123 456 7890

Kaikkien aikojen Ykkönen alkaa!

Seinäjoen Jalkapallokerho aloittaa huomenna lauantaina 28.4. historiansa ensimmäisen Ykkösen kauden, vierasottelulla Joensuun JIPPO:a vastaan, Joensuun Koillispuistossa Utran tekonurmella klo 17.00.

Seinäjokelainen joukkue on viimeksi pelannut Ykköstä yhdeksän vuotta sitten, kun SJK:ta muodostamassa ollut TP-Seinäjoki päätti kauden 2002 vierasottelussa VG-62:sta vastaan. Tuolloin ottelussa pelasivat SJK:ssa nyt mukana olevista pelaajista Jyri Hietaharju, Ville Ylinen ja Mikko Ylihärsilä. Myös Toni ja Tiitus Lehtinen olivat tuolloin TP-Seinäjoen pelaajia, mutta tuossa VG-62 ottelussa heitä ei nähty. Sen sijaan nykyään SJK:ssa vaikuttava Touko Tumanto pelasi vastustajan paidassa. Kauan on siis kulunut siitä kun Ykköstä on viimeksi lakeuksilla nähty.

Moni povaa kuitenkin SJK:lle vain kauden mittaista visiittiä Ykköseen, sillä vaikka SJK onkin nousijajoukkue, on sille soviteltu myös ennakkosuosikin viittaa ja siten mahdollista sarjanousua Veikkausliigaan kauden päätteeksi.

SJK:n viime kausi sujui loistavasti ja matkalla Ykköseen rikottiin yleisöennätysten lisäksi mm. Suomen kaikkien aikojen ennätys tappiottomien otteluiden putkessa, virallisissa sarjaotteluissa, kaikki Suomen sarjatasot mukaan lukien. Tuo ennätys on nyt SJK nimissä 38:lla ottelulla ja tuo putki on aloitettu jo kaudella 2010.

SJK:n virallinen tavoite kauteen on kuitenkin olla kolmen parhaan joukossa ja niin sanotusti haastaa kärkijoukkueet taisteluun voitosta. SJK:n lisäksi kaikkien aikojen Ykköseksi mediassa nimetyn sarjan muita ennakkosuosikkeja ovat ainakin Vantaan PK-35, Rovaniemen Palloseura ja molemmat Oulun joukkueet. Itse asiassa Palloliiton sarjauudistuksen myötä kymmenen joukkueen sarjaksi typistetyssä Ykkösessä ei ole ainuttakaan joukkuetta, jolla ei voisi olla mahdollisuus sarjan voittoon. Heittopusseja ei ole.

JIPPO ei kuitenkaan ennakkoon ajatellen sarjan kärjessä keiku, mutta joukkuetta on turha lähteä aliarvioimaan mitenkään, sillä varsinkin kotona JIPPO on äärimmäisen vaikea voitettava. Joensuulaiset pelaavat valmentaja Jarmo Korhosen johdolla asenteella taistellen ja nimenomaan kurinalaisesti joukkueena. Kärjessä Petteri Rönkkö paukuttaa maaleja hyvällä tahdilla ja KPV:sta tuttu Tarmo Koivuranta johtaa keskikenttää.

JIPPO ei myöskään viime kaudella hävinnyt kuin yhden ottelun kotonaan ja tälläkin kaudella se on yllättänyt Suomen Cupissa kaatamalla mm. Veikkausliigan FC Lahden. JIPPO onkin tämän kauden suurimpia yllättäjiä Suomen Cupissa ja se on edennyt jo puolivälieriin saakka, missä se kohtaa seuraavaksi MYPA:n.

SJK:lla ei ole varaa aliarviointeihin, eikä se näin teekään. Huomiseen otteluun Kerho valmistautuu huolella ja joukkue matkusti jo tänään paikan päälle Joensuuhun. Seinäjokelaiset vetävät aamulla lämmöt sekä joukkuepalaverit ja ovat näin hereillä heti alkuminuuteista lähtien.

SJK pääsee peliin myös lähes parhaalla kokoonpanollaan, sillä poissa rivistä ovat ainoastaan puolustaja Tiitus Lehtinen polvivamman johdosta, sekä hyökkääjät Daniel Caumo ja Teemu Penninkangas, jotka molemmat potevat jalan rasitusmurtumaa.

SJK:n kokoonpano muodostetaan seuraavasta ryhmästä:

Maalivahdit: Luis Fernando ja Tomas Karike

Kenttäpelaajat: Chris Cleaver, Matti Lähitie, Richard Dorman, Ville Ylinen, Timo Rauhala, Janne Hosio, Mikko Ylihärsilä, Mikko Väänänen, Christian Sund, Jyri Hietaharju, Aki Sipilä, Patrik Lomski, Touko Tumanto, Justin Moose, Kim Palosaari, Toni Lehtinen ja Victor Montero

Kerhon riveissä mainiossa vireessä on hyökkääjä Toni Lehtinen, joka on paukuttanut treenimatseissa keskiarvolla maali per peli. Samoin Patrik Lomski on vakuuttanut ainakin SJK:n Espanjan leirillä.

Kerho saa tuekseen äänekkään kannatusryhmänsä, joka matkaa peliin noin 50 hengen suuruisena. Ainakin säätiedotukset suosivat vierasreissulaisia, joten toivotaan että kotiin matkaa mukana myös komeasti kolme pistettä.