123 456 7890

SJK kärsi 3-1 tappion Helsingin Sonera Stadiumilla pelatussa kärkiottelussa. HJK käytti paikkansa tehokkaasti hyväksi, mennen ensimmäisellä puoliajalla johtoon vapaapotkusta syntyneellä maalilla. Toisella puolikkaalla SJK painoi päälle, mutta HJK onnistui jälleen kahdesti ottelun loppupuolella. SJK:n kolisutteli pelissä maalin kehikkoja pariin otteeseen. SJK:n avausmaali tuli vasta otelun viimeisellä minuutilla, kun Toni Lehtinen laittoi pallon maaliin kulmatilanteesta. Maalilla Lehtinen nousi yksin SJK:n kaikkien aikojen maalitykiksi, mutta tuo titteli tuskin lohduttaa tappion jälkeen.

HJK – SJK 3-1 (1-0)
1-0 17 min Erfan Zeneli
2-0 72 min Mike Havenaar
3-0 90 min Atomu Tanaka
3-1 90 min Toni Lehtinen

Vartin pelin kohdalla Atomu Tanakan yllättävä nosto kolahti ylärimaan. Pian tämään jälkeen HJK sai vapaapotkun hyvästä paikasta, mutta Erfan Zenelin laukaus kilpistyi muuriin. Tilanteessa oli kuitenkin käsivirhe, joten HJK sai uuden vapaapotkun. Tällä kerralla Zenelin laukaus painui vasempaan alakulmaan ohi SJK-vahti Mihkel Aksalun.

SJK piti palloa, mutta ei saanut luotua maalipaikkoja. 22. minuutilla Mehmet Hetemaj›n kaukolaukaus viuhui painostuksen päätteeksi ohi maalin. Reilun puolen tunnin kohdalla Mike Havenaarille pelattiin maalipaikka maalin edustalle, mutta japanilaiskärjen vaikeasta asennosta lähtenyt laukaus meni yli maalin.

SJK oli toisen puoliajan alussa äärimmäisen lähellä tasoitusta, mutta nolla pysyi taululla kuin ihmeen kaupalla. SJK pääsi laukomaan lähietäisyydeltä kolme kertaa, mutta Akseli Pelvaksen tolppalaukausta lähemmäksi ei SJK tilanteessa päässyt.

Reilun tunnin kohdalla Demba Savagella oli mahdollisuus lisätä kotijoukkueen johtoa, mutta Mihkel Aksalu torjui komeasti. 72. minuutilla HJK siirtyi kahden maalin johtoon, kun Mike Havenaarin laukaus meni aivan yläkulmaan. Kymmenen minuuttia ennen loppua SJK:n kavennus oli lähellä, mutta Henri Aallon laukaus kolahti ylärimaan.

Lisäajalla nähtiin kaksi maalia. Ensin Atomu Tanaka teki läpiajosta kotijoukkueen kolmannen maalin ja pian sen jälkeen Toni Lehtinen rikkoi SJK:n kuparisen iskemällä Johannes Laaksosen vapaapotkun maalin.

Ottelun parhaan palkittiin avausmaalin tehnyt Erfan Zeneli. Muutenkin palkinnot menivät kotijoukkueelle, kun kaksi tähteä sai Atomu Tanaka ja yksi HJK:n puolustaja Markus Heikkiselle.

SJK:Mihkel Aksalu, Richie Dorman, Pavle Milosavljevic, Juho Lähde (74′ Toni Lehtinen), Timo Tahvanainen (46′ Akseli Pelvas), Jussi Vasara, Wayne Brown, Ariel Ngueukam, Zeljko Savic, Henri Aalto ja Mehmet Hetemaj (71′ Johannes Laaksonen).

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

SJK kohtaa seuraavaksi Pohjanmaan derbyssä paikallisvastus VPS:n. Tuo ottelu pelataan ensi maanantaina 22.6. klo 18.30 Seinäjoen Keskuskentällä.