123 456 7890

Suomen U21-maajoukkueesta tuttu Joaquin Gomez aloittaa Jani Honkavaaran valmennusryhmässä. Espanjalainen Gomez on aiemmin toiminut merkittävissä valmennusrooleissa Englannin Brightonissa, Lutonissa, Derbyssa ja Stokessa. Keväällä 2019 hän aloitti työnsä Suomen U21-maajoukkueen valmennusryhmässä. Gomez liittyy SJK:n mukaan heti ja aloittaa työt välittömästi.

33-vuotias Joaquin Gomez on akateemisesti koulutettu valmentaja, jolla on nuoresta iästään huolimatta kova kokemus etenkin Englannin sarjoista. Valmennusryhmään kuulumisen ohella Gomez on toiminut urallaan sekä pelaajakehityksen vastaavana että taktisena analyytikkona. Brightonissa hän oli mukana Sami Hyypiän valmennusryhmässä, johon kuului myös Suomen maajoukkueen maalivahtivalmentaja Antti Niemi. Vuosien 2016 ja 2019 välillä Gomez oli puolestaan Nathan Jonesin mukana nostamassa Luton Townia League Twosta aina Championshipiin asti. Myöhemmin hän toimi Jonesin apuna myös Stokessa. Derbyssä Gomezin rooli puolestaan oli toimia Paul Clementin taktisena neuvonantajana. Kesäkuusta 2019 alkaen hän on työskennellyt Suomen U21-maajoukkueessa Juha Malisen johtamassa valmennusryhmässä. Gomezilla on maisterintutkinnot liikuntatieteestä ja valmennuksesta. Lisäksi hän omaa UEFA Pro lisenssin. Gomezin mukana Seinäjoelle muuttaa hänen vaimonsa sekä 2-vuotias tytär.

Tämä on itselleni hyvä askel uralleni, sillä tiedän, että SJK on seura joka luo jotain sellaista missä olen mielelläni mukana. Olen myös jutellut todella paljon Jani Honkavaaran kanssa ja meillä on paljon samanlaisia ajatuksia siitä miten haluamme kehittää jalkapalloa. Kyselin myös monelta ihmiseltä hänestä ja olen saanut pelkkää positiivista palautetta, niin valmentajana kuin ihan ihmisenä, mikä on itselleni tärkeä asia, sanoo Joaquin Gomez.

Olen myös työskennellyt aiemmin suomalaisten kanssa ja tulen todella hyvin heidän kanssaan toimeen. Tunnen myös suomalaista jalkapalloa aiempien kokemuksieni kautta. Suomalaisten työmoraali on hyvin samanlainen kuin itselläni ja se mitä täällä tehdään nyt, on mielestäni hyvä paikka olla mukana luomassa jotain uutta. Tavallaan olla mukana vaikuttamassa siihen ja jättämässä omaa kädenjälkeä siihen, jatkaa Gomez.

Ensivaikutelmani koko seurasta ja tästä siirrosta on hyvä. Nautin tämmöisestä ympäristöstä, missä saa keskittyä työhön ja ympärillä on paljon ammattilaisia, joilla on sama halu kehityä ja kehittää. Uskon, että viihdyn täällä erinomaisesti, päättää Gomez.

Voit lukea lisää Gomezista tämän ennakon loppuosasta. Myös SJK:n päävalmentaja odottaa yhteistyötä innolla.

Käänsimme kivet ja kannot, löytääksemme sopivan valmentajan valmennustiimiin. Pitkään siinä meni, mutta Joaquin on profiililtaan sen tason valmentaja, että häntä kannatti odottaa. Hänen taustansa on niin monipuolinen ja kansainvälinen, että hän tuo varmasti meille jokaiselle uusia ajatuksia ja toimintatapoja. En tunne häntä entuudestaan kovinkaan hyvin, mikä sopii minulle, koska kaipaan aina uusia ajatuksia ja näkökulmia omaankin tekemiseeni, kertoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Olen todella iloinen, että tiimi on valmis ja että pääsemme vihdoin täydellä teholla tekemään yhdessä töitä, Honkavaara jatkaa.

Gomezin mukaan tulon myötä, SJK:n valmennusryhmä kaudelle 2020 on valmis. SJK julkisti muun ryhmän jo aiemmin ja voit lukea taustaryhmästä lisää SJK:n sivuilla olevasta uutisesta.

Joaquin Gomez on meille tärkeä lisä edustusjoukkueen valmennusryhmään. Hänellä on korkean tason kokemusta ja ideoita, jotka haastavat meidän työskentelytapojamme sekä siten ajaa meitä seurana entisestään eteenpäin, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.

Edustusjoukkueen valmennusryhmä on nyt kokonainen. Ryhmässä on erilaisia ihmisiä, joilla on erilaisia kokemuksia sekä näkemyksiä menestyksestä ja valmentamisestä, Suomesta ja ulkomailta. Olemme valmennusryhmään erittäin tyytyväisiä, arvioi Dorman lopuksi.

Veikkausliiga alkaa lauantaina 11. huhtikuuta klo 17:00, kun SJK isännöi OmaSp Stadionilla IFK Mariehamnia. Kauden 2020 kausikortit ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja myyntipisteissä sekä arkisin klo 9-17 SJK Shopissa.

Joaquin Gomez

Madridin lähistöllä olevassa Sotillo de la Adradan kylässä, Ávilassa, 25. päivä heinäkuuta vuonna 1986 syntynyt Joaquin Gomez Blasco, on espanjalainen jalkapallovalmentaja sekä entinen pelaaja. Hän on urallaan toiminut Englannissa Brightonin, Lutonin, Derbyn ja Stoken edustusjoukkueiden valmennuksessa sekä Suomen U21-maajoukkueessa vuodesta 2019. Viime vuoden lopulla ja tänä keväänä, hän toimi myös Espanjan kolmannella sarjatasolla toimivan FC Cartagenan valmentajana, vanhan pelikaverinsa apuna. Pelaajana Gomez edusti Ávilasta tulevia CD Sotilloa ja CF El Tiembloa.

Joaquin Gomez on opiskellut jalkapalloa ja valmentamista Madridin Camilo José Celan yliopistossa missä hän on suorittanut kaksi maisterin tutkintoa, liikuntatieteessä ja -valmennuksessa. Ensimmäinen suoritettu vuonna 2010 ja toinen 2015. Hänellä on myös UEFA Pro jalkapallovalmentajan lisenssi, jonka hän on suorittanut vuonna 2010. Gomez on Espanjan nuorimpia valmentajia koskaan, joka on suorittanut korkeimman valmentajalisenssin. Hän oli tuolloin 24-vuotias.

Gomez valmensi Espanjassa Madridin alueen koulujen joukkueita, jotka pelasivat Espanjan sarjajärjestelmän alatasoilla. Englantiin hän muutti vaimonsa kanssa vain 23-vuotiaana. Englannissa Gomez teki ensin töitä hotellissa ja kahvilassa, samalla opiskellen kieltä. Hän valmensi kaikkialla mistä vain sai töitä, nuorten- ja koulujen joukkueet, sunday league -harrastesarjat sekä akatemiat kelpasivat, mutta niistä ei saanut elantoa. Lopulta 2010 Gomez sai täysipäiväisen työpaikan Brightonista ja sai keskittyä vain valmennukseen.

Brightonissa Gomez aloitti seuran alle 7-vuotiaiden joukkueesta saaden kuukausi kuukaudelta enemmän mahdollisuuksia. Gomez valmensi ensimmäisinä vuosinaan Brightonissa kaikkia eri ikäluokkia, naisten ja tyttöjenkin joukkuetta, nousten vuonna 2013 seuran pelaajakehityksen vastaavaksi ja maanmiehensä Oscar Garcian tuolloin johtaman edustusjoukkueen suorituskyvyn valmentajaksi. Heinäkuussa 2014 Gomez nimitettiin seuran edustusjoukkueen valmennusryhmään valmentajana. Joukkue pelasi Englannin Championshipissä, toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Päävalmentaja oli Suomen maajoukkueen entinen kapteeni Sami Hyypiä ja maalivahtivalmentajana toimi Antti Niemi, joka niin ikään muistetaan Suomen maajoukkueen tähtipelaajana. Hyypiän apuna oli walesilainen Nathan Jones, joka korvasi Hyypiän päävalmentajana vain neljän kuukauden jälkeen. Jones toimi kuitenkin vain väliaikaismanagerina ja seuraan nimettiin päävalmentajaksi irlantilainen Chris Hughton. Jones ja Gomez jatkoivat hänen valmennusryhmässään, samoin maalivahtivalmentaja Niemi. Tammikuussa 2015 Nathan Jones nimitettiin Englannin League Twossa pelanneen Luton Townin päävalmentajaksi ja Joaquin Gomez jatkoi kauden loppuun Brightonissa.

Seuraavalle kaudelle 2015-2016, Gomez nimitettiin Championshipissä pelanneen Derby Countyn taktisen analyysin johtajaksi. Seuran päävalmentajana oli huippuvalmentaja Carlo Ancelottin entinen luottoapuvalmentaja Paul Clement, jolla oli kokemusta niin Chelseasta, PSG:stä kuin Real Madridistakin. Derby hävisi kauden ensimmäisestä 19:sta ottelusta heidän alaisuudessa vain yhden ottelun, kunnes talvella tuli seitsemän voitottoman ottelun putki. Clement sai potkut helmikuussa ja loppukauden valmennuksesta vastasi seuran akatemianjohtaja Darren Wassall. Kauden päätteksi Joaquin Gomez siirtyi edelleen Lutonissa päävalmentajana jatkaneen Nathan Jonesin valmennusryhmään.

Nathan Jones ja Joaquin Gomez valmensivat Luton Townin ensimmäisellä täydellä kaudella 2016-2017 neljänneksi ja seuraavalla kaudella 2017-2018 toiseksi sekä sarjanousuun. Myös FA Cup meni hienosti, kun joukkue eteni kolmannelle kierrokselle, missä heidät kuitenkin pudotti Valioliigan Newcastle United. Myös kolmas kausi sujui kaksikolta mainiosti. Sarjanousija Luton Town oli mukana kärkikamppailussa ja lopulta voitti koko sarjan sensaatiomaisesti. Lutonin nousun arkkitehdit, Jones ja Gomez, eivät kuitenkaan olleet enää nousujuhlissa mukana, vaan Valioliigasta Championshipiin pudonnut Stoke City kiinnitti Nathan Jonesin tammikuussa 2019 päävalmentajakseen ja Joaquin Gomez seurasi hänen mukanaan. Kauden loppu oli Stoken kanssa kuitenkin vaikea ja seura sijoittui kuudenneksitoista, mutta säilyi kuitenkin Championshipissa.

Kauden loppuessa, toukokuussa 2019, Suomen U21-maajoukkue kiinnitti Joaquin Gomezin Juha Malisen valmennusryhmään ja taustalla siirrossa oli Gomezin entinen valmentajakaveri Antti Niemi, joka oli nyt Suomen maajoukkueen maalivahtivalmentaja. Gomez jatkoi edelleen Stoken valmennuksessa Jonesin apuna, mutta sai seuralta luvan toimia myös maajoukkuevalmennuksessa. Gomez aloitti Suomen U21-maajoukkueen ryhmässä, joukkueen leirillä Marbellassa. Suomen U21-maajoukkueeseen kuuluu myös SJK-puolustajat Joonas Sundman ja Ville Tikkanen.

U21 EM-karsinnat alkoivat Malisen ja Gomezin alaisuudessa loistavasti, kun Suomi voitti yllättäen Ukrainan vierasottelussa 2-0. Sen jälkeen Suomi pelasi tasan Pohjois-Irlannin kanssa ja voitti Maltan 4-0. Tanska osoittautui niukasti paremmaksi 1-0 voitolla. Marraskuussa Suomi kohtasi vierasottelussa Romanian ja hävisi sen 4-1 luvuin. EM-karsinnat jatkuu edelleen aina lokakuuhun 2020 asti ja Suomi on lohkossa kolmantena, kolmen pisteen päässä toisena olevasta Romaniasta. Lohkoa johtavaan Tanskaan on eroa jo kahdeksan pistettä.

Stoke Cityssä työt jatkuivat myös maajoukkuevalmennuksen ohella kaudella 2019-2020, mutta koska kausi ei alkanut hyvin, sai päävalmentaja Nathan Jones potkut marraskuussa 2019 ja Joaquin Gomezin työsuhde päättyi samalla kertaa. Pesti Suomen maajoukkuevalmennuksessa on osa-aikainen, ja joulukuussa 2019 Gomez siirtyi auttamaan vanhaa pelikaveriaan Borja Jiménezia Espanjaan. Jiménez toimii päävalmentajana Espanjan kolmannella sarjatasolla pelaavassa FC Cartagenassa. Gomez ehti olla mukana joulukuusta helmikuuhun ja kun kuusi ottelua on sarjaa pelaamatta, on FC Cartagena toisena ja varmistanut paikan kauden jälkeen pelattaviin pudotuspeleihin. Gomez ei jatka FC Cartagenan valmennuksessa.

Joaquin Gomezin perheeseen kuuluu vaimo sekä 2-vuotias tytär, joka on syntynyt Englannissa ja he muuttavat Seinäjoelle Gomezin mukana. Sopimus SJK:n kanssa allekirjoitettiin maaliskuussa 2020.