123 456 7890

SJK U23 kohtaa Kakkosen kärkikamppailussa GBK:n sunnuntaina, SJK U20 haastaa A-nuorten SM-sarjassa sarjakärki FC Lahden ja SJK U17 hakee B-nuorten Ykkösen kärkipaikkaa ja nousua ensi talveksi SM-karsintasarjaan. Kaikki pelit pelataan OmaSp Stadionilla tänä viikonloppuna ja kaikkien joukkueiden ennakkot luettavissa alta.


OmaSp Stadionilla, sunnuntaina 9.9. klo 17:00, pelataan Kakkosen C-lohkon Pohjanmaan derby ja kärkiottelu SJK U23 vs. GBK. Vastakkain ovat lohkon nelonen SJK U23 ja lohkoa johtava Kokkolan GBK. Ottelun liput portilta käteisellä 5€. SJK:n kausikortit käyvät otteluun ja Carlsberg Sports Bar palvelee koko ottelun ajan.

Joukkueiden piste-ero on jo kasvanut kahdeksaan pisteeseen, mutta SJK U23 jahtaakin kolmen pisteen päässä edellä olevaa TPV:a, joka on toisena ja siten mahdolliseen nousukarsintapaikkaan oikeuttavalla sijalla. Kaikkiaan pelejä on jäljellä enää neljä ja TPV kohtaa vielä päätöskierroksella GBK:n. Jännitystä riittää taatusti loppuun saakka.

Fyysinen ja kokenut GBK oli kova vastustaja SJK U23:n nuorelle joukkueelle jo keväällä, kun joukkueet kohtasivat Kokkolassa. Silloin nähtiin todelliset maalijuhlat ja GBK piti pisteet 5-3 voitolla.

SJK U23 on tehnyt sarjassa eniten maaleja, 42 maalia, mutta GBK tulee heti kolmantena, kaksi maalia pienemmällä saldolla. Suurimman osan niistä on tehnyt kokenut ruotsalaishyökkääjä David Carlsson, jolla on 15 maalia tilillään. Sillä määrällä hän on C-lohkon maalipörssin toisena, Herculeksen 16 maalia tehneen Paul Obin takana. GBK:sta löytyy myös Arjan Goljahanpoor, joka on osunut yhdeksän kertaa. Yhdeksän osumaa on tehtaillut myös SJK U23:sta Joonas Lepistö ja Daniel O’Brien.

GBK on päästänyt vähiten maaleja ja se on hävinnyt vain kahdesti. Joukkueesta löytyy tuttuja miehiä ylemmiltäkin sarjoilta ja kokemusta on satojen Kakkosen sekä Ykkösen pelien verran. Sunnuntain pelistä tulee taatusti hyvätasoinen Kakkosen kamppailu.

Kakkosen C-lohkoa, SJK U23 – GBK sunnuntaina 9.9. klo 17:00 OmaSp Stadionilla.

Kun A-nuorten SM-sarjaa on pelaamatta neljä ottelua, saa SJK U20 vastaansa sarjaa yhden pisteen erolla toisena tulevaan Ilvekseen johtavan FC Lahden. SJK U20 saa peliin lähinnä kiusaajan roolin, sillä sen piste-ero mitalisijoihin on jo kymmenen pistettä.

SJK U20 on seitsemäntenä ja ero neljänteen sijaan on vain kolme pistettä. Kärkikolmikko on kuitenkin näyttänyt tällä kaudella, että miksi ne taistelevat niistä sijoista. SJK:n paikka ensi talven SM-karsinnassa on kuitenkin sinetöity jo SM-sarjassa pelaamisella.

FC Lahti ja SJK U20 kohtasivat toisensa jo toukuun lopulla ja silloin isäntäjoukkue oli Lahdessa vahvempi peräti 6-1 luvuin. Tuo onkin SJK:n kauden suurinumeroisin tappio. Tänä lauantaina voisikin kirkastaa kilpeä sen ottelun tunnelmista ja napata voitto tai tasapeli sarjakärjestä.

SJK U20 – FC Lahti U20 lauantaina 8.9. klo 15:00 OmaSp Stadionilla. Otteluun on vapaa sisäänpääsy.

B-nuorten Ykkösessä pelaava SJK U17, tarvitsee pisteitä ensi sunnuntaina 9.9. OmaSp Stadionilla klo 13:30 pelattavasta SJK U17 – WJK ottelusta. SJK U17 on lohkossa toisena, pisteen päässä JJK:sta. Takana vaanii kahden pisteen päässä JIPPO ja kolmen pisteen päässä VPS. Lohkojen kaksi parasta ja kaksi parasta kolmanneksi sijoittunutta nousee kaudelle 2019 B-poikien SM-karsintasarjaan. Pelejä on jäljellä viisi.

SJK U17 on hyvässä tappiottomien otteluiden putkessa, sillä se on pelannut nyt jo 17 ottelua ilman tappiota. Silti viimeisten otteluiden joukkoon mahtuu monta tasapeliä, kun lohkokärkeen noussut JJK ja takana olevat joukkueet ovat napsineet täysiä pisteitä. Viime viikonloppuna SJK U17 piti vieraspelin Tervareita vastaan todella jännittävänä, sillä se oli jo 3-0 tappioasemassa, kun peliä oli enää alle puolituntia pelaamatta. Joukkue osoitti kuitenkin hyvää luonnettaan ja nousi siitä huolimatta 3-5 voittoon. Todellisuudessa joukkue hallitsi peliä mielinmäärin jo aiemminkin, mutta kun onnistumisia ei tullut, iski vastustaja yhtäkkiä.

Mutta kuten Tervarit viime viikolla, myös sunnuntaina vastaan tuleva WJK, pelaa sarjapaikkansa puolesta ja on siten vaarallinen vastustaja. Joukkueet kohtasivat toukokuussa Varkaudessa ja silloin SJK U17 haki täydet pisteet 1-3 vierasvoitolla.

SJK U17 – WJK U17 sunnuntaina 9.9. klo 13:30 OmaSp Stadionilla. Otteluun on vapaa sisäänpääsy.

Kaikki syksyn jäljellä olevat kotipelit SJK:n joukkueilla: