123 456 7890

SJK Akatemia päätti kauden voitolla ja samalla kapteeniVille Pajulan aktiivi-pelaajaura päättyi tähän otteluun. SJK Akatemian kausi sujui loppuun saakka murskaavasti, kun viimeisen ottelun voiton myötä, piste-ero lohkon voittaja SJK Akatemian ja toiseksi sijoittuneen KuFu98:n välillä on 12 pistettä. Koko kaudella joukkue hävisi vain kaksi ottelua. Maalikuninkuuden voitti Joonas Lepistö 23:lla maalillaan, vaikka hän ei edes pelannut kauden viimeisissä peleissä. Kauden viimeisessä pelissä nähtiin myös jäähyväisiä, kun joukkueen kapteeni Ville Pajula pelasi uransa viimeisen ottelun. SJK-toimitusjohtaja Sami-Petteri Kivimäki palkitsi seuralegendan ottelun alussa ja kun Pajula tuli vaihtoon 84. minuutilla antoi koko paikalle saapunut yleisö aplodit seisten katsomossa. Myös joukkueenjohtaja Mika Palomäki päätti toimitsijanhommat tähän otteluun. Itse ottelussa SJK Akatemia oli selvästi vahvempi ja sai pallon maaliinkin neljä kertaa. Näistä kuitenkin vain yksi hyväksytysti. Kausi on nyt päättynyt, SJK Akatemia nousee Ykköseen kaudeksi 2020. Seuraavat ottelut nähdään talvella, kun joukkueet aloittavat cup-pelit sekä A- ja B-nuorert SM-karsintasarjat. Kiitos kaikille kaudesta ja iso kiitos SJK Akatemian kaikille pelaajille hienosti menneestä kaudesta. Ja vielä kiitos uransa päättävälle Ville Pajulalle. Miehen uran esittelyn voi lukea SJK Akatemian Facebook-sivuilta, tästä linkistä.

SJK Akatemia – RoPS II 1-0 (0-0)

1-0 67 min Jyri Kiuru

Peli oli hyvätasoinen, vaikka olikin kauden päätös ilman suurempaa panosta. Varsinkin SJK Akatemia pelasi mukavaa syöttöpeliä ja se loi useampia tilanteita vierailijan maalille. Molemmat joukkueet olivat pelissä mukana myös kovilla kokoonpanoilla.

SJK Akatemia sai pallon maaliin ensin syntymäpäiväänsä viettäneen Daniel Håkansin toimesta, kun RoPS II maalivahti torjui Jeremiah Strengin vedon ja Håkans ehti irtopalloon ensimmäisenä. Maali kuitenkin hylättiin paitsiona. Toistamiseen pallo löysi tiensä verkkoon Strengin toimesta, kun hän puski Ville Pajulan keskityksen kuudentoista rajalta, yli vastaantulleen maalivahdin. Samalla hän törmäsi maailvahdin kanssa yhteen ja tuomari näki tilanteen hyökkääjän rikkeenä, eikä maalia hyväksytty. Siten tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toisella jaksolla, SJK Akatemia sai jälleen pallon maaliin maalinedusruuhkasta, mutta jälleen oli avustavan lippu ylhäällä paitsion merkiksi. Lopulta maali nähtiin 67.minuutilla, kun keskikentän pohjalla pelannut Sami Sipola antoi erinomaisen syötön Jyri Kiurulle linjan väliin ja Kiuru pääsi nokikkain maalivahdin kanssa. Syötti tuli Kiurulle takaa ilmassa ja Kiuru pamautti upean vedon aivan yläriman alle ja ohi maalivahdin.

SJK Akatemia oli lähellä lisätä johtoa, kun Robbie Malolo sai pallon kuuden toista kaaren ulkopuolella ja Malolo tälläsi hirmuisen pommin kohti etuyläkulmaa, mutta pallo pamahti tällä kertaa vain ristikkoon ja siitä takaisin kentälle.

Ottelussa nähtiin myös varsin koskettava hetki 84.minuutilla, kun kapteeni Ville Pajula tuli vaihtoon ja koko paikalle tullut yleisö osoitti hänelle suosiota seisten katsomossa. Myös Pajulan nimeä laulettiin katsomossa. Halaukset kanssa pelaajien kanssa ja vaihtoon tulessa vaihtopenkillä olevien kanssa ja niin yksi hieno peliura päättyi. Kiitos Ville Pajula.

SJK Akatemia: Severi Ikäheimo MV, Onni Heinonen, Kaarlo Rintamäki, Joona Lautamaja, Sami Sipola, Robbie Malolo, Ville Pajula (84’ Valtteri Olsbo), Daniel Håkans, Jyri Kiuru, Maximo Tolonen (80’ Kuutti Matila) ja Jeremiah Streng.