123 456 7890

Jalkapallon kansainvälinen IV KOMIA-Turnaus pelataan Seinäjoella 13.-16. helmikuuta 2013 Wallsport areenalla.

Neljättä kertaa järjestettävä KOMIA pelataan aiemmista vuosista poiketen turnausmuotoisena, kahdessa kolmen joukkueen lohkossa ja mukana on kuusi joukkuetta.

Mukana olevat joukkueet: SJK, FC Inter Turku, VPS, Suomen U-21 Maajoukkue, JK Nmme Kalju (Viro) ja Mjällby AIF (Ruotsi)

Kaikille joukkueille tulee kaksi alkulohkon ottelua, sekä sijoitusottelut siten että turnauksen voitosta pelaa lohkojen voittajat, pronssista lohkokakkoset ja jumbofinaalissa viimeiseksi sijoittuneet joukkueet. Lohkot arvotaan ensi viikolla ja tarkempi otteluohjelma julkistetaan lohkoarvontojen jälkeen.

Turnauksen järjestää Wallsport Oy yhteistyössä Seinäjoen Jalkapallokerhon kanssa.


Ruotsin pääsarjajoukkue Mjällby AIF

Etelä-Ruotsista, pienestä Sölvesborgin kunnasta lähtöisin oleva Allsvenskan joukkue Mjälby AIF vierailee Seinäjoella ensimmäistä kertaa. Mjällby on Ruotsissa tunnettu joukkueena joka aina nousee takaisin, oli kyse sitten tappioasemasta tai sarjatasosta. Mielenkiintoisia pelaajia jokkueessa on mm. hyökkääjä ja joukkueen kapteeni, Marcus Ekenberg, joka on tykittänyt joukkueelleen urallaan n. 140 maalia, sekä maalivahti Mattias Asper. Asper on kasvattajaseuransa lisäksi pelannut mm. Malmö FF:n, AIK:n ja Espanjan pääsarjan Real Sociedadin sekä Turkin Besiktasin maalilla.

Viron mestari Nmme Kalju

Tallinnalainen hallitseva Viron mestari, Nmme Kalju saapuu ensimmäistä kertaa Seinäjoelle. Suomessa Nmme Kalju tunnetaan erityisesti joukkueena, jonka mukana Tallinnassa asuva “Suomen Kuningas” Jari Litmanen on harjoitellut ja joka on myös viime päivinä vahvasti huhuttu Litmasen tulevaksi seuraksi.
Seinäjoen turnauksessa joukkue valmistautuu tuleviin Mestareidenliiga karsintoihin.

Suomen U21 Maajoukkue

Mika Laurikaisen valmentama Suomen U21 maajoukkue ja sen tulevaisuuden tähdet nähdään myös Seinäjoella. KOMIA-turnaus jatkaa näin viime kaudella alkanutta yhteistyötä Suomen Palloliiton kanssa. Seinäjoella vietetään myös samana viikonloppuna Palloliiton Isännän Ääni seminaaria ja Maajoukkueen päävalmentaja Mika-Matti Paatelainen vetää mm. valmentajakoulutusta ja tarkkailee koko viikon U21 maajoukkueen pelaajia Wallsport areenalla.

Hopeamitalisti FC Inter

Viime kaudella tiukasti Suomen Mestaruudesta HJK:n kanssa taistellut Turun Inter saapuu ensimmäistä kertaa mukaan KOMIA turnaukseen. Veikkausliigan hopeamitalisti valmistautuu samalla turnauksessa tuleviin Europa-liigan karsintoihin.

Vaasan Palloseura Seinäjoelle

Pohjanmaan jalkapallovaltikkaa toistaiseksi heiluttava Vaasan Palloseura osallistuu KOMIA turnaukseen jo toista kertaa. Viime kerralla VPS tosin käväisi vain JJK:n vieraana Liigacupin ottelussa. Nyt VPS on mukana koko viikon ja viikonlopun.

Seinäjoen Jalkapallokerho

Isäntäjoukkue SJK on osallistunut KOMIA turnaukseen kaikkina neljänä kertana. Suomen huippujalkapalloilun kartalle tosissaan pyrkivä SJK sijoittui viime kaudella Ykkösessä toiseksi ja KOMIA turnaus on tärkeä osa Veikkausliigaan pyrkivälle joukkueelle.