuutti Panulallakin jo ennestään sivussa olleiden lisäksi. Kun ketään ei saada telakalta matkaan, hiukan rampana mennään, mutta se puolestaan tarjoaa nuorille pelaajille ison haasteen, joka voi poikia lisää peliaikaa jatkossa.

Kerho on pelannut tällä kaudella viisi virallista ottelua. Näistä kolme on päättynyt voittoon, yksi tasan ja keskiviikkona sitten lähdettiin Suomen Cupista laulukuoroon FF Jaron lennättämänä numeroin 2-1 (1-0, 1-1) jatkoajan jälkeen.

Sarjapeleissä maalinteossa ovat onnistuneet kahdesti viimeistelleen Juha Etelä-Ahon lisäksi Ville Pajula ja Mikko Ylihärsilä. Suomen Cupissa maaleja syntyi tällä kaudella kahdeksan, jotka jakaantuivat melko lailla laajasti.

Usein on kohdattu
Kerho ja Gebis ovat ottaneet toisistaan mittaa SJK:n lyhyen historian aikana melko usein. Jo seuran ensimmäisellä kaudella otettiin yhteen peräti neljä kertaa. Treenipeleissä Kerho voitti Kokkolassa 3-0 ja Joupiskalla pelattiin 0-0.

Kauden 2008 sarjapeleissä Kerho kävi heinäkuussa Kokkolassa komealla hellesäällä ja haki voiton mukaansa numeroin 2-1. Maalinteossa SJK:sta onnistuivat KPV:n farmiapuna mukana ollut ja nyt IFK Mariehamnin väreissä pelaava Petteri Forsell ja Mikko Kärki. Isäntien maalist avastasi Jonas Nyberg. Syyskierroksella GBK haki puolestaan kauden viimeisestä ottelusta voiton Joupiskalta viimeisen minuutin pilkulla numeroin 1-0 (0-0).

Viime kausi oli identtinen. Kerho kuritti isäntiä Kipparihallissa peräti 4-1 (2-0) sarjan ensimmäisessä ottelussa Ville Pajulan, Tommi Haanpään ja kahdesti maalanneen Mikael Muurimäen oltua hurjina. Kotijoukkueen ainoasta maalista vastasi Marko Laitala. Sen sijaan Keskuskentällä vieraat saivat apuja epäonnistuneesta erotuomaroinnista Toni Patrikaisen oltua saunakavereilleen reilu heppu. “Mikin” kaatamisesta olisi pitänyt ehdottomasti seurata pilkku, mutta kappas, se jäi puhaltamatta ja vieraat veivät voiton Marcelo Machadon osumalla 1-0 (1-0).

Vaikka Kerho joutuukin otteluun siipirikkoisena, ei valmentaja Tomi Kärkkäinen apeile sen suuremmin. Pelipäivä on juhlapäivä ja mustapukuinen vierailija lähtee kauden ensimmäiseen nurmikentällä pelattavaan otteluunsa taistelemaan altavastaajana ihan tosissaan.

Ottelu alkaa Kirkonmäen kentällä klo 18.30.