123 456 7890

SJK – JIPPO 3-1 (2-1)
7 min 0-1 Jens Harju
17 min 1-1 Daniel Caumo
20 min 2-1 Chris Cleaver
61 min 3-1 Aki Sipilä

Seinäjoen Jalkapallokerho pääsi kolmen tappion jälkeen takaisin pisteiden makuun voittamalla joensuulaisen JIPON Keskuskentällä lukemin 3-1. Helpolla voitto ei kuitenkaan irronnut vierailijoiden riistäessä ja raastaessa jokaisesta pallosta pelityylilleen uskollisena.

Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnassa, mutta ensimmäisestä maalista vastasi kuitenkin JIPPO jo 7. minuutilla. Kerho tiesi vallan hyvin, että vierailijoiden parhaat aseet löytyvät vastahyökkäyksistä ja erikoistilanteista, mutta niin vain Jens Harju pääsi puskemaan avausmaalin riman kautta sisään kulmapotkusta.

SJK ei kuitenkaan tilanteesta juurikaan häkeltynyt vaan jatkoi omaa peliään, jossa palloa liikuteltiin lyhyillä syötöillä väliin näyttävästikin. Ensimmäinen puolittainen paikka aukesi Christian Sundin antamasta vaparista, johon Chris Cleaver ehti ensimmäisenä. Pusku jäi kuitenkin ponnettomaksi eikä vastustajan maalivahdilla Santtu Korpelaisella ollut ongelmia torjunnassa.

JIPON johto kesti kymmenisen minuuttia, kunnes loistavan matsin pelannut Daniel Caumo sai pallon haltuun reilussa parissa kympissä. Pelivälineen saatuaan brassi kääntyi kenenkään estelemättä, nousi rangaistusalueen kaarelle ja tykitti hienon tasoituksen vasempaan takakulmaan.

Kotijoukkue ei luonnollisestikaan vielä tähän tyytynyt vaan hetken päästä verkko soi jälleen. Toni Lehtinen murtautui ensin alueelle sisään, mutta tämän yrityksen Korpelainen vielä torjui. Tilannetta seuranneessa kulmassa JIPPO kuitenkin unohti Cleaverin täysin yksin takatolpan tietämille, josta kapteenilla oli helpohko työ puskea Kerho johtoon.

Johtomaalin jälkeen peli hieman tasaantui ja ensimmäisen puolikkaan loppuaika käytettiinkin lähinnä keltaisten keräilyyn, joita irtosi ottelun tuominneelta Jani Laaksoselta melkoinen tukku. SJK joutui vielä vaihtamaan puoliajan loppuun Mikko Ylihärsilän Cleaverin tilalle tämän takareiden kipeydyttyä. Vaihdon johdosta Pat Phelan nousi topparin paikalta keskikentälle hoitamaan Cleaverin tonttia.

Tunteita herättävin tilanne nähtiin juuri ennen taukoa Aki Sipilän ajeltua Tarmo Koivurantaa keskikentällä melkoisen lujaa. Sipilä selvisi keltaisella vaikka etenkin vieraiden päävalmentaja Jarmo Korhonen vaati kovaan ääneen suoraa punaista. Pari vuotta sittenhän koko kolmikko vaikutti Kokkolan Palloveikoissa, joten tilannetta on varmasti puitu vielä ottelun jälkeenkin.

Toinen puolikas alkoi jälleen Kerhon hallinnalla ja pariin otteeseen pallo pyörikin vaarallisen näköisesti JIPON maalilla. Kolmatta osumaa ei kuitenkaan syntynyt ja vierailijat saivat enemmän ja enemmän painetta kotijoukkueen päätyyn. Joensuulaisilla oli lyhyen ajan sisään lähemmäs 10 vaparia tai pitkänä annettua sivurajaheittoa oikealta laidalta, mutta SJK onnistui purkamaan jokaisen tilanteen suht helposti.

Noin tunnin pelin jälkeen nähtiin mielenkiintoinen tapahtumaketju, joka johti loppujen lopuksi Kerhon kolmanteen ja ratkaisevaan maaliin. Kaikki alkoi Samu Suoraniemen rapattua Patrik Lomskia oikealla laidalla varoituksen arvoisesti. JIPON uusin vahvistus Pierre Lotti Abalintsina Koko’o meni huitaisemaan kädellä Sundin antamaa vaparia ja pallo kiikutettiin pilkulle. Sund kuitenkin epäonnistui rangaistuspotkussa, joka päättyi Kerhon kulmaksi. JIPPO selvitti vielä tämänkin erikoistilanteen, kunnes lopulta Richard Dorman keskitti keskikentällä kulman jälkeen annetun vaparin vasemmalle laidalle, josta Sipilä puski koko 168-senttisellä varrellaan upean maalin takakulmaan. Aikaa tähän kaikkeen kului noin kolme minuuttia.

Viimeinen puolituntinen ei erityisen sykähdyttäviä hetkiä enää tarjonnut. Suoraniemi otti 76. minuutilla toisen keltaisen täysin identtisestä tilanteesta kuin ensimmäisenkin ja JIPPO joutui pelaamaan loppuajan vajaalla. Pari puolittaista paikkaa SJK sai vielä luotua, mutta loppunumeroiksi jäivät 3-1.

Veikkaustähtiraati näki Daniel Caumon kolmen tähden arvoiseksi, Matti Lähitien kahden ja vierailijoiden Petteri Rönkön yhden. Loukkaantumisesta toipunut Caumo olikin kärjessä tänään erinomainen ja sai ottelun jälkeen suitsutusta vielä päävalmentaja Christoffer Klooltakin. Porto Alegresta kotoisin oleva Gremion kasvatti on nyt osunut kolmessa viimeisessä matsissa kolme kertaa, joten nimi löytyy varmasti tulevissa otteluissa vastustajien raporteista suurin kirjaimin.

Seuraavaksi Kerho matkustaa isolle kirkolle metsästämään pisteitä Helsingin IFK:lta. Ottelu pelataan Brahen kentällä Juhannuksen jälkeen tiistaina 26.6. klo 18:30.

SJK: Luis Fernando, Jyri Hietaharju, Matti Lähitie, Pat Phelan, Richard Dorman, Aki Sipilä, Christian Sund, Chris Cleaver (43. Mikko Ylihärsilä), Patrik Lomski, Toni Lehtinen (73. Touko Tumanto), Daniel Caumo (73. Justin Moose)
Ottelukooste
Ennakko 19.6.

Tappioputkea katkaisemaan

Seinäjoen Jalkapallokerho on melko uuden tilanteen edessä, sillä vuonna 2007 alkaneen historiansa aikana se on vain kerran aiemmin hävinnyt kolme ottelua peräkkäin ja tuo tapahtui kaudella 2009. Ennen kaudella 2010 alkanutta ja paljon puhuttua 44:n tappiottomien otteluiden putkea, SJK pelasi putkeen viisi voitotonta ottelua. Silloin hävittiin kaksi ja pelattiin tasan kolme kertaa. Toki parin tappion peräkkäisiä otteluita on sitten historiassa useampiakin, eli jos joku kuvitteli että SJK on aina edennyt vain voitoista voittoihin, on syytä tarkistaa käsitystään.

Uutta ennätystä tappioputkissa ei kuitenkaan aiota tehdä, sillä SJK taistelee, eikä se luovuta koskaan. Mahdollisuus tuon orastavan putken katkaisemiseksi tarjoutuu tulevana keskiviikkona, kun kolminkertaisena pelattavan Ykkösen toinen pelikierros alkaa ja ensimmäisessä Ykkösen ottelussa kohdattu Joensuun JIPPO saapuu vierailulle Seinäjoelle.

Lukuunottamatta näitä viimeistä kolmea ottelua, Kerhon ensimmäinen kierros Ykkösessä sujui mallikkaasti, jopa niin mallikkaasti että moni jo kuvitteli Ykkösen olevan SJK:n osalta samanlaista voittomarssia kuin oli Kakkonen viime kaudella. Ensimmäinen kierros kuitenkin opetti, että sarja on todella kova ja tätä ei kukaan selvitä tappioitta, vaikka RoPS tällä hetkellä tuntuukin vahvaa kautta pelaavan.

Kerho on nyt tauon jälkeen päässyt jälleen täyteen iskuunsa, sairastupa on saatu tyhjennettyä ja miehet pikkuhiljaa takaisin täyteen pelituntumaan. Neljä maalia viidessä pelaamassaan ottelussa Kerholle tulittanut Toni Lehtinenkin palasi tositoimiin viime ottelussa vaihtopenkiltä ja kapteeni Chris Cleaver pelasi koko ottelun keskikentän keskellä. Daniel Caumo iski jo toisen sarjamaalinsa kentille palattuaan, vasta toisessa pelaamassaan sarjapelissä.

Siipirikkoinen JIPPO kylään

Joensuusta Seinäjoelle keskellä viikkoa kylään saapuva JIPPO on tällä hetkellä sarjassa kahdeksantena. Joensuulaiset olisivat itse asiassa sarjassa kolme pistettä rikkaampi, mutta Palloliitto on muuttanut 4.6. pelatun FC KooTeePee -ottelun lopputuloksen kotijoukkueen voitoksi 3-0. Alunperin JIPPO voitti tuon ottelun luvuin 1-2. Päätös perustuu kilpailumääräyksiin, joiden mukaan ottelussa pelannut Joni Rissanen ei ollut pelikelpoinen tässä ottelussa. Näin ollen JIPPO on voittanut vain kaksi ottelua alkukauden otteluistaan. Toinen näistä voitoista tuli juuri viime lauantaina, kun vierailijat kaatoivat kotikentällään FC Hämeenlinnan 3-1.

JIPPO on kärsinyt viime aikoina pelaajapulasta, sillä useita pelureita on loukkaantuneena ja muutama pelikieltokin on rasittanut joukkuetta. Seinäjoellekin lähtevä nippu on todennäköisesti hiukan siipirikkoinen, kun ainakin maalivahti Mikko Ikonen on pelikiellossa ja montenegrolainen Suad Gruda sekä varakapteeni Antti Å;ke puuttuvat henkilökohtaisista syistä. Loukkaantuneitakin, tai ainakin puolikuntoisia pelimiehiä on vielä useita. JIPPO:n päävalmentaja Jarmo Korhonen saakin jälleen käyttää taikojaan ja loihtia joukkueeseen 11 pelimiestä ja näille taktiikan, jonka avulla Kerhon maalinteko pyritään kaikin keinoin estämään.

SJK on kohdannut JIPPO:n ainoastaan kerran aikaisemmin, tämän kauden avausottelussa Joensuussa 29. huhtikuuta. Silloin joensuulaiset puolustivat äärimmäisen hienosti omalla tutulla kentällään, eikä tilaa ollut missään. Ottelun ensimmäistä maalia saatiin odottaa pitkälle toiselle puoliajalle, kunnes viimein 75. minuutilla Aki Sipilä eteni nopeasti oikealta laidalta kulmalipullle ja keskitti komeasti Toni Lehtiselle, joka puski pallon ohi maalivahdin. Hetken näytti siltä että SJK saa koko pistepotin itselleen, mutta JIPPO:n vikkelä kamerunilainen kärkimies Ariel Ngueukam pääsi vastaiskusta karkuun ja tasoitti vain viitisen minuuttia ennen loppua.

Koko joukkue kunnossa

Kerhon sairastupa on todellakin nyt tyhjä ja näillä näkymin päävalmentaja Christoffer Kloo pääsee valitsemaan pelimiehiä melkein parhaasta mahdollisesta nipusta. Poissa ovat ainoastaan Kakkosen Pohjoislohkossa pelaavan FC YPA:n riveihin lainattu kolmikko Teemu Penninkangas, Timo Rauhala ja Jesse Jääskeläinen.

SJK:n kokoonpano valitaan tästä ryhnmästä: Luis Fernando, Tomas Karike, Pat Phelan, Matti Lähitie, Mikko Ylihärsilä, Tiitus Lehtinen, Richard Dorman, Chris Cleaver, Ville Ylinen, Mikko Väänänen, Janne Hosio, Justin Moose, Patrik Lomski, Touko Tumanto, Aki Sipilä, Sami Viljanen, Toni Lehtinen ja Daniel Caumo.

Toni Lehtinen pelasi jo puolisen tuntia edellisessä ottelussa Oulussa ja Cleaver koko ottelun. Daniel Caumo sai tililleen jo toisen ottelun ja uusi hankinta Pat Phelankin on päässyt entistä paremmin sisään SJK:n kuvioihin. Itse asiassa Kerhon toinen jenkkivahvistus Justin Moose on ollut viime aikoina Kerhon ehdotonta parhaimmistoa ja toivotaan että samaa herkkua on luvassa jälleen keskiviikkona kotikentällä. Tällä kertaa myös tehojen muodossa.

SJK lähtee hakemaan voittoa ärsytettynä ja se tarvitsee nyt koko kotiyleisönsä tukea. Klopit ja muut SJK Kannattajat pitänevät jälleen kovasti ääntä ja toivottavasti myös muu yleisö lähtee kannustukseen rohkeasti mukaan. Tehdään Seinäjoen Keskuskentästä todellinen hornankattila.

Ottelu pelataan Seinäjoen Keskuskentällä keskiviikkona 20.6. klo 18:30. Portit, lipunmyynti, olutteltta ja muut kioskit aukeavat jälleen jo klo 17:00. Liput 10 / 6 euroa, lapset alle 12 v ja sotaveteraanit ilmaiseksi.

Ennakkolippuja peliin myy joka päivä Pub Wilson sekä Hospoda ja Prisman SJK Myyntipiste tiistaina klo 18-20. Ennakkopisteistä saa myös S-etukortilla 20%:n alennuksen.

Tervetuloa viihtymään Keskuskentälle!