123 456 7890

HJK ja ÖSK tasaisia
HJK – Örebro SK 2-2 (1-0)
24 min 1-0 Jarno Parikka
85 min 1-1 Alejandro Bedoya
86 min 2-1 Akseli Pelvas
92 min 2-2 Alejandro Bedoya

II KOMIA-turnauksen toisen päivän avausottelussa Suomen Mestari HJK ja Ruotsin Allsvenskanin kolmonen, Örebro SK väänsivät tasaisen ja ihan kelvollisen treenimatsin.

HJK saattoi hyvinkin olla rahtusen hallitsevampi ottelun alkupuolella ja menikin ansaitusti johtoon Jarno Parikan osumalla kulmurista, jonka tarjoili Erfan Zeneli. Pelikellossa oli aikaa vierähtänyt 24. minuutille saakka.

Sixten Boströmin ja Lars Mosanderin valmentama ruotssalaisjoukkue oli lähellä tasoitusta jo reilun puolen tunnin pelin jälkeen Magnus Wikströmin puskettua pallon rimaan.

Juuri ennen taukoa oli Aki Riihilahdella paikka lisätä Klubin johtoa, mutta “Ägä” ei aivan onnistunut viimeistelemään Klubin neljännestä kulmurista.

Toista puoliaikaa oli ehditty pelata kymmenisen minuuttia kun ÖSK:n Erik Nilsson kajautti pallon pystypuuhun. Seuraavaksi maalintekoa oli taas yrittämässä Jarno Parikka ja hänen jälkeensä vaihdosta kehiin tullut Akseli Pelvas.

Lisämaaleja jouduttiin kuitenkin odottamaan aivan ottelun varsinaisen pelaiajan viidelle viimeiselle minuutille. Silloin alkoivat ilotulitteet räjähdellä Wallsport Areenassa ihan tosissaan.

Ensin USA:n maajoukkuemies Alejandro Bedoya puski Samuel Wowoahin antamasta kulmurista tasoituksen ja vain minuuttia myöhemmin rokotti HJK toistamiseen.

Sebastian Sorsan kulmuritarjoilusta tulitti Akseli Pelvas pallon ruuhkan läpi takakulmaan ja näin Klubi tarrasi uudelleen voittoon kiinni.

Pelattiin jo lisäajan toista minuuttia ÖSK:n saatua ottelun seitsemännen kulmurinsa, jonka Wowoah lähetti tällä kertaa yli rangaistusalueella olleen ruuhkan. Nyt ensimmäisen ruotsalaisten osuman viimeistellyt Bedoya väijyi takana ja laukoi helsinkiläisten kannalta karvaan tasoituksen.

Näihin numeroihin myös jäätiin, sillä miltei välittömästi tasoituksen jälkeen soi erotuomari Vesa Hätilän pilli päätösvihellyksen merkiksi.

Örebron väreissä nähtiin toki parikin suomalaispelaajaa valmennusjohdon lisäksi. Kehissä olivat Tommy Wirtanen ja Fredrik Nordback.