123 456 7890

Kamppailu lohkovoitosta
Seinäjoen Keskuskenttä toimii näyttämönä kauden tähän mennessä tärkeimmälle pelille Seinäjoen Jalkapallokerhon osalta. Panoksena on lohkovoitto.

Lauantaina vastaan saapuu huikeat 11 peliä ilman tappiota pelannut kokkolalainen Gamlakarleby Bollklubb, eli tutummin GBK.

Sarjassa vauhdilla kakkoseksi kavunneen GBK:n edellinen tappio on ottelusta HauPaa vastaan kesäkuun 9. päivältä, jolloin numerot olivat isäntäjoukkueelle samat kuin muutamaa päivää aiemmin Kokkolan Keskuskentän helteessä Kerhoa vastaan, eli 3-2. Kerhon maalit Kokkolassa syntyivät Mikael Muurimäen, Petter Meyerin ja ottelun lopulta ratkaisseen Mikko Ylihärsilän viimeisteleminä. Kotijoukkueen kahdesta unelmaosumasta vastasi Staffan Svenlin.

Eroa sarjassa kakkosena olevalla GBK:lla ja käytännössä koko kauden piikkipaikkaa hallussaan pitäneellä Kerholla on 15 pistettä. Käytännössä lienee selvää, että Kerho tulee ottamaan ne kaksi lohkovoiton varmistavaa pistettä jossakin kuudesta viimeisestä koitoksestaan, mutta teoriassa GBK:n ohut oljenkorsi on kuitenkin olemassa matemaattisesti. Ihan toinen asia on se, että pystyykö Kerho kukistamaan Gebiksen huomenna ja varmistamaan samalla lohkovoittonsa.

Helppoa ottelua ei odota kukaan. Kerhossa pelaavan Patrik Lomskin isoveli, Jozef, on piiskannut GBK:n huikeaan rynnistykseen, jolle ei loppua ole näkyvissä. Mitä Kerhon väkeen tulee, täällä todellakin odotetaan ja toivotaan Gebiksen ottavan paikkansa nousukarsinnoissa. Mikä olisikaan sen mukavampaa kuin saada finaalin taistelupariksi Kerho ja Gebis! Siihen haavekuvaan on kuitenkin melko pitkä matka, mutta se on mahdollista.

Lohkovoittaja ei voi missään tapauksessa kohdata oman lohkonsa kakkosta karsinnan ensimmäisessä vaiheessa, eli jos Kerho ja GBK karsintoihin etenevät, ne pelaavat eri ottelupareissa. Siitä sitten vain kohti finaalia ja meillä on valmiina pohjalainen futisjuhla!

Mutta, mutta… eipäs mennä asioiden edelle.

Ensin pelataan siis sarjapisteistä. Kaikesta päätellen Keskuskentän lehterit tulevat pullistelemaan lauantaina. Kerhon yleisökeskiarvo Keskuskentällä on tonnin paremmalla puolella ja tällaisen huippumatsin olessa kyseessä voisi vallan mainiosti kuvitella, että viimeistään nyt kaikki vähänkään futista seuraavat saapuvat paikan päälle ottamaan selkoa pohjalaisgladiaattoreiden voimauhteista tällä hetkellä.

Kuntopuntarissa joukkueet ovat peräkkäin sijoilla 1. ja 2. Tietenkin. Molemmat ovat nimittäin pelanneet upeasti viime viikkoina. Kerholla on alla 20 ottelua peräkkäin ilman tappiota ja niistä viimeiset kahdeksan ovat tuoneet voiton. GBK:lla alla on 11 ottelua peräkkäin ilman tappiota. Tämä, jos mikä, on todellinen titaanien taistelu.

Alkukauden hieman kankeasti aloittanut GBK oli jo talvella mainiossa kunnossa. Joukkue eteni Suomen Cupissa pitkälle. Neljännellä kierroksella Max Å;ström ja Lawrence Smith takasivat osumillaan jatkopaikan KPV Akatemiaa vastaan numeroin 2-1. Viidennellä kierroksella GBK kaatoi kotihallissaan jatkoajalla FC Santa Clausin 4-3 Jussi Roikon maalattua kahdesti, sekä Misse Ebonguen ja Tobias Wentinin osuttua kertaalleen. Myös kuudennella kierroksella GBK joutui jatkoille Kolmosen Maskun Palloseuran kanssa, mutta selvitti tiensä jatkoon numeroin 3-1. Maaleista vastasivat Aaro Hedman, Jussi Roiko ja Ville Jylhä.

Näin GBK siis selvitti tiensä seitsemännelle kierrokselle Kerhon tavoin. Jos GBK olisi onnistunut pudottamaan 7. kierroksella Veikkausliigajoukkue Valkeakosken Hakan, pelaisi se syyskuussa Suomen Cupin Pikkufinaalissa. GBK kuitenkin kärsi niukan 2-0 -tappion kotihallissaan valkeakoskilaisille ja näin FC KooTeePeen samaan aikaan pudottanut Kerho pelaa Pikkufinaalissa.

Tuolloin saatiin kuitenkin jo indikaatioita siitä, että GBK tulee olemaan Kakkosessa merkittävä tekijä.

Vaikka kauden alku ei sitä vielä luvannut, on joukkue noussut tasolleen. Ensimmäisen yhdeksän kamppailua tuottivat GBK:lle peräti viisi tappiota, kolme voittoa ja yhden tasapelin. Sen jälkeisen elämän kaikki jo tietävätkin sujuneen merkittävästi paremmin.

Valmentaja Jozef Lomski johdatti vuosi sitten GBK:n B-juniorit SM-sarjaan ja tuli edustusjoukkueen luotsiksi tälle kaudelle. Hän on lyhyessä ajassa osoittanut olevansa melkoinen velho saadessaan uusiutuneen joukkueen tällaiseen kiitoon. Joukkue vilisee viime kaudella B-junnuissa loistaneita nuorukaisia Tobias Wentinin, Dima Ahon ja Ville Huuhkan muodossa. Nuoria taitureita löytyy myös 1-2 vuotta vanhemmistakin pelaajista Max Å;strömin, Lucas Rasmuksen, Aaro Hedmanin ja Petteri Jokihaaran muodossa.

Kokemusta ryhmässä edustavat puolestaan kolme jenkkiä, eli Lawrence Smith, Chris Corcoran ja tuorein vahvistus, Ross Kelly. Keskikentällä Tommi Halonen on kovan luokan pelimies tälle tasolle ja kärjessä Misse Ebongue on joukkueensa tehokkain viimeistelijä. Jussi Roiko kävi puolestaan talvella kokeilemassa Kerhon treeneissä, mutta entinen liigapeluri päätyi isiensä maille.

Kuten kaikesta näkyy, vastaan juokseen todella laadukas ryhmä. Niinpä tulokset eivät voi oikeastaan yllättää ketään.

Kerhon pelit ovat sujuneet nekin. Viimeksi kaatui Vihtavuoren pamaus Laukaassa 3-0 (2-0). Ottelu ei ollut mitenkään silmiä hivelevän kaunista katseltavaa, mutta rutiinisuorituskin riitti kolmeen pisteeseen Aki Sipilän maalattua kahdesti ja Patrik Lomskin kertaalleen. Kerholle lauantain ottelu on paluu kotikentälle kahden vieraspelin jälkeen. Viimeksi on nimittäin kotona pelattu elokuun alkupuolella, jolloin kahdessa peräkkäisessä ottelussa onnistuttiin kaatamaan kaksi keskipohjalaista joukkuetta JBK:n ja FC YPA:n muodossa.

Laukaan reissulta Kerholta olivat sivussa Matti Lähitie, Tiitus Lehtinen, Toni Kujala, Jesse Jääskeläinen ja vielä tämän viikonlopun lainalla JBK:ssa pelaava Lee Brennan. Hyvä uutinen sen sijaan oli Mikko Ylihärsilän paluu pelikentille.

Lauantaina Timo Rauhala sovittaa pelikieltoaan, mutta muiden osalta tilanne on auki siinä mielessä, että Lähitien tai Laukaassa loukkaantuneen Patrik Lomskin pelikunto ratkeaa vasta lauantaina ennen ottelua.

GBK:n tulivoima on Kerhon tavoin jakautunut laajalle rintamalle. Jo 13 eri pelaajaa on Marianne-paitaisista saanut nimensä maalintekijätilastoon. Heistä siis ahnein on ollut Misse Ebongue kuudella maalillaan. Miika Hohenthal, Tobias Wentin, Lawrence Smith ja Staffan Svenlin ovat osuneet neljä kertaa.

Kerhon tilastoista löytyy 14 maalaria, joista ahkerimmin vastustajan verkkoa ovat tomuttaneet 18 kertaa osunut Petter Meyer ja yhdeksän maalia viimeistellyt Mikael Muurimäki, joka muuten on pelannut urallaan yhden kauden myös GBK:ssa. Seitsemän kertaa maalannut kokkolalainen Aki Sipilä puolestaan on tainnut jo rikkoa oman yhden kauden ennätyksensä ja jokainen voi olla melko varma siitä, että “Silppuri” tekee taatusti kaikkensa upottaakseen Gebiksen lauantaina.

Daniel Caumolla maaleja on kahdeksan, mutta Kerhon asussa hän ei toistaiseksi ole vielä maalinteossa onnistunut, vaikka Laukaassa jo ylähirsi lupaavasti kolisikin.

Joukkueet ovat muuten tähän mennessä kohdanneet treenipelit mukaan lukien yhteensä yhdeksän kertaa. Näistä Kerho on voittanut viisi, kerran on pelattu tasan ja kolme kertaa on GBK juhlinut voittoa. GBK on muuten se ryhmä, josta Kerho otti seurahistorian ensimmäisen voittonsa helmikuun 2008 alussa Kipparihallissa. Lukemat tuossa ottelussa kirjattiin vieraille 3-0.

Sarjapeleissä tilastot ovat miltei tasan. Seitsemästä ottelusta Kerho on voittanut neljä ja GBK kolme. Viime kauden päätteeksi Kerho voitti ottelun Joupiskalla 2-1 ja Klopit järjestivät monin tavoin varsin ikimuistoisen ja upean soihdutuksen pelin jälkeen.

Ottelussa on omaa pientä jännitettään ihan perhepiirissäkin, sillä veljekset Jozef ja Patrik Lomski edustavat nyt eri seuroja. Jozef siis koutsaa vieraita ja Patrik pyrkii upottamaan pelivälineen Gebiksen verkkoon kotijoukkueen hakiessa hänen povaamaansa 2-0 -voittoa. Muutkin voittonumerot kuitenkin kelpaavat, jos ovat tullakseen!

Otteluun odotetaan melkoista yleisöryntäystä. Jo heinäkuussa pelattuun FC Kiisto -matsiin saapui katsojia paikalle miltei 1500. Nyt odotusarvot ovat samaa luokkaa. Saattaa olla, että peliin tulee enemmänkin väkeä, joten Kerhon leirissä toivotaan yleisön saapuvan ajoissa paikalle.

Matsiin on rakennettu uusia palveluita yleisön viihtyvyyden parantamiseksi ja toiminnot ovat täydessä vauhdissa jo klo 14.30, eli kentällä on mahdollisuus virittäytyä oivalliseen pelitunnelmaan!

Otteluisäntänä toimii Copax ja matsi alkaa lauantaina klo 16.00 Keskuskentällä.