123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho ottaa mitalin ensimmäisellä Veikkausliigakaudellaan. Ennen viimeistä kierrosta ei kuitenkaan ole vielä varmaa, onko mitali hopeinen vaiko pronssinen. Jos SJK voittaa lauantaina, on mitalin väri hopea. Jos ei voita, pitää jännittää mitä tapahtuu samaan aikaan Lahdessa pelattavassa ottelussa. SJK haluaa siten voiton kauden päätösottelusta ja vastaansa se saa MYPA:n. Ottelu pelataan Seinäjoen Keskuskentällä ja avauspotku on klo 14.00.

Me tehdään kaikki samoin kuin ollaan tehty 32 kertaa aiemmin tällä kaudella. Mikään ei ole muuttunut tällä viikolla ja valmistaudumme tähän otteluun samoin kuin kaikkiin aiempiinkin otteluihin. Tottakai sen kuitenkin aistii pelaajista, kaupungista ja kaikista ihmisistä, että nyt on viimeinen ottelu edessä ja hopean kohtalo omissa käsissä. Mutta me olemme alusta asti tehneet kaiken niin hyvin kuin mahdollista ja saamme sen mitä me ansaitsemme omalla työllämme. Sarjataulukko ei valehtele ja nyt saamme pelata isoista asioista kauden viimeisessä ottelussa, kotikentällämme ja omien loistavien faniemme edessä, kertoo Urheilulehden Vuoden valmentajaksi valitsema SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Olemme analysoineet MYPA:n tarkkaan. Ensimmäisessä kohtaamisessamme täällä Seinäjoella, me emme pelanneet hyvin, mutta saimme pilkusta maalin. Se oli kuitenkin tietyllä tapaa vedenjakajapeli, sillä sen jälkeen menimme Myllykoskelle ja kohtasimme MYPA:n heidän kotikentällään, emmekä antaneet heille siellä mitään mahdollisuuksia. Siitä aloitimme heinäkuun voittoputkemme. MYPA on kuitenkin täynnä hyviä pelaajia ja Antti Muurinen on loistava kokenut valmentaja. Joukkueessa on paljon yllätyksellisyyttä ja meidän täytyy olla todella tarkkana miten me pelaamme heitä vastaan. Mutta jos me jaksamme tehdä joukkueena jokaisen pienenkin asian hyvin, niin me pärjäämme, analysoi Valakari.

Lahti voittaa oman pelinsä lauantaina. Meidän pitää voittaa tämä peli, että saamme hopeaa. On hieno lähteä pelaamaan sillä aina lähdemme pelaamaan voitosta, Valakari päättää.

Koskaan aiemmin ei ole Seinäjoella juhlittu Suomen miesten pääsarjan SM-mitaleita, ottelun jälkeen kuitenkin SJK saa historialliset mitalit kaulaansa. Palkintoja on paikan päällä luovuttamassa Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa sekä Palloliiton edustajat.

Ottelun alussa Jalkapallotoimittajien yhdistys Pallo-Kopla, palkitsee ottelussa mukana olevat, Pallo-Koplan äänestämässä Veikkausliigan tähdistöjoukkueessa olevat henkilöt.

Ottelun jälkeen juhlitaan yhdessä Hotelli Sorsanpesän ISOISSA mitalijuhlissa, joissa SJK joukkueen lisäksi on esiintymässä, juuri kehutun debyyttilevynsä julkaissut Softengine, sekä stand-up koomikot Tomi Haustola ja Tommi Mujunen. Lippuja iltajuhlaan myynnissä myös ottelutapahtumassa.

Ottelu näkyy suorana ISTV:ssä, Urheilusanomien Sisäpiiri palvelussa.

SJK – MYPA, Seinäjoen Keskuskentällä lauantaina 25.10. klo 14.00. Portit ja palvelut aukeavat klo 12.30.

Juhliiko SJK Keskuskentällä lauantaina hopeaa vaiko pronssia?

MYPA vailla panosta

Antti Muurisen valmentama MYPA saapuu Seinäjoelle täysin paineettomassa tilassa, sillä heidän osaltaan ei ottelussa panoksena ole kuin kunniaa ja mainetta. Sarjataulukossa MYPA on tukevasti kahdeksantena. Mahdollisuuksia ei ole kiriä kuuden parhaan joukkoon, sijoille jotka mahdollistaisivat yhden kotipelin enemmmän ensi kaudelle, eikä tippumisestakaan ole pelkoa.

Meillä ei ole sen suurempaa panosta, mutta SJK pelaa hopeamitalista. Meillä ei ole siis myöskään paineita. Jos ei muuta, niin voimme kiusata ainakin vastustajaa, MYPAn kapteeni Tuomas Aho sanoo seuran Facebook-sivuilla.

SJK ja MYPA ovat kohdanneet jo kertaalleen Seinäjoella tällä kaudella ja tuolloin SJK voitti 1-0 luvuin. Kouvolassa pelattu MYPA – SJK ottelu puolestaan päättyi 1-3 vierasjoukkueen voittoon, joten MYPA ei ole onnistunut nappaamaan pistettäkään SJK:lta kummassakaan ottelussa.

Kausi on aina mukavampi lopettaa voittoon. Kahden edellisen kohtaamisen tappiot motivoivat voittamaan. Erityisesti vierasottelussa tuli harmittava rangaistuspotku, ja hävisimme 1-0. SJK:n kausi lähti siitä voitosta nousuun, ja meidän käyrä meni toiseen suuntaan. Meillä on siinäkin mielessä revanssin paikka, Aho napauttaa.

MYPA joutuu tähän otteluun ilman keskikentän tähtipelaaja Dawda Bahta, jonka korttitili täyttyi edellisessä FC Inter tasapelissä.

SJK juhli 3-1 voittoa Myllykoskella heinäkuussa.

Loppuhuipennus edessä mahtavalle kaudelle

Tämä kausi on ollut uskomaton ja on mahtava pelata seurassa joka haluaa voittaa asioita. Pääsemme viimeiseen otteluun paineettomassa tilassa. Kaikki tietää että seuraavaan otteluun on jopa kuusi kuukautta aikaa, joten kaikki haluavat päästä pelaamaan ja voittamaan, kertoo joukkueen kapteeni Pavle Milosavljevic

Olemme olleet päättäväisiä kauden alusta asti ja meillä on mahtava joukkuehenki. Meillä on kova voittamisentahto ja olemme oppineet voittamaan. Olemme jo päässeet nostamaan Liigacupin ja Pohjanmaan Liigan pokaaleja, nyt päätämme kauden vielä kolmen parhaan joukossa. Toivottavasti kausi päättyy voittoon ja hopeamitaliin. Se olisi kuin kirsikka kakun päälle mahtavaan kauteen, sanoo SJK:n varakapteeni Mihkel Aksalu.

Tämä on omalla peliurallani jo nyt yksi hienoimpia saavutuksia, kenties jopa hienoin. Ja on ollut mahtavaa olla osa tätä joukkuetta. En ole varmaan koskaan ollut näin nöyrässä joukkueessa, missä kaikki ajattelee aina joukkueen etua ja joukkueen parasta. Kaiken kaikkieen mahtava kausi takana, mutta meillä on vielä tämä loppuhuipennus edessä, hoidetaan se kotiin, kertoo kapteenistoon kuuluva Marco Matrone.

SJK pääsee tähän otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan, sillä ainoastaan keskikentän Johannes Laaksonen on sivussa. Laaksosen korttitili täyttyi Rovaniemellä viime viikonloppuna ja näin juuri Urheilulehden kauden tulokkaaksi valittu Johnny katselee ottelua katsomosta käsin.

Hopeamitalien lisäksi SJK:n hyökkääjä Akseli Pelvas on vielä mukana maalikuninkuustaistossa. Pelvaksella on nyt 11 maalia kasassa ja ykköstilan jakavilla FC Lahden Rafaelilla, IFK Mariehamnin Luis Solignacilla ja FF Jaron Jonas Emetillä on kasassa 13 maalia.

Akseli Pelvas on aivan huikea maalintekijä. Viime kaudella Ykkösessä, kun tarvittiin tärkeitä maaleja, Akseli Pelvas teki niitä. Samoin nyt syksyllä, tietyllä tapaa myös ratkaisupelejä, Pelvas on noussut esiin ja taas tehnyt tärkeitä maaleja. Se ei ole sattumaa. Joka puolella missä hän on ollut, hän on tehnyt niitä. Maalintekijät ovat harvassa ja se on hieno erityispiirre. Mutta me olemme jutelleet tästä hänen kanssaan ja Aksu tietää sen itsekin, että jos hän lähtee pelaamaan vain itselleen ja hakemaan maalikuninkuutta, se ei ole hyvä lopputulos. Me pelataan joukkueena, hän saa silloin ne maalipaikat ja silloin Aksulla on realistiset mahdollisuudet voittaa se maalikuninkuus, sanoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

SJK:n kaikkien aikojen ensimmäinen Veikkausliigakausi päättyy lauantaina 25.10. klo 14.00 SJK – MYPA ottelussa. Portit ja palvelut aukeavat klo 12.30 ja ottelun jälkeen SJK saa Veikkausliigamitalit. Ensimmäiset pääsarjamitalit koskaan Seinäjoella. Tervetuloa suurin joukoin kannustamaan SJK:ta voittoon viimeisessä ottelussa.

Lipunmyynti ja muu info
Tietoa Keskuskentän palveluista, ennakkomyyntipisteistä ja katsomokartoista, saat tästä linkistä.

Liput portilta:
15 (normaali)
10 (opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset)
5 (lapset 12-16 vuotta)

Tähän otteluun pääsee ilmaiseksi kaikki alle 12-vuotiaat lapset sekä sotaveteraanit.

Verkkomyynti:
Kaikkiin SJK peleihin saa lipun kätevästi netistä:
NetTicket.fi

ISOT Mitalijuhlat Sorsanpesällä
Juhliminen Sorsanpesällä aloitetaan illallisen merkeissä ja varsinainen iltajuhla alkaa yökerho Onniteekissa klo 22.00. Koko SJK:n joukkue taustoineen juhlii yhdessä kannattajien ja tukijoiden kanssa historiallista Seinäjoen ensimmäistä mitalia sekä sen myötä Eurocup-paikkaa, aina pitkälle aamuun.Aivan ensimmäiseksi iltajuhlissa otetaan tietenkin vastaan SJK:n Veikkausliigamitalit voittanut edustusjoukkue, joka saapuu yhteiskuljetuksella bussilla Sorsanpesälle jo klo 21.30.

Yleisöä lämmittää ja tilaisuutta juontaa stand-up koomikot Tomi Haustola ja Tommi Mujunen. Illan viimeisenä esiintyjänä lauteille nousee supersuosittu seinäjokelaisyhtye Softengine.
Tervetuloa mukaan juhlimaan!

Lue lisää iltajuhlista ja sen esiintyjistä tästä linkistä

Ottelu näkyy myös netissä
SJK – MYPA ottelu näkyy suorana nettistriiminä ISTV:n kautta Urheilulehden Sisäpiiriläisille.