123 456 7890

Hyvässä kuosissa Jeppikseen
Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa perjantai-illan Kakkosen Lohko C:n kamppailuun Pietarsaaren uusitulle Länsikentälle sangen hyvässä kuosissa. Ottelu on lohkon ainoa perjantaina pelattava ottelu ja siinä Kerholla on mahdollisuus ottaa aimo harppaus sarjataulukossa jos voitto irtoaa mukaan.

Tällä hetkellä Kerho on taulukossa kahdesta peräkkäisestä voitostaan huolimatta vasta kahdeksantena, mutta piste-ero edellä oleviin on niukka. Tosin tänään pelaavat jo kierroksen ensimmäisen koitoksen pisteen verran taulukossa edellä olevat FC Vaajakoski ja GBK. Rivejään viime aikoina kovasti vahvistanut JBK puolestaan taistelee putoamisesta ollen tällä hetkellä sijalla 12.

Kerholla pisteitä on kasassa 30 ja JBK:lla tasan kymmenen vähemmän. Peli on molemmille tärkeä, sillä Kerholla on edelleen teoreettiset mahdollisuudet jopa voittaa lohko kun taas JBK:lla on pakottava tarve saada lisäpisteitä uusiakseen sarjavakanssinsa kaudelle 2011. Tämän hetken Kakkosen kaikkia sarjataulukoita vertailtaessa näyttäisi siltä, että Lohkosta C on putoamassa neljä joukkuetta. Näin JBK:n matka ensimmäiselle säilyjän tontille on neljä pistettä.

Vaikka Kerhon mahdollisuudet kavuta kärkeen ovatkin teoriaa, mahdollisuudet pysytellä seurajohdon ja joukkueen yhteisessä tavoitteessa ovat realismia. Sijat 1.-3. olivat ne, joita tällä kaudella lähdettiin tavoittelemaan ja kolmantena olevan PK-37:n kiinni saaminen on täysin mahdollista edelleen.

“Niin kauan pelataan kun mahdollisuuksia on. Jokaista matsia lähdetään voittamaan. Teoriassa on mahdollista, että Santa Claus voittaisi vain kaksi peliä viimeisistä kuudesta ja me voittaisimme kaikki. Se on tosiaan kuitenkin vain matematiikkaa ja spekulaatiota. Silti haluamme päästä tavoitteeseen ja pelata mahdollisimman hyvän loppukauden”, vakuuttaa joukkueen valmentaja Tomi Kärkkäinen.

Kärkkäinen saakin Pietarsaaren uusitulle Länsikentälle mukaansa melko mukavannäköisen joukkueen. Jos puolalaishyökkääjä Dominik Plazan pelilupa on saatu kuntoon, mies on käytettävissä. Sen lisäksi joukkosidontapaikalta ovat mukaan liittymässä Mikko Ylihärsilä ja Toni Kujala, sekä mahdollisesti jopa Miikka Tuovila. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että näin hyvää ryhmää ei ole ollut jalkeilla oikeastaan koko kaudella. Vain opiskelija Ville Pajula on Johannes Saranpään ja Miika Asunmaan tavoin sivussa ottelusta.

Myös spekulaatiot Pajulan siirtymisestä Ilvekseen on nyt saatettu päätökseen. “Vipi” pelaa loppukauden Kerhon asussa. Seurat eivät olleet täysin samoilla linjoilla Pajulan lainasta, joten Kerhon leirissä päädyttiin tällaiseen ratkaisuun.

Länsikenttä on todellakin saanut uuden pinnoitteen joinakin vuosina lähinnä perunapeltoa muistuttaneen nurmen sijaan. Nyt kenttää peittää uusi ja huippuluokkaa oleva tekonurmi. Olosuhteet ovat siis varmasti vakiot, mitä tulee kentän pintaan.

JBK on kotonaan kuintekin pelannut jokseenkin oudosti. Joukkue on yhdeksästä kotiottelustaan voittanut vain kaksi ottelua ja nekin jo toukokuussa, jolloin FC Korsholm kaatui 4-3 ja VIFK 3-2. Vieraskentiltä joukkue on kuitenkin poiminut voittoja toukokuun jälkeenkin kaataen viimeksi loistavan maalivahtinsa Jesse Östin johdolla vieraissa juuri taulukossa pari pykälää yläpuolellaan olevan FC Blackbirdin IFK Jakobstadista ryhmään palanneen Mathias Warghin osumalla 1-0.

Warghin lisäksi joukkueeseen on saatu mukaan Ukrainsta Ilya Murga ja aikaisemmiltakin vuosilta tuttu Ilya Vaganov, sekä IFK Jakobstadista kokenut Toni Mensakov. Neljän selkeän vahvistuksen hankkiminen ja potentiaaliset FF Jaron avut perjantaille takaavat sen, että myös kotijoukkueella on kova nippu kentällä. FF Jaro nimittäin pelaa liigaottelunsa Tampere Unitedia vastaan vasta tulevana maanantaina, joten sieltä tulee miehiä takuuvarmasti kehiin.

Kerhon otteissa on ollut viimeisissä otteluissa näkyvissä sellaista toimintaa, josta on haaveiltu pitkin kesää. Kotiottelut ovat sujuneet ihan mainosti, sillä kymmenestä kotiottelusta tappio on kirjattu vain kerran. Viimeiset kahdeksan matsia on hoideltu ilman tappiota ja kolme viimeistä voitollisesti.

Edellisessä ottelussa sarjaa johtava FC Santa Claus sai jo toistamiseen tällä kaudella tuntea nahoissaan sen, että kyllä Kerhokin pelata osaa. Nyt numerot olivat 3-1 (1-1) Teemu Penninkankaan, Juha Etelä-Ahon ja Anssi Syrjämäen maaleilla.

Vieraissa viimeiset kolme peliä ovat kuitenkin olleet tuskaa, sillä jokainen niistä on tuottanut maalin tappion. Vaasassa tuli tappio FC Kiistolle 2-1, Vaajakoskella tuli nenään 3-2 ja Iisalmessa 2-1. Jokaisessa ottelussa kotijoukkue sai Kerholta varsinaisia lahjoja maalien muodossa. Kun ne nyt karsitaan Santa Claus -ottelun tavoin pois, on olemassa mahdollisuus ehostaa myös vierassaldoa.

Kolmen vuoden aikana Kerho on kohdannut JBK:n useammin kuin minkään muun joukkueen. Tähän mennessä alla on kolmeharjoituspeliä ja viisi sarjapeliä. Kerho on voittanut kaikki treenimatsit kaadettuaan JBK:n vieraissa kaudella 2008 numeroin 3-0 ja tällä kaudella vieraissa 2-0, sekä kotikentällään 2-1. Sarjapeleissä JBK onkin sitten ollut ikävän vaikea vastustaja. Kaudella 2008 Pietarsaaressa pelattiin 1-1, mutta Keskuskentällä nykyisin AC Oulun liigamiehistössä pelaava Frank Jonke kaatoi kotijoukkueen kahdella maalillaan 2-0. Kaudella 2009 Kerho voitti Prunttimäessä 3-1, mutta Pietarsaaressa tuli tappio melko katkerasti kyseenalaisten tuomioiden värittämässä kamppailussa 2-1.

Tämän kauden kohtaamisen sarjassa Kerho vei Keskuskentällä selkein 3-0 -numeroin. Tuossa ottelussa verkkoa heiluttivat Mikael Muurimäki, Mikko Ylihärsilä ja Ville Pajula pilkulta.

Ottelu Pietarsaaressa alkaa klo 18.30 ja vaikuttaisi ainakin paperilla, että Kerhon kokoonpano on ihan kelpo ryhmä ja näkemisen arvoinen.