123 456 7890

SJK kaatui viime hetken pilkulla kotonaan. Kerhoa koitellaan tällä hetkellä kovalla kädellä, kun ei ole mukana onnea, eikä tule onnistumisia. Ei vaikka saadaan maalejakin aikaan. SJK aloitti tänään maalinteon, mutta päästi samantien Ilveksen tasoihin. Kymmenisen minuuttia tasoituksesta, Ilves pääsi prässin jälkeen vastaiskuun ja teki samantien myös johto-osuman. SJK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli vielä tasoihin pari minuuttia ennen loppua. Tämä ei riittänyt, sillä pelattiin jo lähes viimeistä minuuttia, kun Ilves sai rangaistuspotkun ja voitti ottelun. Seuraava peli on jo lauantaina, kun SJK matkustaa Kuopioon KuPS:n vieraaksi. Ottelu alkaa klo 15:00 ja sitä katsotaan Seinäjoella OmaSp Stadionin Kisakatsomossa.

SJK – Ilves 2-3 (0-0)

1-0 53 min Aristote Mboma
1-1 54 min Marius Noubissi
1-2 63 min Lauri Ala-Myllymäki
2-2 86 min Vahid Hambo
2-3 89 min Issa Thiaw rp.

SJK:n ensimmäinen puolittainen maalipaikka tuli kolmannella minuutilla, kun Billy Ions pääsi laukomaan boksissa. Veto epäonnistui ja kimposi Aristote Mbomalle, joka pääsi vielä laukomaan, mutta Ilveksen puolustus blokkasi vedon kulmapotkuksi. Kulmapotkusta Joel Mero pääsi puskemaan, mutta hänen yrityksensä meni ohi maalin.

Myös Ilves sai ottelun alkuhetkillä muutaman erikoistilanteen, mutta niistä ei tulosta tullut. Marius Noubissi tuotti SJK:n puolustukselle ongelmia, ja pääsi laukomaankin pari kertaa vaarallisesti. SJK:n onneksi Noubissin yritykset menivät ohi maalin.

SJK:n Emile Paul Tendeng sai hyvän vetopaikan ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä, mutta laukaus epäonnistui, ja tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

SJK aloitti toisen puoliajan erinomaisesti, ja siirtyi ottelussa johtoon 53. minuutilla. Hyvässä iskussa oleva Johannes Laaksonen antoi oikeasta laidasta matalan ja kovan keskityksen, joka Aristote Mboma laukoi maaliin lähietäisyydeltä. Myös Mboma on ollut hyvässä maalivireessä, ja maali oli hänelle neljään viimeiseen otteluun jo kolmas.

Tuskin oli ehditty maalintekijän nimeä vielä kuuluttaa, kun pallo oli toisessa maalissa. Ilves lähti heti aloituksesta hyökkäykseen ja pallo pelattiin oikeaan laitaan Felipe Aspegrenille. Hänen keskityksensä tavoitti Marius Noubissin, joka iski pelin tasoihin. Maalin jälkeen SJK kadotti otteensa pelistä, ja Ilveksen johtomaali tuntui olevan vain ajan kysymys. Ilves siirtyikin johtoon 63. minuutilla SJK:n pahan pallonmenetyksen jälkeen. Iiro Järvinen syötti ja Lauri Ala-Myllymäki laukoi pallon hallitusti maaliin.

SJK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan käänsi pelin väkisin tasoihin. Kymmenisen minuuttia ennen loppua kentälle tullut Vahid Hambo ehti olla vain hetken kentällä, kun hän iski pelin tasoihin hässäkän päätteeksi.

Draaman kaari ei vielä tässäkään vaiheessa ollut valmis. SJK rikkoi boksissa pari minuuttia ennen loppua vaarattoman näköisessä tilanteessa, ja tuomiona oli tangaistuspotku. Issa Thiaw laukoi pilkun varmasti maaliin ja vei vierasjoukkueen jälleen johtoon. Johto kesti loppuun asti, ja SJK koki erittäin kirvelevän tappion.

Emme olleet keskittyneitä, emme olleet tarpeeksi teräviä. Ja kenties kentältä puuttui kommunikaatiota tai siinä tuli pelaajilla keskenään jotain väärinkäsityksiä. Tiedän miten nämä maalit meidän päähän tuli ja niissä oli vähän tämmöisiä, että kaksi pelaajaa meni samaan palloon. Meidän täytyy käydä nämä läpi joukkueen kanssa. En voi kertoa mitä sanoin pelaajille ottelun jälkeen, mutta voin sanoa vain että ne ei ollut mitään mukavia sanoja, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Isot kiitokset joukkueelle, joka pelasi kuumeiselle valmentajalleen hienon nimipäivälahjan. Pelattiin juuri niinkuin olimme suunniteltu ja oltiin tosi paljon pelin päällä. Aloitettiin toinen jakso heikosti, kaveri pääsi pelaamaan pitkiä ja hitaampia hyökkäyksiä. Se oli huono vaihe meiltä. Siten tasoitus välittömästi. Olimme koko ajan pelissä valmiita tilanteenvaihtoon ja Hetemaj’lla ja Ayarnalla varoitukset. Se oli meidän ajatuksena, että pääsee hyvällä tekonurmella karkamaan siitä heiltä. Sitten 2-2 omaan päähän, en tiedä onko se sitten vähän herpaantumista, kun vastustajalla oli kolmen minuutin erikoistilannejakso. Mutta edelleen me noustiin sieltä. Hieno esitys meiltä, totesi Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss lehdistötilaisuudessa.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Ville Tikkanen, Joonas Sundman, Jordan Mustoe (82’ Vahid Hambo), Reuben Ayarna (71’ Jesse Sarajärvi), Mehmet Hetemaj, Emile Paul Tendeng, Johannes Laaksonen, Billy Ions ja Aristote Mboma (64’ Matti Klinga).

Seuraava ottelu on jo ensi lauantaina, kun SJK kohtaa vierasottelussa KuPS:n. Kuopiossa pelattava ottelu alkaa klo 15:00 ja Seinäjoella sitä voi seurata ilmaiseksi OmaSp Stadionin Kisakatsomossa. Peli näkyy myös maksullisista Ruutu+ ja ISTV palveluista. Seuraava kotiottelu on keskiviikkona 4.7. klo 18:30 kun OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi FC Lahti. Ottelun ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä arkisin klo 9-16 SJK Shopissa.