123 456 7890

Ilotulitus Iisalmessa
PK-37 – SJK 2-4 (1-1)

37 min 0-1 Marko Huttu
42 min 1-1 Juho Ruotsalainen
55 min 2-1 John Keister
61 min 2-2 Jani Asuintupa
63 min 2-3 Jani Asuintupa
89 min 2-4 Tommi Haanpää

Seinäjoen Jalkapallokerhon matka Iisalmen Sankarniemelle sai viihdyttävän ja vauhdikkaan ottelun päätteeksi aikaan moisen voitontanssin, eikä syyttä. Iisalmelaisten viikonvaihteen ainoaksi iloksi taisi jäädä paikallisen panimon järjestämät olutfestivaalit.

Miehet mustissaan tarjoilivat jännitystä koko rahan edestä loistavassa kunnossa olevalla nurmella kotijoukkue PK-37:n pistettyä lujasti hanttiin maalirikkaassa ottelussa, jossa vieraiden ruuti oli rankkasateiden jäljiltä kuivempaa kuin Atik Ismailin luotsaaman kotijoukkueen. Sankarniemen kenttä oli todellakin kadehdittavan hyvässä kunnossa. Rankkasateen kastelema nurmi teki pelistä varsin nopean, mutta onneksi sateet kaikkosivat pelin alkaessa.

Vaikka varsinkin ottelun ensimmäinen puoliaika oli ajoittain vierailta moista turistipalloilua, pysyi peli kohtuullisen hyvin kasassa. Silti oma pelaaminen ontui ja suuri osa syötöistä oli luokattomia. Toisella puoliajalla alkoivat pallot osua niihin paikkoihin, joihin syötöt oli tarkoitettukin ja jälki oli sen näköistä.

Ottelun ensimmäiset maalit nähtiin kuuden maalin syntymisestä huolimatta vasta ensimmäisen puoliajan lopulla. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö kummallakin olisi ollut paikkoja jo aiemmin aloittaa maalikarkeloita.

Illan ensimmäinen maali taisi olla se komein, vaikka kovin komea oli PK-37:n johtomaalikin. Kerhon avausmaalissa Mikko Kärki pelasi pallon erinomaisella pelituulella olleelle Marko Hutulle, jonka upea laukaus vei vieraat johtoon 37. minuutilla. Valitettavasti johto ei taukoon saakka kestänyt vaan PK-37 tasoitti taukonumeroiksi 1-1 kamppailun oltua 42. minuutillaan. Juho Ruotsalainen pääsi laukomaan tovin verran rangaistusalueella pomppineen pallon ikävästi pompulla yli maskissa olleen ja hyvin palloon heittäytyneen maalivahti Jyri Niemisen käsien tasoittaen ottelun.

Vaikka PK-37 ottikin ottelussa johdon 55. minuutilla vaarallisen John Keisterin osumalla, oli Kerho dominoiva osapuoli. Keisterin maali oli hieno, mutta silti Kerhon alakertaa on pakko tukistaa osumasta. Keister nimittäin sai ottaa pallon rauhassa rinnallaan alas pilkun kohdalla ja laukoa kääntövedon hienosti takanurkkaan kolmen mustapaitaisen seurattua tilannetta vierestä katseellaan.

Aivan kuin tuo maali olisi sytyttänyt vieraat, sillä tasoitusta juhlittiin vain viisi minuuttia myöhemmin Marko Hutun pelattua Jani Asuintuvan tekopaikkaan. “Jankkerin” ensimmäisen vedon maalivahti Jyri Junnilainen vielä torjui, mutta reboundin vasempana linkkinä pelannut “Jankkeri” pisti varmasti maaliin tasoittaen ottelun.

Vaikka seuraavan maalin syntyajaksi kirjattiinkin 63. minuuttia, oli pallo kotijoukkueen maalissa todellisuudessa alle puolessatoista minuutissa. Marko Hutun mainiosta tarjoilusta Jani Asuintupa pääsi iskemään illan toisen maalinsa vieden Kerhon uudelleen johtoon.

Heti johtomaalin jälkeen kaivattiin toisessa päässä maalivahti Jyri Niemiseltä jälleen onnistumista ja lähellä oli monien mielestä rankkari PK-37:lle pallon osuttua Johannes Saranpään käteen kimmokkeena. Erotuomari Hannu Kettunen katsoi kuitenkin kotijoukkueen pelaajan rikkoneen aiemmin ja näin sai vieraiden penkki huokailla helpotuksesta.

Koko sinisissä pelannut PK-37 painoi kuitenkin edelleen ja haki tasoitusta. Sellainen oli lähellä 73. minuutilla, jolloin Kerhon puolustus torkahti pahemman kerran. Kaikki katselivat John Keisterin suuntaan, mutta Dimitri Klimov tekikin loistavan pystynousun ja pääsi nokikkain Jyri Niemisen kanssa. Niemisen onnistui sen verran hidastaa hyvällä ulostulollaan pallon vauhtia, että Johannes Saranpää pääsi siivomaan pelivälineen maaliviivalta pois.

Nelisen minuuttia ennen loppua sai isäntäjoukkue toisen erinomaisen paikan tasoittaa ottelu. Kerhon alakerrassa syntynyt tilanne näytti siltä, että pallo olisi liu’uttu kulmuriksi, mutta aivan kelvollisesti tuominnut Hannu Kettunen näki rikkeen tapahtuneen juuri rangaistusalueen ulkopuolella ja näin ensimmäistä otteluaan PK-37:n asussa pelannut kohtuullisen taitava brasilialainen Andre pääsi kokeilemaan taitoaan. Pallo kimposi kuitenkin muurista sivuun ja helpotus oli suuri.

Lopullisen sinetin voittoasiakirjaan iski huimaan kuntoon päässyt nuori Tommi Haanpää. Tällä kertaa sommitelman rakensivat pallon laitaan veljelleen pelannut Marko Huttu ja ratkaisevan syötön tarkasti antanut Petri Huttu loivat Haanpäälle avoimen paikan, josta nuorukainen ei voinut enää erehtyä. Pallo verkkoon 89. minuutilla ja taululle 4-2 -vierasjohto. Vaikka Haanpää iskikin huojentavan maalin lopussa, olisi maalisaldo voinut pienellä keskittymisellä, huolellisuudella ja tietyllä tilannekovuudella voinut olla moninkertainen, sillä Tommilla oli erinomaisia paikkoja viiteenkin maaliin. Toisaalta, jos paikkoja syntyy tähän tahtiin, on varmaa, ettei tuo osuma ollut nuoren miehen viimeinen tällä kaudella.

Kokonaisuutena ottelu jätti hieman sekavan maun suuhun, joskin kotimatka tuntui selvästi lyhemmältä koska se tehtiin kolmen pisteen kanssa. PK-37 ei ollut ollenkaan huono joukkue verrattuna moneen muuhun Kakkosen joukkueeseen. Kotijoukkueen leirissä oltiin varsin happamia erotuomariston päätöksiin, mutta tosiasiassa kolmikko ei peliä ratkaissut. Tosiasiassa Hannu Kettunen antoi joukkueiden pelata ja säästeli korttejakin varsin hyvin. Ainoa iso miinus voidaan joensuulaistuomarille antaa tilanteesta, jossa kotijoukkueen Jani Vidgren esitti todella härskin taklauksen ajaen kummatkin jalkapohjat edellä hyvän pelin pelannutta Henri Sarabpäätä säärille. Moisesta on nähty punaisiakin kortteja, mutta nyt Vidgren pääsi kuin porsas veräjästä.

Lappuja Kettunen näytti aivan aiheellisesti Kerhon Jukka-Pekka Salmiselle ja isäntien Juho Ruotsalaiselle ja Mika Hemmilälle.

Ottelun palkintoraati antoi vieraiden Jani Asuintuvalle sekä joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon, että kolme Veikkaustähteä. Marko Huttu puolestaan kuittasi kaksi Veikkaustähteä. Isännistä yhden sakaraisen sai Jani Laukkanen.

Kerhon paidassa debytoi myös viisi edellistä ottelua TP-Seinäjoen Nelosen joukkueessa pelannut Jukka Yli-Renko. Kerho on käyttänyt tällä kaudella kaikkia pelaajiaan pelaamissaan 12 ottelussa.

Voitto nosti Kerhon pistemäärän neljääntoista, mutta sijoitus ei parantunut. Oli kuitenkin erittäin tärkeää ottaa pisteet juuri PK-37:lta, jolla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Rakoa kolmantena olevaan GBK:hon on yllättävän vähän, vain viisi pistettä. On kuitenkin huomioitava, että Kerho on pelannut enemmän otteluita kuin muut Lohko C:n joukkueet.

Seuraavan kerran Kerho on tulessa lauantaina, jolloin sarjataulukossa kaksi pistettä edellä, kahdeksantena, oleva Norrvalla FF saapuu Keskuskentällä Jari Kujalan johtaman Kerhon vieraaksi. Kujalan saldo päävalmentajana kolmessa ottelussa on erinomainen, sillä joukkue on pelannut viimeiset kolme otteluaan tappioitta tehden siinä sivussa seitsemän maalia päästäen vain kolme. Ei ihme, että pistesarake on tuplaantunut.

SJK: Jyri Nieminen, Johannes Saranpää, Petri Niemi, Tiitus Lehtinen (85. Jukka Yli-Renko), Petri Huttu, Henri Saranpää (68. Toni Kujala), Jukka-Pekka Salminen (v), Mikko Kärki (78. Juha Etelä-Aho), Jani Asuintupa, Marko Huttu, Tommi Haanpää