123 456 7890

II Komia turnaus helmikuussa
Seinäjoen Jalkapallokerho ja Wallsport Areena järjestävät II Komia -turnauksen helmikuussa. Jalkapallotapahtuma pelataan 9.-13. helmikuuta.

Turnauksessa nähdään jälleen todella huipputason kansainvälisiä joukkueita, sillä kahden maan mestarit ottavat mittaa paitsi Kerhosta, myös ruotsalaisista Örebro SK:sta ja Djurgå;rdens IF:stä.

Myös edellisessä turnauksessa mukana ollut HJK ja Viron viime kauden mestari FC Flora saapuvat Seinäjoelle. Kuudes mielenkiintoinen joukkue, joka pelaa turnauksessa on juuri Kerhon kanssa sopimuksen tehneen Chris Cleaverin edellinen seura. Turun Palloseura.

Turnaus aloitetaan jo keskiviikkona 9. helmikuuta, jolloin Kerho kohtaa päivän ainoassa ottelussa HJK:n. Viime kerralla Klubi vei voiton Kerhon hyvästä esityksestä huolimatta numeroin 5-2 (1-2) oltuaan kuitenkin tauolla tappiolla Kakkosen joukkuetta vastaan.

Torstaina Wallsport Areenassa vastakkain ovat HJK ja Örebro SK, sekä Djurgå;rden ja Flora. Perjantaina Kerho kohtaa Djurgå;rdenin ja Örebro mittaa Floran osaamisen.

Lauantai on turnauksessa välipäivä, mutta hallissa on tapahtumaa myös silloin.

Turnaus huipentuu sunnuntaihin, jolloin pelataan kolme ottelua. Ensimmäisessä kamppailussa Kerho haastaa virolaisvieraansa, seuraavaksi Örebro SK mittaa TPS:n kunnon ja päivä päätetään HJK:n ja Djurgå;rdenin välisellä kamppailulla.

Ruotsalaisjoukkueissa on todella vahva suomalaisedustus, sillä Allsvenskanissa kolmanneksi sijoittuneen ja jo viime kerralla mukana olleen Örebro SK:n valmennuksesta vastaavat Sixten Boström ja Lars Mosander. Pelaajistossa on myös kolme suomalaista, sillä joukkueen kipparina häärii Fredrik Nordback ja ryhmässä ovat myös Tommy Wirtanen, sekä Denis Abdulahi.

Allsvenskanissa kymmenenneksi sijoittunut tukholmalainen suurseura, Djurgå;rdens IF, ei ole yhtään sen huonompi, mitä tulee suomalaisedustukseen. Joukkueessa nimittäin pelaa peräti viisi suomalaista. Maajoukkuekalustossa nähdyt Kasper Hämäläinen, Daniel Sjölund, Jani Lyyski, Joona Toivio ja Joel Perovuo muodostavat suomalaisyhdyskunnan DIF:n väreissä.

Myös FC Floran riveistä löytyy suomalaisväriä, sillä keskikenttäpelaaja Valeri Minkenen edustaa tallinnalaisia.

Suomalaisjoukkueiden rivit pullistelevat myös kotimaisin standardein mitattuna terävintä eliittiä.

Wallsport Areenassa nähdään Teemu Pukki, Aki Riihilahti, Sebastian Sorsa, Juhani Ojala, Riskin veljekset, Mika Ääritalo ja Toni Kolehmainen.

Voisi hyvällä syyllä väittää, että kyseessä on ehdottomasti talvikauden, ellei jopa koko vuoden, kovin jalkapallotapahtuma.

Turnausohjelma

keskiviikko 09.02. klo 19:00 SJK – HJK
torstai 10.02. klo 17:00 HJK – Örebro SK
torstai 10.02. klo 19:30 Djurgå;rdens IF – FC Flora
perjantai 11.02. klo 17:00 SJK – Djurgå;rdens IF
perjantai 11.02. klo 19:30 Örebro SK – FC Flora
sunnuntai 13.02. klo 10:00 SJK – FC Flora
sunnuntai 13.02. klo 12:15 Örebro SK – TPS
sunnuntai 13.02. klo 14:30 HJK – Djurgå;rdens IF