123 456 7890

SJK pelaa ensimmäisenä seinäjokisena seurana jalkapalloilun europelejä, kun se kohtaa UEFA:n Eurooppa-liigan 1. kierroksen 1. osassa islantilaisen FH Hafnarfjördurin. Koska Seinäjoella ei vielä ole UEFA:n mitat täyttävää stadionia, pelaa SJK historiallisen ensimmäisen kotiottelunsa Helsingin Sonera Stadiumilla. SJK – FH ottelu alkaa torstaina 2.7. klo 19.00. Otteluparin toinen osa pelataan Islannissa torstaina 9.7. Otteluparin voittaja yhteistuloksella, etenee kilpailun toiselle kierrokselle, jossa se kohtaa voittajan otteluparista FK Laci (Albania) – Inter Baku (Azerbaidjan).

Europelit ovat olleet pitkään meidän tavoite ja nyt pääsemme niitä pelaamaan. Näihin peleihin täytyy lähteä nauttimaan ja näyttämään parasta osaamistamme. Veikkausliiga on edelleen meidän pääkilpailumme, jossa haluamme joka vuosi pärjätä, että saamme mahdollisuuden pelata näitä otteluita. Eli tämä on palkinto viime vuodesta kun pelasimme hyvin. Mutta siksi me olemme halunneet paljon kansainvälisiä harjoitusotteluita viime vuosina, koska olemme menneet tätä kohti, sanoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Islannin jalkapallo on isossa buumissa ja menossa kovasti eteenpäin. Tämäkin joukkue on ollut jo monena vuotena europeleissä. Tiedostamme sen ja olemme hyvin valmistautuneet tähän ottelupariin. Siitä tulee tiukka vääntö ja meidän pelaajien pitää olla joka asiassa parhaimmillaan. Silti meillä on täysin realistiset mahdollisuudet jatkoon, Valakari arvelee.

Täytyy kuitenkin muistaa että tämä on kaksiosainen ottelu ja voit periaatteessa hävitä koko otteluparin ensimmäisessä ottelussa, mutta voittaa et. Sinun täytyy keskittyä molempiin otteluihin huolella, painottaa Valakari vielä lopuksi.

Pelaajat ovat innokkaina ennen europelien alkua.

Kaikilla on hyvät fiilikset ja odotetaan innolla torstain ottelua. Niissä on ainutlaatuinen tunnelma ja monelle pelaajalle tämä on ensimmäinen kokemus eurocupeista, arvioi SJK:n keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj.

SJK kohtasi FH:n talvella Marbellassa treenileirillä, joten aivan outo vastustaja ei ole torstaina vastassa. Tuolloin SJK oli 2-0 maalein parempi.

FH oli vahva ja suoraviivainen joukkue, jossa on paljon taitavia yksilöitä. Heillä on selkeä pelisuunnitelma, johon meidän on pystyttävä vastaamaan. Koska tämä on kaksiosainen ottelu, on erittäin tärkeää että saamme mahdollisimman hyvän tuloksen, mieluiten nolla omassa päässä. Uskon, että tulee myös melko fyysinen ottelu. Molemmat joukkueet pelaavat hyvää, mutta myös hyvin fyysistä jalkapalloa, joten odotettavissa on paljon kaksinkamppailuja, jotka meidän on voitettava hyvän tuloksen saamiseksi, sanoo Hetemaj.

Seinäjoelta joukkueen tueksi lähtee myös SJK kannattajat ja Helsinkiin matkustetaan komeasti omalla junalla, johon mahtuu lähes 400 kannattajaa. Sen lisäksi myös SJK-juniorit tulevat omalla kuljetuksellaan peliin. Ennakkolippuja on tähän mennessä myyty noin 1500 kappaletta ja peliin odotetaan vähintään noin 3000 katsojaa. Helsingissä asuu paljon entisiä pohjalaisia jotka toivottavasti tulevat mukaan kannattamaan ja tietenkin kaikkien muidenkin seurojen kannattajat ovat lämpimästi tervetulleita tukemaan suomalaisseuraa europeleissä.

SJK – FH Hafnarfjordur torstaina 2.7. klo 19.00 Helsingin Sonera Stadiumilla.

SJK kohtaa FH Hafnarfjördurin Helsingissä Sonera Stadiumilla.

FH Hafnarfjördur on kova ja kokenut joukkue

FH Hafnarfjördur on ollut Islannin pääsarjassa vakuuttava tällä kaudella, sillä se johtaa sarjaa ja on hävinnyt vain yhden ottelun koko kaudella. Ainoa tappio tuli toukokuussa Valur Reykjavikin vieraana. Tasapelejäkin on vain kaksi. Tosin pelejä Islannissa pelataan vähemmän kuin Suomessa ja kaudesta on vasta kymmenen ottelua pelattuna. Toisena oleva KR Reykjavik on vain kolmen pisteen päässä takana. Maalisuhde on FH:lla plussan puolella 13 maalilla.

FH pelasi vielä viime sunnuntaina sarjaottelun, kun se kohtasi vierasottelussa Fjölnirin ja se voitti tuon ottelun 3-1 luvuin. VIimeisissa kuudessa ottelussaan se ei ole menettänyt pisteitä kuin kerran ja tuo tapahtui edellisen viikon sunnuntaina 21.6. kun se pelasi 1-1 tasapelin kotonaan kolmantena olevan Breidablikin kanssa.

Joukkueen paras maalintekijä on tällä hetkellä skotlantilainen Steven Lennon, joka on osunut viidesti. Neljä maalia mieheen ovat iskeneet kokenut Atli Gudnason ja vasta 20-vuotias Kristian Floki Finnbogason. Tähtipelaajiin kuuluu ehdottomasti malilaispuolustaja Kassim Doubia, joka on edustanut FH:ta parin viime kauden ajan, tultuaan mukaan Belgian sarjoista. Belgia-kytkös on FH:ssä muutenkin vahva, sillä joukkueesta löytyy belgialainen hyökkäävä pelaaja Jeremy Serwy ja puolustaja Jonathan Hendrickx. Serwy tuli tälle kaudelle mukaan Unkarin Ujpestista, mutta sitä ennen hän on pelannut kotimaassaan Charleroissa ja Zulte-Waregemissa sekä Saksassa Borussia Dortmundin juniorijoukkueessa. Hendrickx puolestaan on pelannut ennen Islantia Hollannin Fortuna Sittardissa.

FH on erittäin fyysinen joukkue ja se pelaa kovaa sekä prässää rajusti. Tästä saatiin esimakua talvella treenileirillä Marbellassa, missä tunteekin kuumenivat melkoisesti puolin ja toisin. Pelin jälkeen kentän tapahtumat oli toki välittömästi unohdettu ja pelaajat löivät reilusti kättä keskenään hyvässä hengessä. Mikään sikailijajoukkue ei FH missään tapauksessa ole, mutta pelityyli on fyysisyyteen perustuva ja SJK:n pitää pystyä vastaamaan islantilaisten pelitapaan.

FH on myös erittäin kokenut seura UEFA:n kilpailuissa. Se on ollut mukana Mestareiden Liigan karsinnoissa kuudesti, Eurooppa-liigan karsinnoissa peräri yhdeksän kertaa ja kertaalleen vanhassa, jo lopetetussa Intertoto cupissa. Joukkueen kokenein pelaaja europeleissä on hyökkääjä Atli Gudnason, jolla on vyöllään 32 ottelua ja 10 maalia eri kilpailuissa.

FH:n suurin voitto europeleissä on vuodelta 2008, jolloin se kaatoi luxenburgilaisen Grevenamcherin 5-1 luvuin. Vuonna 2010 se koki nöyryyttävimmän tappionsa, häviämällä valko-venäläiselle BATE Borisoville samoilla 5-1 luvuilla. FH oli mukana Eurooppa-liigassa myös kahdella edellisellä kaudella. Viime kaudella se tippui kolmannella kierroksella ruotsalaiselle Elfsborgille, joka kohtaa tänä vuonna ensimmäisellä kierroksella FC Lahden. Ennen sitä FH pudotti jatkosta valkovenäläisen Neman Grodnon ja pohjoisirlantilaisen Glenavon FC:n. Toissa vuonna FH oli play-off vaiheessa Eurooppa-liigassa, häviten lopulta ennen lohkovaihetta belgialaiselle Genkille yhteistuloksella 5-2. Play-off vaiheeseen se eteni Mestareiden Liigan karsintojen kautta, missä se hävisi Austria Wienille kolmannella karsintakierroksella.

Tarkempaa esittelyä FH:sta aiemmassa SJK:n sivujen uutisessa.

SJK:n hyökkääjä Tuco ja FH:n puolustaja Kassim Doubia vaihtoivat kuulumisia Marbellassa pelin jälkeen.

Myös SJK leirissä kokemusta europeleistä

Vaikka SJK osallistuukin historiansa ensimmäistä kertaa euro-otteluihin, on sen pelaajistolla yllättävänkin paljon kokemusta näistä kilpailuista. Aiemmin joko Eurooppa-Liigaa tai Mestareiden Liigaa ovat pelanneet maalivahti Mihkel Aksalu, puolustaja Henri Aalto, keskikenttäpelaajat Juho Lähde, Jussi Vasara, Mehmet Hetemaj ja Wayne Brown, sekä hyökkääjät Toni Lehtinen ja Akseli Pelvas. Mukana europeleissä, mutta ilman peliminuutteja, ovat olleet puolestaan maalivahti Jere Koponen ja hyökkääjä Bahrudin Atajic.

Kaikkein kokeneimmat pelaajat europeleissä ovat Jussi Vasara ja Toni Lehtinen. Vasaralla on otteluita kasassa 18 ja niissä on syntynyt pari maaliakin. Toni Lehtinen on pelannut 17 ottelua, tehny kolme maalia ja syöttänyt kaksi. Vasaran ottelut ovat kaikki FC Hongan mukana pelattuja ja Lehtisellä FC Hakan paidassa. Heidän jälkeen kokeneimmat pelaajat eurokentillä ovat Henri Aalto, jolla on 13 ottelua kasassa ja Akseli Pelvas, jolla on 12 ottelua. Aksalu on pelannut FC Floran mukana kuudessa ottelussa avauksesta päätösvihellykseen. Ainoana UEFA:n Mestareiden Liigan lohkovaiheessa mukana ollut pelaaja on Bahrudin Atajic, joka katseli penkiltä Celticin ottelut Ajaxia ja FC Barcelonaa vastaan. Akseli Pelvas on ollut HJK:n mukana kolmessa ottelussa play-off vaiheessa, otteluissa Besiktasia ja Athletic Bilbaota vastaan.

Vaikka euro-oteluita ei paljoa muilla pelaajilla olekaan, on monella vyöllään muita isoja otteluita, kuten maajoukkueiden paidoissa kerättyjä pelejä tai ulkomaiden sarjoissa pelattuja otteluita. SJK:lla on myös seurana paljon pelattuja harjoitusotteluita ulkomaalaisia joukkueita vastaan ja niistä on hyviä kokemuksia varsinkin viime vuosilta. Vuoden 2014 jälkeen ei ole ulkomaalaisjoukkueille hävitty vaikka viisi eri joukkuettakin onkin kohdattu. Kaikkiaan kansainvälisiä pelejä on koko historiassa yhteensä 13 ja niistä on voitettu neljä, pelattu tasan neljästi ja hävitty viidesti.

SJK:n loukkaantumistilanne ennen torstain ottelua on hyvä. Sivussa on ainoastaan edelleen Marco Matrone ja kaikki muut ovat saaneet jopa tärkeitä peliminuutteja melko tasaisesti. SJK pääsee siten vahvalla ryhmällä islantilaisia vastaan.

Veikkausliigassa SJK on kolmantena ja parhaat maalintekjijät ovat olleet Akseli Pelvas ja koko seuran kaikkien aikojen maalitykiksi noussut Toni Lehtinen. Molemmilla on kasassa viisi maalia. Maalivahti Mihkel Aksalu on pitänyt nollan maalillaan jo kahdeksan kertaa.

Kun SJK kohtasi FH Hafnarfjördurin Marbellassa viime talvena, voitti SJK 2-0 luvuin ja tuolloin maalintekijöinä oli kapteeni Pavle Milosavljevic ja hyökkääjä Ariel Tuco Ngueukam.

SJK matkustaa Helsinkiin jo tiistaina ja pääsee harjoittelemaan Helsingin Sonera Stadiumilla etukäteen.

SJK maalivahti Mihkel Aksalu on pelannut sekä Eurooppa- että Mestareiden Liigan otteluita FC Floran paidassa.

Ottelun järjestelyt ja lipunmyynti

Ottelu pelataan Helsingissä, Sonera Stadiumilla. Portit ja lipunmyynti alkaa siellä klo 18.00, ottelun avauspotku on klo 19.00. Kaikki SJK kannattajat ja SJK-juniorit majoittautuvat ottelussa Sonera Stadiumin eteläpäätyyn. Pohjoispääty on varattuna alustavasti vieraskannattajille ja paikalle kutsutuille Vantaan junioriturnauksen joukkueille, missä joukkueita on peräti 90 mukana. Itäkatsomo ja pääkatsomo ovat auki normaalisti.

Kaikki tapahtuman liput myy Lippupalvelu.

Lippupalvelun verkkomyynti löytyy tästä linkistä:
Lippupalvelun verkkomyynti otteluun

Lippupalvelun muut myyntipisteet löytyvät tästä:
Lippupalvelun lippukaupat ympäri Suomen

Lippujen hinnat:
Yksittäisten lippujen hinnat katsomoittain:
Eteläpääty (SJK Kannattajat): 10 euroa
Itäkatsomo: 18 euroa
Pääkatsomo: 25 euroa

Lippujen hinnat sisältäen junalla meno-paluun:
Eteläpääty (SJK Kannattajat): 90 euroa
Itäkatsomo: 103 euroa
Pääkatsomo: 110 euroa

(Lippuihin tulee lisäksi Lippupalvelun palvelumaksu, joka on 2,50 – 3,50 euroa)

Tapahtumassa noudatetaan normaaleja UEFA:n sääntöjä ja turvallisuusmääräyksiä. Tapahtumaan ei saa tuoda aseita, räjähteitä tai muita vaarallisia esineitä. Pullot ja purkit ovat kiellettyjä. Myöskään sateenvarjoja ei sallita tapahtumassa. Porteilla tehdään turvatarkastuksia, joten pyydämme huomioimaan tämän ja saapumaan paikalle ajoissa.

Ennen ottelua SJK kannattajat kokoontuvat Töölön kisahallin päädyssä olevaan ravintola Gringos Locosiin, mistä he kulkevat paikalle yhdessä marssien noin klo 17.30 alkaen.

Seinäjoelta järjestetään Helsinkiin oma junakuljetus, joka lähtee Seinäjoelta klo 11.20 ja ottaa SJK kannattajia Tampereelta kyytiin klo 12.55-12.57. Juna on Helsingissä noin klo 14.45. Juna lähtee pelin jälkeen klo 22.14 kohti Seinäjokea ja se pysähtyy Tampereella noin puolen yön paikkeilla ja on Seinäjoella klo 1.50 yöllä. Junamatkalle myydään Lippupalvelussa lippupaketteja, jotka sisältävät lipun otteluun, sekä liput meno-paluuna. Junamatkan lippuna tulee toimimaan ranneke, jota ilman ei junaan ole asiaa. Junamatkan liput ja rannekkeet saa vasta asemalla ja niitä aloitetaan jakamaan Seinäjoella klo 10.30. Junassa on ravintola.

Junamatkan lisäksi SJK-juniorit järjestävät peliin bussikuljetuksen, johon ovat tervetulleita kaikki SJK juniorit, vanhemmat ja muu SJK väki. Junioreiden bussimatkasta löytyy lisää infoa heidän omilta sivuiltaan.

Tapahtumassa myydään SJK:n fanituotteita. Myös junassa myydään SJK:n fanituotteita, mutta siellä myynti tapahtuu ainoastaan käteisellä. Muita myyntipisteitä löytyy eri puolelta stadionia. UEFA:n sääntöjen mukaan kuitenkaan anniskelua ei ole stadionin alueella.

Televisiointi

ISTV televisioi SJK:n historiallisen ensimmäisen euro-ottelun suorana. Ottelu alkaa klo 19 ja ISTV näyttää sen maksullisessa IS Extra -palvelussa. Palveluun pääset tästä linkistä: IS Extra

Seinäjoella peli näkyy myös Carlsberg Sports Barissa.

Infoa median edustajille

Median edustajien tulee laittaa akkreditointipyyntö SJK mediatiimille sähköpostitse osoitteeseen mediatiimi@sjk2007.fi; tai median edustajilla tulee olla pressipassi tai muu todiste että on tulossa työskentelemään tapahtumaan. Median edustajien katsomo-osa on pääkatsomon yläkatsomossa ja sisääntulo on pääkatsomon takana pressille merkitystä ovesta.

SJK järjestää lehdistötilaisuuden Sonera Stadiumin alakerran pressitilassa ennen ottelua, keskiviikkona 1.7. Medialle laitetaan tilaisuuteen kutsut. Paikalla tilaisuudessa molempien joukkueiden edustajia.

UEFA Europa League

UEFA Europa League, eli suomeksi Eurooppa-liiga, on on Euroopan toiseksi tärkein seurajoukkueiden kansainvälinen jalkapallokilpailu Mestarien liigan jälkeen. Eurooppa-liigan voittaja on vuodesta 2000 lähtien kohdannut Mestarien liigan voittajan UEFA Super Cupissa. Kilpailu perustettiin vuonna 1971 nimellä UEFA-cup ja kaudeksi 2009–2010 kilpailun nimi muuttui muotoon Eurooppa-liiga. Samalla otettiin käyttöön uusi pelisysteemi. Suurimpana muutoksena oli, että kilpailussa on jatkossa 12 neljän joukkueen lohkoa, joiden joukkueet pelaavat keskenään kaksinkertaisen sarjan. Ennen varsinaista lohkovaihetta pelataan karsintakierrokset ja niihen osallistuvat ne kansallisissa sarjoissa parhaiten sijoittuneet joukkueet, jotka eivät pääse osallistumaan Mestarien liigaan karsintoineen.

Karsintaottelut pelataan kaksiosaisina otteluina ja yhteistuloksella voittanut jatkaa seuraavalle kierrokselle normaalien UEFA:n karsintasääntöjen mukaan. Ottelupareissa pelataan siten kerran molempien joukkueiden nimetyllä kotikentällä ja vierasmaalisääntö on voimassa, eli tasatuloksessa enemmän vierasmaaleja tehnyt joukkue voittaa. Tarvittaessa voittaja haetaan 2 x 15 min jatko-ottelussa tai lopulta rangaistuspotkukilpailussa.

Ennen lohkovaihetta kierroksia on neljä ja SJK aloittaa 1. kierrokselta.

Ensimmäinen kierros: 02.07. ja 09.07.

Mahdollinen toinen kierros: 16.07. ja 23.07.

Kolmannen kierroksen arvonnat: 17.07.

Mahdollinen kolmas kierros: 30.07. ja 06.08.

Neljännen kierroksen arvonta on 7. Elokuuta.