123 456 7890

SJK U23 isännöi torstaina 10.5. klo 16:00 KuPS:n reservijoukkue KuFu-98:a OmaSp Stadionilla. Torstai on pyhäpäivä, joten aikainen alkamisaika ei haittaa. Otteluun pääsee sisään SJK:n kausikorteilla ja liput ovelta maksaa 5 euroa. Kahvilapalvelut löytyy pääkatsomon alta ja Carlsberg Sports Bar on auki pääkatsomon toisessa kerroksessa.

Kakkosen C-lohkon kärkeen toisella voitolla noussut SJK U23 on aloittanut sarjan mainiosti, sillä se ei ole vielä päästänyt maaliakaan ja se on tehnyt yhteensä kuusi kahdessa pelissä. TPV ja Kraft on pelannut vasta yhdet ottelut, mutta muuten lohkon muilla joukkueilla on jo pistemenetyksiä tullut. Nyt SJK on pienessä otteluruuhkassa, sillä viime sunnuntain ja torstaina tulevan ottelun jälkeen, se pelaa vielä ensi sunnuntaina kotipelin VIFK:ta vastaan.

Pienoinen otteluruuhka on tosiaan, joten tällä hetkellä harjoittelu on lähinnä palautumista ja valmistautumista seuraavaan otteluun. Onneksi kuitenkin pelaajamateriaalia on, joten jonkin verran tullaan näkemään kierrätystä, kertoo SJK U23 vastuuvalmentaja ja SJK:n akatemian johtaja Jani Uotinen.

Torstaina SJK U23 saa vastaansa Veikkausliigassa kovassa vireessä olevan KuPS:n farmiseuran. KuFu aloitti kautensa kahdella kotipelillä, joista se voitti ensimmäisessä oululaisen Herculeksen 1-0 ja hävisi viime viikonloppuna TPV:lle 0-2. Jälkimmäisessä pelissä kuopiolaisten paidassa pelasi KuPS:n edustusjoukkueen miehiä, muun muassa tälle kaudelle hommattu hyökkääjävahvistus Deivydas Matulevicius.

Uskoisin että heilläkin jonkin verran kokoonpano elää jokaisen pelin kohdalla, kuten meilläkin. Eli siellä on mukana parhaat KuPS:n A-juniorit ja sitten muutamia kokeneempia pelaajia sekä vähemmälle peliajalle edustuksessa jääneitä pelaajia. Pelaava joukkue on kyseessä, joten uskoisin että saamme taas hyvän testin joukkueellemme torstaina, arvioi Uotinen.

SJK U23 paidassa komean maalin viime sunnuntaina Tampere Unitedin verkkoon tehnyt Ville Pajula loukkasi itseään maalinsa jälkeen ja joutui tulemaan vaihtoon jo ensimmäisellä puoliajalla. Pajula on varmuudella sivussa torstaina, mutta ilmeisesti mistään vakavammasta loukkaantumisesta ei kuitenkaan ole kyse. Pajulan lisäksi sivussa on pitkäaikaisloukkaantuneena olevat Tuomas Rintamäki ja Ayyub Achenchab. Jälkimmäinen tosin on jo toipunut kolhustaan, mutta nyt vaivana on flunssa. SJK U23 saa tähän peliin takaisin mukaan hyökkääjä Joonas Lepistön, joka missasi edellisen ottelun Tampereella.

Kakkosen C-lohkoa: SJK U23 – KuFu 98 torstaina 10.5. klo 16:00 OmaSp Stadionilla.

U23 joukkueen lisäksi SJK U17 pelaa torstaina ja kohtaa juurikin OTP:n B-nuoret Ykkösessä. Tuo ottelu pelataan Oulussa ja se alkaa jo kello 14:45. B-nuoret johtaa omaa Ykkösen lohkoaan puhtaalla pelillä, kun kolme ottelua on takana. SJK U20 joukkue pelaa vasta ensi sunnuntaina.

Vastustajana SC KuFu-98

Soccer Club KuopioFutis-98 nousi Kakkoseen kaudeksi 2016 ja sijoittui A-lohkossa toiseksi. Viime kausi C-lohkossa oli hankalampi, ja joukkue säilytti sarjapaikkansa vain kahden pisteen turvin.

KuFu on Kuopion Palloseuran farmiseura. Kuopiossa tehdään todella hyvää juniorityötä, ja KuFun riveissä onkin useita nuoria kuopiolaispelaajia. Joukkue saattaa myös saada KuPSista liigatason vahvistuksia satunnaisiin otteluihin. KuFun päävalmentaja on Mike Keeney, joka on mukana myös KuPS:n valmennuksessa. SJK:n organisaatioon palannut Joona Lautamaja pelasi viime kaudella KuFun riveissä.

Nuorista lupauksista kannattaa mieleen laittaa ainakin maalivahti Miika Töyräs, joka on pelanut nyt Otso Virtasen poissaollessa edustusjoukkueen maalissa sekä puolustajat Johannes Kytilä, Tony Miettinen ja Sharp Räsänen. Keskikenttäpelaajat Joona Hiltunen ja Jere Hiltunen sekä hyökkääjä Eetu Pellikka.