123 456 7890

Uutena sopimuspelaajina SJK-vetoisen jalkapallolukion aloittaa Kaapo Kotila, Rasmus Kujala, Elias Machaal ja Aapo Heikkilä. Pojat kuvassa vasemmalta oikealle. Kaikki ovat vuonna 2004 syntyneitä pelimiehiä.

Kaapo Kotila on alunperin Toholammilta, mutta on pelannut jo SJK:n C15-ikäisistä lähtien meidän mukana. Rasmus Kujala tulee Rovaniemeltä, Aapo Heikkilä on meidän omia kasvatteja ja Elias Machaal tulee SJK:n riveihin Vaasasta. Pojat tulevat siten osaksi Kuortaneen urheilulukion ja meidän akatemian pelaajapolkua sekä aloittavat lukion ensimmäisellä luokalla, kertoo SJK:n jalkapallolukion toiminnasta vastaava Toni Lehtinen, joka samalla toimii SJK:n akatemian U20 ja U17 joukkueiden vastuuvalmentaja.

Heillä on kaikilla terve asenne harjoitteluun. He ovat selkeästi kunnianhimoisia ja haluavat päästä testaamaan sitä, kuinka pitkälle se oma potentiaali uralla riittää. Tämä mielestäni myös osoittaa, että he ovat varmasti tehneet hyviä valintoja jo aiemmin urallaan, koska meidän jalkapallolukioon ovat nyt päätyneet. Asioita heidän kohdallaan on myös tehty aiemmin oikein, koska me olemme heidät tänne halunneet.

Olemme erittäin tyytyväisiä, että olemme nämä neljä lupaavaa nuorta saaneet nyt meidän lukio- ja akatemiaputken toiseen päähän, toteaa Lehtinen.

Vuonna 2018 aloittanut SJK-vetoinen jalkapallolukio, yhdessä Kuortaneen urheilulukion kanssa, aloittaa nyt kolmannen vuosikurssin tänä syksynä. Kaikkiaan lukiossa on nyt yhteensä 10 SJK:n sopimuspelaajaa sekä heidän lisäkseen pelaajia, jotka pelaavat SJK:n juniorijoukkueissa sekä samalla omaavat vielä tulevaisuudessa mahdollisuuden sopimuksiin. Uutena aloittaa neljän sopimuspelaajan lisäksi ainakin kolme uutta pelaajaa.

Meidän lukiopelaajista Matias Vainionpää pelaa jo isoja minuutteja Veikkausliigassa, SJK:n edustusjoukkueen mukana. Sami Sipola ja Valtteri Olsbo ovat olleet mukana Veikkausliigassa jo penkillä sekä treenaavat edustuksen mukana. Samoin Kuutti Matila on ollut jo siellä mukana. Muuten pojat pelaavat joko meidän Ykkösessä pelaavassa SJK Akatemia-joukkueessa tai meidän A- ja B-nuorten mukana SM-sarjoja, kertoo Toni Lehtinen.

Olemme menneet mielestäni valtavasti eteenpäin siitä, kun aloitimme tämän muutama vuosi sitten. Ja tulevaisuus näyttää näille meidän pelaajille siten varsin hyvältä, jatkaa Toni Lehtinen vielä lopuksi.

Lisätietoa SJK:n jalkapallolukiosta SJK:n nettisivuilta, tästä linkistä ja lisätietoa Kuortaneen Urheilulukiosta tästä linkistä.

SJK Akatemia pelaa seuraavan ottelun Ykkösessä ensi maanantaina 10.8. klo 18.30 OmaSp Stadionilla, kun Mikkelin Palloilijat tulee vieraaksi. Ottelun liput myynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa.

SJK U20 pelaa A-nuorten SM-sarjaa tulevana sunnuntaina 9.8. klo 15:00 OmaSp Stadionilla ja saa vastaansa HJK:n U20-ryhmän. Otteluun on vapaa pääsy ja se näkyy lisäksi suorana, maksulliselta livestreamilta, tästä linkistä.

SJK U17 pelaa oman kotiottelunsa B-nuorten SM-sarjassa lauantaina 8.8. klo 14:00 ja OmaSp Stadionilla pelattavaan otteluun on vapaa pääsy. Myös tämä ottelu näkyy suorana maksuliselta livestreamilta. Linkki lähetykseen tästä.