123 456 7890

Ghanan alle 20-vuotiaiden maajoukkueen Jude Ekow Arthur siirtyy vuoden mittaisella lainasopimuksella SJK:hon kotimaansa Liberty Professionalsista. 19-vuotias ja 190-senttinen puolustava pelaaja oli jo mukana, kun SJK kokoontui vuoden 2019 ensimmäisiin harjoituksiin Wallsport Areenalle viime perjantaina. Arthur oli SJK:n mukana myös testipelaajana joulukuussa, ja jäi monien mieleen FF Jaroa vastaan pelatun harjoitusottelun esityksellään.

Olen todella iloinen, että saimme kaikki järjestymään ja olen nyt täällä. Se mitä olen nähnyt täällä tähän asti, kertoo minulle, että SJK on iso seura ja tämä on minulle varmasti hyvä paikka kehittyä urallani, sanoo SJK:n uusi sopimuspelaaja Jude Arthur.

Olin täällä jo joulukuussa ja pelasin yhden ottelunkin. Mutta nyt olen päässyt paremmin tutustumaan seuraan ja muihin pelaajiin. Olen viihtynyt hyvin ja tämä on tuntunut hyvältä. On hyvä päästä alusta asti mukaan pre-seasonille, Arthur jatkaa.

Jude Arthur on edustanut kotimaataan U17- ja U20-maajoukkueissa ja pelannut Ghanan pääsarjassa. Pelipaikaltaan hän on joko keskikenttäpelaaja, keskuspuolustaja tai oikealla pelaava laitapuolustaja.

Hänet valittiin Ghanan U20-maajoukkueeseen, joka valmistautuu helmikuussa Nigerissä pelattavaan Africa U20 Cup of Nations –lopputurnaukseen, mutta hän kieltäytyi kutsusta.

Keskustelin maajoukkueen valmentajan kanssa ja haluan nyt keskittyä täysillä tähän mahdollisuuteen SJK:n kanssa. Siksi päätin, että en nyt lähde helmikuussa mukaan kisoihin. En kuitenkaan missään tapauksessa sano maajoukkueelle ei jatkossa, kertoo Arthur päätöksestään.

Arthur teki SJK:n päävalmentajaan vaikutuksen asenteellaan joulukuussa.

Kun sain hänestä tiedon, katsoin videoita ja huomasin heti hänessä ominaisuuksia, jotka kiinnostivat minua. Sellaisia ovat esimerkiksi miten hän pitää palloa, miten reagoi eri tilanteisiin tai miten hän sijoittuu. Myös hänen nuori ikänsä oli huomionarvoista. Hän täyttää vasta 20 vuotta tulevana kesänä. Näin hänessä siis paljon potentiaalia ja halusin nähdä hänet täällä meidän kanssa. On tärkeä nähdä pelaajat, miten he sopeutuvat ja millaisia he ovat ihmisenä tai ammattilaisena, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Kun hän sitten tuli tänne, oli ensivaikutelma hyvä. Pitää ymmärtää, että hänellä oli vähän aikaa sopeutua ennen ensimmäistä peliä, mutta kaikki meni hyvin. Näin hänessä heti potentiaalia sekä kovaa halua kehittyä entisestään jalkapalloilijana, Eremenko jatkaa.

Viime kauden päätteeksi meiltä lähti useita keskikenttäpelaajia ja olemme nyt rakennusvaiheessa. Jude sopii meidän systeemiin hyvin ja hän on myös erittäin monikäyttöinen pelaaja. Pelaaja, joka voi pelata keskikentän lisäksi puolustuksessa. Se on pelkästään hyvä asia, jos pelaajalla on kokemusta useista eri pelipaikoista ja rooleista. Myös hänen kokonsa sekä notkeutensa sopivat mielestäni meidän sarjaan hyvin. Tarvitsemme pituutta joukkueeseen, sanoo Eremenko.

Hänellä on oikea asenne tähän hommaan. Hän tiesi jo tullessaan, että hänen pitää antaa kaikkensa ja sen hän teki. Hän todella haluaa tehdä asioita uransa eteen. Jotkut pelaajat tulevat puolikuntoisina tai huonolla asenteella, vaikka heillä olisi kova CV. Mielestäni se on kuitenkin heidän tehtävänsä tulla tänne hyvässä kunnossa ja valmiina antamaan kaikkensa. Jude Arthur on osoittanut juuri tässä sitä oikeaa asennetta, Eremenko päättää.

Perjantaina alkaneissa edustusjoukkueen harjoituksissa on ollut mukana kaikki sopimuspelaajat ja omia nuoria lupauksia SJK:n akatemiasta. Vuoden ensimmäinen harjoitusottelu pelataan ensi viikolla Pietarsaaressa 19.1. Vastassa on jälleen FF Jaro, joka kohdattiin Seinäjoella joulukuussa.

Ensimmäinen virallinen ottelu pelataan 25. tammikuuta, kun SJK aloittaa Suomen Cupin karsinnat lohkovaiheen ottelulla VPS:aa vastaan. Ottelu pelataan Wallsport Areenalla ja ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkokkaupassa. Suomen Cup kuuluu myös SJK:n kauden 2019 kausikorttiin. Kausikortit saat vielä edullisemmalla hinnalla 31.1. asti ja sen jälkeen hinnat nousevat kymmenellä eurolla kaikissa hintaluokissa. Kausikortit ja ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta tai arkisin klo 9-16 SJK Shopista.

Jude Arthur pelasi SJK-paidassa FF Jaroa vastaan joulukuussa. Kuva Jussi Rämä, luvaton käyttö kielletty.

Jude Ekow Arthur

Ghanan Accrassa 8. kesäkuuta 1999 syntynyt Jude Ekow Arthur on 190-senttinen puolustuspään pelaaja tai keskikenttäpelaaja.

Hän on kasvanut Ghanan pääkaupunki Accrassa ja aloittanut jalkapallouransa kotikaupunkinsa Liberty Professionalsissa, joka on Ghanan pääsarjajoukkue ja yksi ensimmäisiä seuroja, jota aloitettiin johtamaan ammattimaisesti. Libertyn riveistä onkin kasvanut supertähtiä, kuten Michael Essien, Sulley Ali Muntari ja Asamoah Gyan.

Urallaan hän on pelannut ainoastaan Libertyn nuorisoakatemiassa ja edustusjoukkueessa, jonka paidassa pelejä on tullut kasaan kymmenen Ghanan pääsarjassa. Tämän lisäksi hän on pelannut Ghanan U17- ja U20-maajoukkueessa. Arthur valittiin Ghanan U20-maajoukkueeseen Nigerissä pelattavaan Africa U20 Cup of Nations –lopputurnaukseen, mutta hän kieltäytyi kutsusta. Hän ei sulje kuitenkaan maajoukkuetta pois jatkossa.

Jude Arthur oli SJK:ssa näytillä joulukuussa 2018 ja hän pelasi SJK:n mukana FF Jaroa vastaan pelatussa harjoitusottelussa. Hänet pyydettiin mukaan kun harjoitukset jatkuivat tammikuussa 2019.

SJK ja Liberty Professionals on sopinut vuoden lainapestistä Jude Arthurin kohdalla.