123 456 7890

SJK U20 viime viikonlopun FC Espoo voiton jälkeen.

SJK Akatemia kohtaa Kakkosen C-lohkossa Vasa IFK:n ja ottelu pelataan Vaasassa perjantaina klo 18:30. SJK U20 ja SJK U17 pelaavat Seinäjoella OmaSp Stadionilla, kun SJK U20 kohtaa A-nuorten SM-sarjan ottelussa sarjajohtaja KuPS U20:n ja SJK U17 kohtaa B-nuorten Ykkösen ottelussa JIPPO U17 kakkosjoukkueen. SJK U17 aloittaa lauantaina 17.8. klo 15:00 ja SJK U20 samana päivänä klo 18:00. Molempiin otteluihin on vapaa pääsy.


SJK Akatemialla edessä Pohjanmaan paikallinen

Kauden ensimmäisen tappionsa viime viikonloppuna Pietarsaaressa kokenut SJK Akatemia, johtaa edelleen Kakkosen C-lohkoa tukevalla piste-erolla. Toisena olevaan KuPS:n reservijoukkue KuFu98:iin on eroa seitsemän pistettä. Vastaan tuleva VIFK on puolestaan yhdeksäntenä ja niin ikään seitsemän pistettä karussa putoamisuhasta. Kuitenkin aina kun Seinäjoen ja Vaasan joukkueet kohtaavat, harvoin sarjataulukoilla on suurta merkitystä. Myös kauden ensimmäinen kohtaaminen Seinäjoella oli kova kamppailu, vaikka SJK Akatemia sen voittikin 3-0 luvuin OmaSp Stadionilla. Vasa IFK:n valmentajana on entinen SJK-valmentaja Max Peltonen.

Meillä oli kova peli JBK:ta vastaan ja se ei ole helppo paikka vierailla. Mutta kun katsoin peliä uudelleen, me pelasimme mielestäni hyvin. Pelissä oli paljon hyviä juttuja, vaikka hävisimmekin sen. Olimme ehkä hieman epäonnekkaita ja olisimme voineet olla hieman kliinisempiä viimeistelyssä. On tietenkin aina ikävää hävitä kauden ensimmäistä kertaa, mutta me menemme eteenpäin kohti seuraavaa ottelua, sanoo SJK Akatemian johtaja ja vastuuvalmentaja Brian Page.

Perjantaina on kuitenkin taas kova peli. Max Peltonen tekee siellä hyvää työtä ja joukkueet on aina organisoituja sekä kurinalaisia. He tuntevat meidät ja meidän toimintatavat. Meidän täytyy siksi olla yhtä kurinalaisia. Meidän täytyy olla valmiita vastaamaan heidän haluun taistella, juosta ja antaa kaikkensa voittaakseen pelin. Kun teemme samoin, silloin voimme päästä pelin herroiksi, Page jatkaa.

VIFK:lla on ollut siellä pari hyvää tulosta, kuten KuFu98:a vastaan, mutta samalla heillä on ollut muutama heikompi tulos, kuten vaikka Kajaanin Hakaa vastaan. Eli tiedämme, että he pystyvät voittamaan ja pystyvät iskemään kovaa, mutta jos me olemme kurinalaisia ja organisoituja sekä vastaamme samalla mitalla tahtotilaan, niin olen luottavainen, että meillä on kaikki ainekset voittokantaan palaamiseksi, päättää Page.

Kaikkiaan Kakkosen runkosarjassa on jäljellä seitsemän ottelua, joista kolme pelataan kotona Seinäjoella. Seuraava kotiottelu on JS Herculesia vastaan lauantaina 24.8. klo 17:00 ja se ottelu pelataan poikkeuksellisesti Jouppilanvuoren kentällä, koska OmaSp Stadionilla on samaan aikaan menossa OmaSp Stadionfest. Runkosarjan jälkeen lohkon neljä parasta joukkuetta, pelaavat vielä yksinkertaisen sarjan toisiaan vastaan, johon jää runkosarjan pisteet voimaan. Eli se tarkoittaa kolmea lisäpeliä runkosarjan perään. Lohkon voittaja nousee suoraan Ykköseen kaudelle 2020.

Kakkosen C-lohkon ottelu, VIFK – SJK Akatemia perjantaina 16.8. klo 18:30.

A-nuorten SM-sarjan syyskauden hyvin aloittanut SJK U20 kohtaa lauantaina sarjakärkeen nousseen KuPS:n U20-joukkueen. Ottelu alkaa OmaSp Stadionilla lauantaina 17.8. klo 18:00 ja siihen on vapaa pääsy.

Viime lauantaina FC Espoon hienosti 2-0 luvuin kaatanut SJK U20 hakee jatkoa hyvin alkaneelle syyskaudelle. Tommy Dunnen valmentama joukkue kohtasi syyskauden avausottelussa TPS U20:n vieraissa ja vaikka se kärsi niukan 1-0 tappion, oli esitys lupaava. Toisessa ottelussa kaatuikin sitten FC Espoo OmaSp Stadionilla. Nyt vastaan tuleva KuPS on kuitenkin kovin mahdollinen testi, sillä joukkue nousi SM-sarjan kärkeen heti syyskauden alussa ja joukkue on hyvässä vireessä. SJK U20 kohtasi KuPS:n kevätkierroksella Kuopiossa ja silloin KuPS oli 2-0 vahvempi.

Voitolla SJK U20 voisi nousta sarjassa viidenneksi ja täysillä mukaan SM-mitalikamppailuun. Erot sarjassa ovat pienet. Joten kaikki kannustamaan SJK U20 voittoon.

A-nuorten SM-sarjan ottelu, SJK U20 – KuPS U20 lauantaina 17.8. klo 18:00.

B-nuorten Ykkösen syyskauden kahdella murskavoitolla vieraissa aloittanut SJK U17, kärsi yllättävän tappion JIPPO U17 joukkueelle viime viikonloppuna OmaSp Stadionilla. Nyt vastaan tulee saman seuran kakkosjoukkue ja SJK U17 hakee paluuta takaisin voittojen tielle.

Toni Lehtisen valmentama SJK U17 on parhaillaan lohkossa viidentenä ja voitto lauantaina voisi nostaa joukkueen kolmanneksi. Vastaan tuleva JIPPO U17 kakkosjoukkue, on aloittanut syyskautensa kolmella tappiolla.

Sinänsä sarjasijoituksella ei ole niin suurta merkitystä, sillä SJK U17 sai paikan ensi talven SM-karsintasarjaan jo SJK-junioreiden Kai Pahlman -turnauksen menestyksen myötä. Mutta ensi talven sarjoihin valmistumiseen, hyvä menestys syyskaudella sarjassa, toisi mukavan itseluottamusbuustin.

B-nuorten Ykkösen ottelu, SJK U17 – JIPPO U17 / 2 lauantaina 17.8. klo 15:00.