123 456 7890

SJK:n toiseksi viimeinen kotipeli tämän kauden Veikkausliigassa päättyi tappioon, kun FC Honka onnistui kertaalleen ensimmäisellä puoliajalla. SJK:lla oli myös omat vaaralliset hyökkäyksensä, mutta niistä saatiin vain kaksi vetoa kohti maalia. Toisessa päässä puolestaan Mihkel Aksalu esitti pari kertaa komean torjunnan ja piti osaltaan pelin tasaisena. Borjas Martinin kierteistä vetoa ei Aksalukaan sitten enää pysättänyt. Takana oleva TPS hävisi oman pelinsä aiemmin tänään ja siten SJK:n sijoitus pysyi sarjataulukossa ennallaan, kun kaksi peliä on sarjaa jäljellä. Seuraava ottelu on maajoukkuetauon jälkeen sunnuntaina 21.10. HJK:n vieraana. Veikkausliigakauden viimeinen ottelu pelataan OmaSp Stadionilla lauantaina 27.10. ja silloin vieraaksi saapuu FC Inter.

SJK – FC Honka 0-1 (0-1)
0-1 39 min Borjas Martin

Ottelun ensimmäinen hyvä maalipaikka tuli kahdeksannella minuutilla Borjas Martinille. Martinin veto otti pienen kimmokkeen ja muutti suuntaa, mutta Mihkel Aksalu ehti pallon eteen ja torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Vartin kohdalla SJK:n puolustus antoi Macoumba Kandjille maalipaikan turhan helposti, mutta Kandjin kuti meni ohi maalin. SJK:llakin oli muutamia paikkoja ensimmäisellä puoliajalla. Kertaalleen pallo tuli boksiin Shahdon Winchesterille, joka ei kuitenkaan saanut jalkaansa vapaaksi. Peter Opiyolla oli vetopaikka 18. minuutilla, mutta sijoitus lipsahti selvästi yli maalin.

Honka sahasi 20. minuutilla SJK:n puolustuksen läpi, ja Duarte Tammilehdolle avautui paikka iskeä Honka johtoon, mutta Mihkel Aksalu torjui. Aksalu joutui venymään parhaimpaansa myös 33. minuutilla, kun SJK ei saanut purettua Hongan hyökkästä, ja Henri Aalto pääsi testaamaan Aksalun torjuntavirettä. Aksalu esitti upean torjunnan ja seurauksena oli vain kulmapotku.

Molempien joukkueiden puolustus oli ajoittain helisemässä prässin kanssa. SJK:n paras paikka ensimmäisellä puoliajalla tuli, kun Peter Opiyo laukoi lähietäisyydeltä riiston jälkeen. Veto suuntautui kuitenkin liiaksi päin Honka-vahti Timothy Murrayta ja nollat pysyivät taululla.

Ottelun ainoa maali nähtiin ensimmäisen puoliajan lopulla. Borjas Martinin kaukolaukaus tuli keskelle maalia, mutta pallon lentorata yllätti Mihkel Aksalun, ja laukaus painui maaliin.

SJK haki toiselle puoliajalle lisää hyökkäysvoimaa, kun Aristote Mboma tuli Matti Klingan tilalle. SJK joutui suorittamaan toisen puoliajan alussa myös toisen vaihdon, kun Joonas Sundman sai pienen tällin. hänen tilalleen tuli Jordan Mustoe.

SJK:lla oli vaikeuksia päästä maalipaikkoihin toisella puoliajalla. Honka pääsi muutamiin vastahyökkäyksiin. Tunnin kohdalla Macoumba Kandji karkasi läpiajoon, mutta Mihkel Aksalu torjui. Kandjille aukesi vielä toinenkin paikka, mutta veto meni sivuverkkoon. Vartti ennen loppua myös Demba Savage pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta ei onnistunut.

SJK:n kiriä vaikeutti se, että Alexei Eremenko joutui käyttämään kaksi vaihtoa puolustuslinjaan. Sundmanin lisäksi myös Richard Dorman joutui tulemaan pois kentältä. Hänen tilalleen tuli paluun liigaryhmään tehnyt Joona Lautamaja.

SJK:sta lähimpänä maalintekoa toisella puoliajalla oli Maximo Tolonen 90. minuutilla. Tolonen laukoi kovan kudin boksissa, Murray sai käsiään väliin, eikä Aristote Mboma aivan saanut ohjattua jatkopalloa maaliin, vaan Hongan puolustus pääsi palloon.

Pelasimme tänään erityistä joukkuetta vastaan, joka on kokenut ja erittäin taitava joukkue. Mielestäni pelasimme heitä vastaan ihan hyvän ensimmäisen puoliajan. Toisella puoliajalla koitimme pelata hieman suoraviivaisemmin, heidän linjansa taakse. Vaihdoin Tottin sisään tekemään juoksuja sinne ja tuomaan lisää painetta heidän päätyyn. Hän kyllä teki niitä juoksuja, mutta ei ihan onnistunut saamaan palloja. Honka teki myös muutamia muutoksia ja he saivat muutamia vaarallisia vastahyökkäyksiä, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko lehdistötilaisuudessa.

Meillä on kaksi isoa peliä vielä tulossa, joten meidän pitää nyt vaan koittaa unohtaa tämä nopeasti. Me analysoimme mitä tässä pelissä tapahtui, mutta aloitamme kuitenkin nopeasti valmistautumisen jo seuraaviin peleihin. Mielestäni valmistautuminen tähän peliin oli hyvä ja en näe, että meidän pitäisi muuttaa kovin paljoa tästä pelistä, Eremenko jatkoi.

SJK on iso haaste vieraissa. Alussa pääsimme hyvin peliin, mutta peli sitten tasoittui ja SJK sai hyökkäyksiä. Kuitenkin siten, että me saatiin mielestäni paremmin maalipaikkoja. Ja yksi maali sitten riitti. Toisella puoliajalla oli lisää tilanteita, mutta kun ei niistä tehty, niin joutuu painaa vähän enemmän töitä, kertoi FC Hongan päävalmentaja Vesa Vasara pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Richie Dorman (70’ Joona Lautamaja), Joonas Sundman (54’ Jordan Mustoe), Boris Kadio, Peter Opiyo, Anders Bååth, Maximo Tolonen, Matti Klinga (46’ Aristote Mboma), Denys Oliinyk ja Shahdon Winchester.

Veikkausliiga jää noin kahden viikon maajoukkuetauolle ja pelit jatkuu 21.10. vierasottelulla HJK:n vieraana. Veikkausliigakauden viimeinen ottelu ja samalla kauden viimeinen kotiottelu, pelataan lauantaina 27.10. klo 15:00 OmaSp Stadionilla. Ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa.

Kuvia ottelusta SJK:n Facebook -sivuilla.